Dit was Instagram in januari (column)

Gepubliceerd op 1 februari 2020 om 05:29

Instagram is inspirerend en gezellig. Soms irriterend en dan weer ontroerend. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om er te zijn. Er ontstaan vriendschappen en er wordt zowel voor de schermen als achter de schermen (via dm) heel wat afgekletst. Iedere maand komen er nieuwe interieuraccounts bij die hard moeten werken om gezien te worden. Dat harde werken geldt overigens inmiddels voor heel veel accounts. En verder wordt er wat afgeblogd en word je geinfluenced zonder dat je het in de gaten hebt. In deze column mijn terugblik op een maand Instagram. De maand januari die wat schijterig begon, maar waarin ik onder andere ook toffe accounts ontdekte, zelf een aantal blogs schreef en ook een aantal toffe blogs las en daarnaast was er een geboortegolf. Lees je mee?

 

Lente

Hoe te gek zou het zijn dat als na kerst en oud & nieuw de lente aanbrak!? Of schop ik nu alle wintersportliefhebbers tegen het zere been? Misschien ook een beetje afgunst van mijn kant, aangezien we al een aantal jaren wintersport overslaan. Maar goed, even terug naar het onderwerp: het is namelijk lente! Op Instagram in ieder geval. De kerstboom ging bij de meeste Instagrammers nog voor de kerst het huis uit. Tja, dat krijg je ervan als je ‘m eind november al in je huis zet ;). Dus kerstboom eruit, tulpen erin! En wat zag ik de afgelopen weken veel tulpen voorbij komen. Het liefst zien we ze als ze net in de vaas staan, want we houden er niet van als deze bloemen uitkomen… Ik voelde bijna een aantal nieuwe hashtags opkomen #teamlente en #houddetulpindeknop, maar ik hield me in.

 

Column Dit was Instagram in januari

Fotocredits: foto 1 @koseligblog / foto 2 @plinka_life / foto 3 @hendrikabolhuis

 

Hashtag

Over hashtags gesproken, er kwamen weer vele nieuwe voorbij. Niks mis mee natuurlijk. Ik houd van creatieve denkers en creatieve hashtags. De leukste vond ik toch wel #meetmycolors van @wiekeontwerpt, @casakrullenbol en @lotsofstyle. Deze drie interieurontwerpsters bedachten niet alleen een hashtag, maar openden ook een bijpassend interieuraccount @meetmycolors. Als kleurenfan kan ik dit natuurlijk alleen maar aanmoedigen. Ik ben heel benieuwd waarmee deze meiden de komende maanden gaan komen.

 

Column Dit was Instagram in januari

Fotocredit: @meetmycolors

Schijtmaand

Ik schreef het al in mijn inleiding, het was ook een beetje een schijtmaand. Dat had niet alleen met het donkere weer te maken, waardoor interieurfoto’s maken lastig was. Overigens was het hierdoor wel een maand met interieurfoto’s uit de oude doos. Of zoals @jets_homeandlife het zo mooi omschreef: “Ik recycle foto’s”.

Nee, ik doel meer op de rollen wc-papier die ons begin dit jaar om de oren vlogen. Duurzame wc-rollen in een kekke kleurrijke verpakking, dat dan weer wel. Ik heb vol bewondering gekeken hoe een aantal influencers deze wc-rollen op een stylish verantwoorde manier op hun feed presenteerden. Allen zeer origineel en geen enkele fotografeerde ze in het toilet. @mindy_schroor presenteerde ze op haar trap wat voor mij de meest herkenbare post opleverde. Kennen we niet allemaal die situatie dat we wc-rollen op de trap zetten in de hoop dat iemand ze mee naar boven neemt voor de wc in de badkamer? En dat uiteindelijk iedereen er langs loopt en jij degene bent die ze zelf naar de plaats van bestemming brengt? De knapste foto vond ik overigens die van een jonglerende @dutchguy84. Hoe hij zes wc-rollen weet hoog te houden en tegelijkertijd te fotograferen is mij een raadsel, maar petje af!

