Interieur blog

Lees hier al mijn interieur gerelateerde blogs!

Een antwoord op de 5 meest gestelde vragen over Solar screens

De zon kan verkleuringen van meubels en vloeren veroorzaken. Een te hoge temperatuur in huis zorgt vaak voor minder energie en slecht slapen. Veel mensen denken pas na over zonwering voor hun huis op het moment dat de zonuren toenemen en de binnentemperatuur stijgt. En dan wil je zo snel mogelijk een oplossing en ontstaat keuzestress. Want welke zonwering kies je als je zonder een al te grote ingreep de zon en de warmte buitenshuis wilt houden? 

Lees meer »

Verrijk je Scandinavische interieur met de prachtige zitmeubels van Sav & Økse

Als liefhebber van een Scandinavisch interieur weet je vast dat de juiste meubelstukken bepalend zijn voor de sfeer in je huis. Als het gaat om zitmeubelen die perfect passen bij de Scandinavische woonstijl, is er één merk dat je zeker niet mag missen: Sav & Økse. In deze blog neem ik je mee op een reis door de prachtige wereld van de Scandinavische meubels van Sav & Økse, onderdeel van De Machinekamer, met bijzondere aandacht voor de stoel Annte.

Lees meer »

U-vormige woonkamer inrichten: maak een uitnodigende ruimte

Een woonkamer is vaak het hart van een huis, een plek waar we samenkomen om te ontspannen, te entertainen en quality time door te brengen met dierbaren. Ook met een u-vormige woonkamer kun je een prachtige en uitnodigende ruimte te creëren. In deze blog delen ik tips en ideeën om je te helpen een mooie en warme inrichting te bereiken voor jouw u-vormige woonkamer.

Lees meer »

Creëer een kleurrijke Scandinavische gallerywall in 5 simpele stappen

Ben jij een liefhebber van kleur en Scandinavisch design? Dan is het tijd om een Scandinavische gallerywall in jouw interieur te introduceren! Ik ben Linda, beter bekend als deense_zomer, en ik sta op Instagram bekend als de "Queen of colours" dankzij mijn kleurrijke interieur en gewaagde kleurencombinaties. Onlangs creëerde ik een prachtige gallerywall achter onze eettafel en nu wil ik jou inspireren om hetzelfde te doen. In deze blogpost deel ik vijf eenvoudige stappen en tips om jouw eigen kleurrijke Scandinavische gallerywall te maken.

Lees meer »

Maak kennis met de PVC vloeren van Moduleo: ontdek een creatieve vloerexpressie met PVC

Ben jij toe aan een nieuwe vloer en zit je in de oriënterende fase? Dan is deze inspiratie blog voor jou! Bij het kiezen van vloerbedekking zijn duurzaamheid en functionaliteit belangrijke elementen. Maar wist je dat je met je vloer ook een persoonlijke stempel op je interieur kan drukken? Hier komt de innovatieve wereld van PVC vloeren om de hoek kijken en specifiek de PVC vloeren van het Belgische Moduleo. 

Lees meer »

Een antwoord op de 8 meest gestelde vragen over vloerkleden

Een vloerkleed zorgt voor een behaaglijk gevoel en is een sfeermaker. Misschien denk je daarbij als eerste aan de woonkamer, maar sluit ook zeker andere ruimtes in huis niet uit. Sterker nog, vergeet ook je tuin niet! Buitenvloerkleden hebben de afgelopen jaren veel aan populariteit gewonnen. De kwaliteit is tegenwoordig zo mooi dat deze vloerkleden voor buiten ook binnen niet misstaan. Op het gebied van interieur en dus ook vloerkleden is de keuze tegenwoordig enorm. Hoe kies je nu het juiste vloerkleed waar je lang plezier van hebt? In deze blog ga ik je daarbij helpen. Ik geef je een antwoord op de 8 meeste gestelde vragen over vloerkleden. 

