Blogs

Ik houd van schrijven. Ik hoop jij van lezen! Ik schrijf blogs over interieur, fotografie en lifestyle. Daarnaast laat ik ook graag andere Instagrammers aan het woord die jou voorzien van een eigen dosis interieurinspiratie en tips! Op deze pagina vind je een verzameling van al mijn blogs. 

Het begin van het einde

Een ieder die je het zou vragen zou zeggen dat ze een droomrelatie hadden, zijzelf waarschijnlijk nog het hardst. Al 24 jaar deelden ze lief en leed en nog steeds konden ze elkaar verrassen. Hij lachte oprecht om haar grappen, zij lachte oprecht om die van hem. Als je langs hun huis liep, kon je met enige regelmaat ze samen door de keuken zien dansen terwijl hun lippen elkaar zachtjes beroerden. Niets wees erop dat er problemen zouden opdoemen aan de horizon en toch …

Lees meer »

Het plan

Met een plof dondert de beeldige bibs, met groeiaspiraties maar dat is een ander verhaal, neer op de bank terwijl er een wolk van stof zichtbaar om mij heen in de rondte dwarrelt. Ik heb spierpijn in mijn hele lichaam, blaren op mijn handen en mijn zelfbeeld als handige klusser heeft een enorme knauw gekregen. 

Lees meer »

Een nadere kennismaking met Moon. Een nieuwe design fauteuil in de Artifort collectie!

Misschien weet je het nog? Half maart bracht ik samen met mijn partner een bezoek aan de showroom van het wereldberoemde Artifort in Schijndel. Wij waren daar niet alleen om kennis te maken met dit prachtige designmerk, maar ook om een eerste blik te werpen op de allernieuwste Artifort design fauteuil met de naam Moon. Een ontwerp dat refereert naar het fenomeen van gewichtloosheid. In juni lanceerde Artifort deze fauteuil tijdens Salone del Mobile 2022 in Milaan. Wij mochten in maart alvast proefzitten op deze uitnodigende fauteuil en fantaseren over hoe onze eigen droom Moon eruit zou zien. En het bleef niet alleen bij fantaseren en dromen, want onlangs werd ‘onze’ Moon bezorgd. De hoogste tijd om je meer te vertellen over deze uitnodigende hoge design fauteuil met imposante vormen: maak kennis met Moon!

Lees meer »

Welke eetkamerstoel past in een Scandinavisch interieur?

Het Scandinavische interieur blijft een populaire woonstijl en dat snap ik heel goed! Na een heerlijke zomervakantie in Denemarken kwam ik vol interieurinspiratie terug. Inclusief een stapel verse Deense woonbladen, want dat is inmiddels een goede traditie. Ondanks dat ik geen Deens kan lezen, geven deze magazines een mooi kijkje in de Scandinavische interieurtrends. Een woontrend die nooit uit Scandinavische huizen zal verdwijnen is het gebruik van natuurlijke houtsoorten. Een eenvoudige manier om het Scandinavische gevoel aan tafel te krijgen, is door te kiezen voor houten eetkamerstoelen. Dat een houten eetkamerstoel zowel comfortabel als mooi kan zijn, laat ik je in deze blog zien. Maak kennis met de Y5 van Hans K!

Lees meer »

Hoe creëer je rust en ruimte met kleur? Schilder je plafond mee!

Steeds meer mensen durven het aan, kleur in het interieur. Waar de één begint met kleurrijke accessoires en/of meubels kiest de ander voor één gekleurde muur. Aan het schilderen van een plafond wordt meestal niet gedacht. Uiteindelijk brengt één accentmuur meestal niet dat wat mensen eigenlijk voor ogen hadden. Het veroorzaakt vaak onbalans in het interieur waarna al snel de pot witte latex tevoorschijn wordt gehaald. Of men blijft aanmodderen met het creëren van de juiste sfeer met kleur door de muur aan te kleden met wandkasten en kunst. 

Lees meer »

Interieurlover of interieurloser?

Uitgeslapen open ik mijn ogen en kijk ik ons vakantie onderkomen rond. Lichtstralen vallen op de stijlvolle meubels en precies goed uitgekozen muurverf. De belofte van een nieuwe zonovergoten dag is voelbaar op mijn huid en op de achtergrond hoor ik de zee ruizen en mijn huisgenoten het ontbijt voorbereiden. 

Lees meer »

Onbeantwoorde liefde

Daar zat ik dan: tranen liepen over mijn wangen, mijn hart dat ooit nog zo vol hoop was, was in 1000 stukjes gebroken en mijn schouders waren plots wel 15 cm gezakt. Hoewel ik het lang had weten te ontkennen kon ik er nu niet meer omheen: mijn liefde is en zal altijd onbeantwoord blijven. 

Lees meer »

Kleur bekennen

Het was een gewone dag in een gewone week in een gewone maand. Het veranderitus-virus dat mij regelmatig ernstig in de greep houdt hield zich rustig vanwege de make over die de kamer van de oudste nog niet zolang geleden had gehad. En we zaten voor de tv, de leukste en ik, terwijl ik ondertussen lekker op insta bezig was.