 

Column Dit was Instagram in januari
Column Dit was Instagram in januari

Fotocredits: foto 1 @mindy_schroor / foto 2 @dutchguy84

 

Geinfluenced

Influencen en geinfluenced worden is op Insta aan de orde van de dag. Niks mis mee als je het mij vraagt, want influencen is gewoon een naar woord voor inspireren. En dat was toch waarvoor we op Insta zaten? Of toch niet? Ik lees steeds meer tegengeluiden van Instagrammers die de gesponsorde posts niet leuk vinden en dat een reden vinden om te ontvolgen. Prima natuurlijk, want ook op Insta geldt vrijheid blijheid. Ik vind het overigens zelf best leuk, dat geinfluenced worden. Het gebeurt niet alleen bij gesponsorde berichten, maar soms ook onbedoeld door een story. Zo gebeurde het dat @muk.vl mij inspireerde met haar stoommop… En mij niet alleen, want nadat ik dat ding direct bestelde, bleek al heel snel dat de levertijd van 1 dag naar 14 dagen was opgelopen. Zouden ze in de gaten hebben gehad bij BOL dat Muk met haar huishoudelijke instastory een ware stoommoprage ontketende? Ik mop er ondertussen lustig op los en ik begin mijn witte vloer eindelijk weer te waarderen!

 

Foto van story @deense_zomer

 

Geboortegolf

Er was deze maand ook genoeg blij nieuws op Instagram. Ik volg natuurlijk maar een relatief klein deel van alle interieuraccounts dus vergeef het me als ik iemand oversla, maar ik viel als een blok voor James, Pien en Joep. James was als verjaardagscadeau ingepakt voor @livingbynathalie, Pien is de nieuwe grote liefde van Sjuul van @wiekeontwerpt en @andrea_groot gaf haar zoon Joep cadeau. Zeg nou zelf, deze drie fotogenieke haarballen verdienen gewoon een plekje op Insta en in deze column.

 

Column Dit was Instagram in januari
Column Dit was Instagram in januari
Column Dit was Instagram in januari

Fotocredits: foto 1 @livingbynathalie / foto 2 @wiekeontwerpt / foto 3 @andrea_groot

 

Ontdekkingen

Deze maand deed ik zelf een aantal toffe nieuwe ontdekkingen aan interieurfeeds. Zowel in binnen- als buitenland. Zo vond ik in Rotterdam @thuisaandemaas; Cheryl-Lynn is net als ik vintage liefhebber. In de Bollenstreek kwam pareltje @ooksoof naar boven. Sofie is in het bezit van mijn volgende keuken…

Ook in in het buitenland was voldoende te ontdekken. Het Noorse account @huset_i_djupviken stal mijn hart door Anne haar kleurgebruik en ja… ook hier de keuken! Een andere ontdekking vond ik in het Duitse Münster, de loft van Kati van het account @doppeltund3fach vind ik een plaatje. De ruimte, de ramen en haar stijl, ik smul ervan!

 

Column Dit was Instagram in januari
Column Dit was Instagram in januari
Column Dit was Instagram in januari
Column Dit was Instagram in januari

Fotocredits: foto 1 @thuisaandemaas / foto 2 @ooksoof / foto 3 @huset_i_djupviken / foto 4 @doppeltund3fach

 

Blogs

Ik had een bijzondere blogmaand, want ik nam na een jaar afscheid van mijn Keukenpraat blogs. De Keukenpraat met Instagrammer @stylezaken was de hekkensluiter en eerlijk gezegd voelde het als een bevrijding. Onmiddellijk ontstond er ruimte in mijn hoofd voor nieuwe ideeën en nieuwe ideeën geven nieuwe energie. Een nieuwe ‘praat’ is in de maak, want ondertussen is een Instagrammer top secret al druk bezig met het maken van deze nieuwe blog. Daarnaast schreef ik een nieuw soort blog: ‘Interieurfotografie door de ogen van een amateurfotograaf’. De reacties waren overweldigend positief dus een vervolg blog is in de maak. En verder wat nieuw is, is deze column! Een maandcolumn waarin ik terugblik op de afgelopen maand op Instagram. Een column met een lach en een knipoog, maar met als doel te inspireren. Iedere column breng ik namelijk zoveel mogelijk verschillende accounts voor het voetlicht.

Ik schrijf niet alleen blogs, maar ik lees ze ook graag van andere bloggers. Niet allemaal natuurlijk, dat is niet te doen. Ook ik heb een aantal favoriete bloggers waarvan ik de meeste blogs lees. Een blog waar ik deze maand zeer blij van werd, was het reisverhaal van @wimketolsma. Zij ging afgelopen december met haar familie naar Zweden en beleefde daar een witte kerst op ski’s, sneeuwscooters en husky’s.

@jellinadetmar en @andrea_groot bundelen sinds januari de krachten en schreven samen een blog waarin ze ons lieten kennis maken met verschillende beginnende interieuraccounts. Mooi om te zien hoe een aantal van deze accounts hierna vleugels kreeg. Dan zie je toch dat het delen van accounts, op welke wijze dan ook, zeker weten zin heeft. En dit gegeven lijkt mij ook een fijne afsluiter voor deze eerste column.

