INTERIEUR BLOG

Lees hier al mijn interieur gerelateerde blogs!

Welke eetkamerstoel past in een Scandinavisch interieur?

Het Scandinavische interieur blijft een populaire woonstijl en dat snap ik heel goed! Na een heerlijke zomervakantie in Denemarken kwam ik vol interieurinspiratie terug. Inclusief een stapel verse Deense woonbladen, want dat is inmiddels een goede traditie. Ondanks dat ik geen Deens kan lezen, geven deze magazines een mooi kijkje in de Scandinavische interieurtrends. Een woontrend die nooit uit Scandinavische huizen zal verdwijnen is het gebruik van natuurlijke houtsoorten. Een eenvoudige manier om het Scandinavische gevoel aan tafel te krijgen, is door te kiezen voor houten eetkamerstoelen. Dat een houten eetkamerstoel zowel comfortabel als mooi kan zijn, laat ik je in deze blog zien. Maak kennis met de Y5 van Hans K!

Lees meer »

Zo maak je zelf een houten zandbak met deksel

Een dochter die zes werd en hoofdbrekers over een cadeau waren het begin van mijn zoektocht naar een mooie houten zandbak met deksel. En heel eerlijk, dat was nog niet makkelijk. Ik wilde namelijk graag een houten zandbak die goed bij de rest van onze tuin past. De zandbakken die ik online tegenkwam, waren of in felle kleuren of niet leverbaar. Daarom zocht ik uiteindelijk op Google op “zelf een zandbak maken”. Dat bracht mij naar een blog van Tanja van Hoogdalem met een werkbeschrijving voor een speelhuisje met krijtbord en zandbak. Het zag er heel tof uit en niet al te moeilijk om zelf te maken. Ik staakte daarom mijn zoektocht naar een kant en klare zandbak en samen met mijn geliefde maakte ik een plan voor het maken van een houten zandbak met deksel en krijtbord!

Lees meer »

De gouden tip voor Zweeds design houten eetkamerstoelen voor elk interieur

Keuzestress, je kent het misschien wel. Hoe groter het aanbod, hoe lastiger het is om te kiezen. Dat geldt ook voor de keuzes die je maakt voor je interieur. Misschien neig je sneller om meubels te kiezen die het vaakst voorbij komen in de woonbladen en/of op social media. Natuurlijk is dat ook een goede keuze, maar ik ontdekte nog niet zo lang geleden een Zweeds design meubelmerk dat nog niet zo bekend is in Nederland. Als je op zoek bent naar uniek design houten eetkamerstoelen die je nog niet in elk interieur ziet, lees dan vooral verder. 

Lees meer »

Zo creëer je een Scandinavische slaapkamer

De lente staat voor de deur dus dat is het perfecte moment om je interieur op te frissen met een lente look. Vaak doen we dat wel in onze woonruimtes, maar waarom zou je dit niet ook toepassen in je slaapkamer? Scandinavische interieurs passen goed bij het frisse lentegevoel. In deze blog laat ik je zien hoe je slaapkamer een nieuwe look kan geven: fris & Scandinavisch!

Lees meer »

Heymat is jouw adres voor unieke en mooie deurmatten

Toen Heymat op mijn deur klopte om kennis te maken met hun nieuwe kleurrijke deurmatten hoefde ik niet lang na te denken. Natuurlijk opende Deense Zomer haar voordeur, want de Heymat deurmatten zijn niet alleen mooi en uniek, maar ook duurzaam. Afgelopen week lanceerde Heymat twee nieuwe ontwerpen: Loom Bauhaus Blue en Loom Bauhaus Brick. In deze blog vertel ik je graag meer over Heymat en haar nieuwe collectie.

Lees meer »

De beste tip voor duurzame, betaalbare en veelzijdige wanddecoratie

Eén van de meest verrassende nieuwe producten voor het interieur van afgelopen jaar vond ik Wallfelt de vilten wanddecoratie. Ik zag ze voor het eerst op Instagram en was direct nieuwsgierig. De duurzaamheid van de panelen in combinatie met de veelzijdigheid en betaalbaarheid vind ik een heel tof concept. Je vindt deze vilten wanddecoratie inmiddels dan ook in mijn woonkamer en slaapkamer. Ik laat je in deze blog de veelzijdigheid en de voordelen zien van dit product.

Lees meer »

Hoe geef je kleur aan je zwarte keuken?

In de zomer van 2017 kochten wij onze gedateerde jaren ’70 woning. Het was het begin van een grote gefaseerde verbouwing en het uitzoeken van een nieuwe keuken stond hoog op het verbouwingslijstje. Het werd een moderne zwarte keuken die een plaats in de nieuw gerealiseerde aanbouw kreeg. De vloer, het plafond en de muren bleven aanvankelijk wit en hierdoor had de keuken een monochroom uiterlijk. In 2020 veranderde dit toen ik het de hoogste tijd vond voor meer kleur in de keuken. Hierdoor sluit deze ruimte nu veel beter aan bij de rest van ons interieur. Via mijn Instagramaccount @deense_zomer krijg ik vaak vragen over onze keuken en de gebruikte kleuren. Het is dus de hoogste tijd dat ik al deze informatie voor jou verzamelde in een blog. Mochten er toch nog vragen onbeantwoord blijven, laat het me dan via de mail weten.

Lees meer »

Hoe creëer je low-budget een inspirerende thuiswerkplek?

Alhoewel de eettafel een prima plek was om aan thuis te werken (als niemand thuis is), had ik toch behoefte aan een eigen werkplek. Wat meespeelde was de aanschaf van een nieuwe desktop computer die je niet zo makkelijk onder de arm meeneemt. Een plek had ik al bedacht, een wand in onze slaapkamer. Mijn doel was zonder al te grote investeringen een inspirerende thuiswerkplek te creëren. Wat mij betreft is dat meer dan geslaagd! 

Lees meer »