Lees meer »

Zo maak je zelf een houten zandbak met deksel

Een dochter die zes werd en hoofdbrekers over een cadeau waren het begin van mijn zoektocht naar een mooie houten zandbak met deksel. En heel eerlijk, dat was nog niet makkelijk. Ik wilde namelijk graag een houten zandbak die goed bij de rest van onze tuin past. De zandbakken die ik online tegenkwam, waren of in felle kleuren of niet leverbaar. Daarom zocht ik uiteindelijk op Google op “zelf een zandbak maken”. Dat bracht mij naar een blog van Tanja van Hoogdalem met een werkbeschrijving voor een speelhuisje met krijtbord en zandbak. Het zag er heel tof uit en niet al te moeilijk om zelf te maken. Ik staakte daarom mijn zoektocht naar een kant en klare zandbak en samen met mijn geliefde maakte ik een plan voor het maken van een houten zandbak met deksel en krijtbord!

Lees meer »

5 redenen om op zoek te gaan naar vintage design meubels van Artifort

Vintage design meubels geven je interieur eigenheid. Door vintage design te combineren met nieuwe meubels maak jij namelijk je eigen unieke interieurmix. Belangrijk is dat je op zoek gaat naar kwalitatieve tweedehands meubels zodat je er zelf nog jaren lang plezier van hebt. Vintage meubels van het Dutch design merk Artifort zijn daar bij uitstek zeer geschikt voor. In deze blog geef ik je daarom 5 redenen om op zoek te gaan naar vintage design meubels van Artifort.

Lees meer »

De fotoshoot

Als een volleerd model stond ik voor de camera te draaien. Mijn make-up was spot on, mijn kleding stond geweldig, mijn haarlok was precies voor mijn onderkin geplaatst, mijn man lachte op zijn allerliefst naar me en mijn huis, mijn huis was mooier dan ooit. Niemand kon vermoeden wat zich de laatste tijd hier in huis had afgespeeld en hoe wij tot dit punt waren gekomen. 

Lees meer »

Het muurtje

Het kwam als een donderslag bij heldere hemel. Wat ’s morgens nog helemaal prima was, was ’s middags plots een bron van ergernis. Een bron van ergernis die ik nu, vooral nu, aan moest pakken. Want als het gaat over interieur ergernissen heb ik bijzonder weinig geduld. 

Lees meer »

Dutch design Artifort bij Deense Zomer

Half maart bracht ik samen met mijn eega een bezoek aan het wereldberoemde Dutch design merk Artifort in Schijndel. We bezochten naast de showroom, ook de productielocatie waar we een uniek inkijkje kregen in het productieproces van een Artifort meubel. Artifort stal ons hart. Door het verhaal achter het bedrijf, de ontwerpen, het vakmanschap en de passie, de duurzaamheid en het comfort. 

Lees meer »

De gouden tip voor Zweeds design houten eetkamerstoelen voor elk interieur

Keuzestress, je kent het misschien wel. Hoe groter het aanbod, hoe lastiger het is om te kiezen. Dat geldt ook voor de keuzes die je maakt voor je interieur. Misschien neig je sneller om meubels te kiezen die het vaakst voorbij komen in de woonbladen en/of op social media. Natuurlijk is dat ook een goede keuze, maar ik ontdekte nog niet zo lang geleden een Zweeds design meubelmerk dat nog niet zo bekend is in Nederland. Als je op zoek bent naar uniek design houten eetkamerstoelen die je nog niet in elk interieur ziet, lees dan vooral verder. 

Lees meer »

De beste 3 tips van Instagrammer @ourlifeatno5

Je leest nu de tweede aflevering van mijn nieuwste blog serie met de naam, "De beste 3 tips van". In deze blogs leer je iedere keer een Instagrammer kennen en deelt hij of zij daarnaast drie toffe tips met je die jou kunnen helpen bij je Instagramaccount. 

Lees meer »

Zo creëer je een Scandinavische slaapkamer

De lente staat voor de deur dus dat is het perfecte moment om je interieur op te frissen met een lente look. Vaak doen we dat wel in onze woonruimtes, maar waarom zou je dit niet ook toepassen in je slaapkamer? Scandinavische interieurs passen goed bij het frisse lentegevoel. In deze blog laat ik je zien hoe je slaapkamer een nieuwe look kan geven: fris & Scandinavisch!

Lees meer »

Heymat is jouw adres voor unieke en mooie deurmatten

Toen Heymat op mijn deur klopte om kennis te maken met hun nieuwe kleurrijke deurmatten hoefde ik niet lang na te denken. Natuurlijk opende Deense Zomer haar voordeur, want de Heymat deurmatten zijn niet alleen mooi en uniek, maar ook duurzaam. Afgelopen week lanceerde Heymat twee nieuwe ontwerpen: Loom Bauhaus Blue en Loom Bauhaus Brick. In deze blog vertel ik je graag meer over Heymat en haar nieuwe collectie.

Lees meer »