 

Column Dit was Instagram in januari

Fotocredits: @wimketolsma

 

Tot slot

Lief Instagrammens, blijf inspireren en accounts en kennis delen. Jouw foto’s, verhalen, likes en berichten maken het waard om tijd en energie in dit platform te steken. Altijd met respect, uit interesse, met humor en soms met een knipoog zoals in deze column. Laten we onszelf daarbij niet onderschatten, want een ieder doet zijn best om op zijn of haar eigen wijze te inspireren met foto’s en/of verhalen. Ik zeg, op naar een mooie nieuwe Insta maand en op naar een nieuwe column over februari! Ik heb er nu al zin in ;)

 

Volg mij op Instagram @deense_zomer!

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Carla
10 maanden geleden

Wat een leuke colum Linda zo lekker om te lezen !
Helemaal eens over het IG leven en onze motivatie om te influwensen hihi
Je bent zelf ook een topper en hang in there he , respect voor jou !
Een dikke knuffel xxx

Linda
10 maanden geleden

Heel blij met jouw reactie Carla! En dankjewel voor je lieve woorden! 💋

Mindy Schroor
10 maanden geleden

Wat een leuke column Linda. Lief dat je mijn foto hebt gedeeld ❤ Ik was trouwens ook zeer onder de indruk van die van Klaas hahaha

Linda
10 maanden geleden

Dankjewel Mindy! Jouw foto bracht me op het idee om hier een stukje over te schrijven. Haha ja Klaas, niemand kon tippen aan Klaas in deze campagne.

Washplate
10 maanden geleden

Leuke blog en terugblik! mooie accounts noem je, heb weer een paar leuke nieuwe ontdekt dankzij jou :)

Linda
10 maanden geleden

Yes!!! Dankjewel Floor. Dat vind ik dus heel tof om te horen! Bedankt voor het lezen!

Nathalie (@livingbynathalie)
10 maanden geleden

Waaaauuwwww! Wat heeft lieve James een prachtig plekje op je blog gekregen! En Pien en Joep en de wc rollen (Klaas! WOW!) Dat is wat IG ook zo leuk maakt.. elkaar inspireren!
Ik hou er zo van!
En de kleuren bij jou in huis! Zoooooo tof!!
Geniet van je weekend! Dikke tuut 💋

Linda
10 maanden geleden

Haha wat leuk Nathalie! Jouw James steekt wel een klein beetje de show in deze column maar ja... 🤩. Dankjewel voor je lieve woorden 💋

Ilonka
10 maanden geleden

Linda je bent een geboren schrijfster daar moet meer mee doen echt. En onzettend lief dat mij in het zonnetje zet dankjewel.

Linda
10 maanden geleden

Wat ben je een grote lieverd Ilonka! En graag gedaan!

Wieke Ontwerpt
10 maanden geleden

Wat een onwijs toffe blog! En dat “ik” er 2x in mag staan, met Meer My Colors en kleine Pientje, voel me heel vereerd! Super leuk om te lezen allemaal!

Linda
10 maanden geleden

Super leuk om te horen Wieke. Jij was deze maand natuurlijk ook wel heel prominent aanwezig op insta 😂.

Jellina
10 maanden geleden

Wauw Linda wat schrijf je mooi! Ik heb elke keer weer respect voor je !! Lief dat je ons noemt maar wat je in je blog schrijft en hoe je het schrijft ik heb het met heel veel plezier gelezen! Topper!!! LUF jay!!!

Linda
10 maanden geleden

Je woorden raken met lieve Jellina! Dankjewel. Doet me goed XX

Marianne Vetten
10 maanden geleden

Wat ben je toch een super talent .. zo leuk weer geschreven echt top.. liefs😘

Linda
10 maanden geleden

Wat fijn om te horen Marianne. Dankjewel. X

Lamaisondelapetitelou
10 maanden geleden

Wat een leuk en luchtig stuk, met plezier zitten lezen met mijn kopje koffie erbij en een aantal dingen zijn heel herkenbaar! Op naar een gezellige nieuwe insta maand!