Lees meer »

NIEUW Deense Zomer sVeer box bij Sterk en sVeer

Het hele jaar Deense Zomer sVeren in huis? Neem dan bij Sterk en sVeer een abonnement op de Deense Zomer sVeer box. Ieder seizoen stelt Linda, van het Instagramaccount Deense Zomer, samen met Piety, eigenaar van Sterk en sVeer, voor jou een Deense Zomer sVeer box samen. De sVeer box kost €50 (gratis verzending) en de inhoud heeft altijd een minimale waarde van €60. Jouw voordeel is dus altijd minimaal €10. In iedere box vind je iedere keer minimaal 3 woonaccessoires in Deense Zomer stijl, waarmee je direct het nieuwe seizoen in huis haalt. 

Lees meer »

Mijn 3 favoriete merken voor hippe woonaccessoires

Een beetje interieur liefhebber is er dol op! In huis eindeloos variëren met hippe woonaccessoires! Schuiven, stylen, nieuwe combinaties uitproberen en gezellige hoekjes maken. Je kan er uren zoet mee zijn. We hebben het er maar druk mee. Net als met de zoektocht naar mooie woonaccessoires die in je interieur passen.

Lees meer »

Drie tips voor snelle kerstdecoratie voor binnen

De kerst staat voor de deur! Een gezellige tijd waarin we in huis aan de slag gaan met kerstdecoratie. Naast gezelligheid kan deze periode ook stress veroorzaken. Het is namelijk vaak ook erg druk door extra drukte thuis en op het werk. Naast het huis decoreren, wordt ook nagedacht over de kerstdecoratie op tafel. Om nog maar niet te spreken over het kerstmenu en de zoektocht naar kerstcadeau’s. Mijn motto is: hou het hoofd koel en het hart warm. In deze blog geef ik je drie tips voor snelle kerstdecoratie. Je huis is daardoor snel in kerstsfeer en je houdt meer tijd over voor alle andere to do’s. 

Lees meer »

Welke eetkamerstoel past in een Scandinavisch interieur?

Het Scandinavische interieur blijft een populaire woonstijl en dat snap ik heel goed! Na een heerlijke zomervakantie in Denemarken kwam ik vol interieurinspiratie terug. Inclusief een stapel verse Deense woonbladen, want dat is inmiddels een goede traditie. Ondanks dat ik geen Deens kan lezen, geven deze magazines een mooi kijkje in de Scandinavische interieurtrends. Een woontrend die nooit uit Scandinavische huizen zal verdwijnen is het gebruik van natuurlijke houtsoorten. Een eenvoudige manier om het Scandinavische gevoel aan tafel te krijgen, is door te kiezen voor houten eetkamerstoelen. Dat een houten eetkamerstoel zowel comfortabel als mooi kan zijn, laat ik je in deze blog zien. Maak kennis met de Y5 van Hans K!

Lees meer »

Zo maak je zelf een houten zandbak met deksel

Een dochter die zes werd en hoofdbrekers over een cadeau waren het begin van mijn zoektocht naar een mooie houten zandbak met deksel. En heel eerlijk, dat was nog niet makkelijk. Ik wilde namelijk graag een houten zandbak die goed bij de rest van onze tuin past. De zandbakken die ik online tegenkwam, waren of in felle kleuren of niet leverbaar. Daarom zocht ik uiteindelijk op Google op “zelf een zandbak maken”. Dat bracht mij naar een blog van Tanja van Hoogdalem met een werkbeschrijving voor een speelhuisje met krijtbord en zandbak. Het zag er heel tof uit en niet al te moeilijk om zelf te maken. Ik staakte daarom mijn zoektocht naar een kant en klare zandbak en samen met mijn geliefde maakte ik een plan voor het maken van een houten zandbak met deksel en krijtbord!

Lees meer »

De gouden tip voor Zweeds design houten eetkamerstoelen voor elk interieur

Keuzestress, je kent het misschien wel. Hoe groter het aanbod, hoe lastiger het is om te kiezen. Dat geldt ook voor de keuzes die je maakt voor je interieur. Misschien neig je sneller om meubels te kiezen die het vaakst voorbij komen in de woonbladen en/of op social media. Natuurlijk is dat ook een goede keuze, maar ik ontdekte nog niet zo lang geleden een Zweeds design meubelmerk dat nog niet zo bekend is in Nederland. Als je op zoek bent naar uniek design houten eetkamerstoelen die je nog niet in elk interieur ziet, lees dan vooral verder. 

Lees meer »