Wie is het gezicht achter Studio Deense Zomer en waar komt de naam vandaan? Ben jij Deense of? Waarom ben je met een interieuraccount op Instagram gestart en waar komt je passie voor fotografie vandaan? Een antwoord op deze vragen en nog veel meer vind je hier!

Scandinavische rust en ruimte

Ik ben Linda van der Wal (48) en woon samen met mijn man en twee dochters in een vrijstaande jaren '70 woning in een dorp in de buurt van mijn geboortestad Leeuwarden. In de afgelopen 15 jaar ontwikkelde ik een grote liefde voor Scandinavië, voor Denemarken in het bijzonder. In de tijd dat ik stewardess was, maakte ik voor het eerste kennis met Scandinavië. Dat is inmiddels alweer meer dan 20 jaar geleden. Toen ik mijn geliefde ontmoette, wilde ik hem graag kennis laten maken met de rust en de ruimte van Scandinavië. Zo kwam het dat we destijds tijdens de kerst voor het eerst een Deens "sommerhus" huurden. Het had een houtkachel, een dvd speler en een prachtig uitzicht op een meer. Kortom, het had alles wat we nodig hadden om het Deense hygge te ervaren. Dit was het begin van een jaarlijkse vakantietraditie naar Denemarken.

Het begin van Deense Zomer 

Vanaf dat moment huurden we ieder jaar een Deens zomerhuis. Het werd een sport om via de boekingswebsites op zoek te gaan naar de gaafste huizen met de tofste interieurs. Ik kon mij uren verliezen in het scrollen door de foto's van de talrijke Deense zomerhuizen die te huur zijn.  Ik ontdekte ook de vele Deense woonwinkels en Deens design. Ik maakte van de Deense woonstijl een vertaalslag naar mijn eigen interieur en combineer dit met mijn liefde voor kleur en (vintage) design. Op enig moment ontdekte ik dat er veel interieurfanaten op Instagram zaten en startte ik mijn Instagramaccount met de naam Deense zomer. Ik begon met het fotograferen van mijn eigen interieur en met het schrijven van blogs

De start van Studio Deense Zomer

Eind 2018 raakte ik burn-out en ontdekte ik dat mijn creatieve kant al die jaren onder de oppervlakte was gebleven. Tijdens die periode kreeg ik energie van fotografie, het maken van content en het schrijven van blogs. Ik ontwikkelde me op al die gebieden door het volgen van diverse fotografie workshops. In mijn vorige baan deed ik al ruime ervaring op in het communicatievak. Het samenwerken met bedrijven en merken en het creatieve proces van content creatie en bloggen gaf energie. Steeds vaker kreeg ik waardering voor mijn fotografie en wijze van storytelling. Ik kwam erachter dat het leven niet lang genoeg is om te wachten op het goede moment om je dromen en passies na te jagen. 2021 werd dan ook het jaar van een ommezwaai, van loondienst naar ZZP'er. Ik had het nog nooit gedaan, maar ik wist wel dat ik het kon! Dat was de start van Studio Deense Zomer.

Samenwerken?

Wil jij online je naamsbekendheid vergroten en daarvoor samenwerken met een ervaren en professionele content creator / influencer? Ik ga graag duurzame samenwerkingen aan met bedrijven en/of merken die bij mij passen.