Linda
10 maanden geleden

Ik vind het altijd zo leuk om te horen als mensen onder het genot van een bakje koffie mijn blog lezen. Dankjewel!

wendy_studiozinnig
10 maanden geleden

Wat toch een leuke blog Linda, heerlijk en eerlijk en duidelijk! Espresso op nu, was een fijne break. En lucky voor nieuwe dingen ook helemaal goed, snap je heel goed. Tweewekelijks zo’n keukenpraat was niet niks, ik vind alles leuk waar je over blogt😘

Linda
10 maanden geleden

Wat een groot compliment! Vind ik heel fijn om te horen van jou Wendy! Dankjewel X

Natasja Buijs
10 maanden geleden

Wat een gezellige column! Ik kijk nu al uit naar die van februari. Fijne maand!

linda
10 maanden geleden

Dankjewel Natasja. Dat vind ik heel tof om te horen!

Karen
10 maanden geleden

Ik vind dit errug leuk!! Hoop dat je dit blijft doen! Erg leuk initiatief Linda, maakt me blij (zelfs de wc rollen)!
Groetjes Karen

Linda
10 maanden geleden

Haha wat leuk Karen! Dat is een heel mooi compliment dus die steek ik in mijn zak! Dankjewel!

Hendrika
10 maanden geleden

Hej Linda! Wat leuk om een foto van mij terug te zien in jouw mooie terug blik op januari. Idd we inspireren elkaar allemaal. En of dit nu betaald of onbetaald is, zolang een ieder er helder over is dan is dat iets waar we alleen maar blij mee kunnen zijn. Op naar februari met nog meer mooie foto’s en verhalen!

Linda
10 maanden geleden

Wauw dat heb je mooi verwoord Hendrika! Daar ben ik het enorm mee eens. Een gesponsorde post is ook niet iets om je voor te schamen. Dankjewel!

Andrea de Groot
10 maanden geleden

Wat een leuke blog! Ook weer een heel leuk idee! En bedankt voor het 2x noemen van moi! 😘🧡

Linda
10 maanden geleden

Wat super fijn om te horen Andrea en graag gedaan. Had nog veel meer over jou kunnen schrijven ☺️ Never a dull moment with Andrea X

StyleBySyl Sylvia
10 maanden geleden

Wat ‘n heerlijk leesbaar, leuke blog heb ik net zitten lezen zeg! En dan ook nog nieuwe inspirerende accounts vinden! Superleuk Linda! XXX

Linda
10 maanden geleden

Wat vind ik dit geweldig om te horen! Enorm bedankt Syl 😘

Myhomeofzodiac
10 maanden geleden

Wat een super leuke blog! Met plezier gelezen 🖤
Hartelijke groeten Thera xxx

Linda
10 maanden geleden

Wat ontzettend leuk om te horen Thera!! Dankjewel X

Lara
10 maanden geleden

Super h(eerlijke) blog. Mede hierdoor ook weer toffe accounts ontdekt!! Ga vooral door MST van die leuke blogs schrijven! Liefs Lara

Linda
10 maanden geleden

Dat is echt heel leuk om te horen Lara! Dankjewel voor het lezen en je mooie woorden!

Marjolein
10 maanden geleden

Onwijs leuk om te lezen Linda! Ik zie nu al uit naar de volgende maandblog 😃

Linda
10 maanden geleden

Super tof Marjolein. Dankjewel!

Lies
10 maanden geleden

Halleluja!! Heerlijk!

Linda
10 maanden geleden

Haha. Net als jouw reactie. Heerlijk! Thanks Lies!

Ellen Hoogerhuis
10 maanden geleden

Wat een mooi blog heb je geschreven Linda, met prachtige foto’s en dankzij jou nieuwe accounts om te ontdekken! Groet Ellen,😘

Linda
10 maanden geleden

Dankjewel Ellen! Vind ik heel leuk om te horen!

Judith
10 maanden geleden

Ik heb weer genoten van je blog. Wat schrijf je toch fijn en lekker leesbaar en leuk.
Vooral die schijt wc rollen.
Fijn weekend!

Linda
10 maanden geleden

Haha dankjewel Judith. Ik had even schijt aan alles in deze column ☺️ Dank voor het lezen.

Sis Bragonje
10 maanden geleden

Wat een leuke blog heb je geschreven en zo herkenbaar! Ondertussen weer mooie feeds toegevoegd om te volgen. Ik had gisteren al een bericht getypt maar zie het er niet tussen staan. Wrs. Op de verkeerde knop gedrukt!🙈 Xx

Linda
10 maanden geleden

Wat lief dat je de moeite hebt genomen om het nogmaals te schrijven. Dankjewel Sis. Ook voor je fijne woorden!

Daniëlle
10 maanden geleden

Wat een mooi blog heb je geschreven. Wat een talent heb je toch❤️Liefs Daan

Linda
10 maanden geleden

Wat ben je een grote lieverd Daan. Dankjewel X

Yvette
9 maanden geleden

Heerlijk Linda

Xx