Over mij

Wie is het gezicht achter Studio Deense Zomer en waar komt de naam vandaan? Ben jij Deense of? Waarom ben je met een interieuraccount op Instagram gestart en waar komt je passie voor fotografie vandaan? Een antwoord op deze vragen en nog veel meer vind je hier!

Scandinavische rust en ruimte

Ik ben Linda van der Wal (46) en woon samen met mijn gezin in een vrijstaande jaren '70 woning in een dorp in de buurt van mijn geboortestad Leeuwarden. In de afgelopen 15 jaar ontwikkelde ik een grote liefde voor Scandinavië, voor Denemarken in het bijzonder, in de tijd dat ik stewardess was bezocht ik voor het eerst Scandinavie, dat is inmiddels alweer bijna 20 jaar geleden. Toen ik mijn geliefde ontmoette in 2005, wilde ik hem graag kennis laten maken met de rust en de ruimte van Scandinavië. Zo kwam het dat we destijds tijdens de kerst voor het eerst een Deens "sommerhus" huurden. Het had een houtkachel, een dvd speler en een prachtig uitzicht op een meer. Kortom, het had alles wat we nodig hadden om het Deense hygge te ervaren. Dit was de start van een jaarlijkse vakantietraditie.

Het begin van Deense Zomer 

Vanaf dat moment huurden we ieder jaar een Deens zomerhuis en werd het een sport om via de boekingswebsites op zoek te gaan naar de gaafste huizen met de tofste interieurs. Ik kon mij uren verliezen in het scrollen door de foto's van de verschillende zomerhuizen. de liefde voor Deens design was geboren. Eenmaal in Denemarken aangekomen ervaarde ik altijd een gevoel van rust en thuis komen. Ik ontdekte ook de vele Deense woonwinkels een verdiepte mij in Deens design. Uiteindelijk maakte ik daar een vertaalslag van naar mijn eigen interieur en combineerde ik dit met mijn passie voor vintage en duurzaamheid. Misschien is het leuk om te weten dat de vintage eetkamerstoeltjes van het Deense Farstrup de eerste Deens design items waren die mijn interieur binnenslopen. Op enig moment ontdekte ik dat er veel interieurfanaten op Instagram zaten en startte ik mijn Instagramaccount met de naam Deense zomer. Ik fotografeerde mijn eigen interieur en begon met het schrijven van blogs!

De start van Studio Deense Zomer

Eind 2018 raakte ik burn-out en ontdekte ik dat mijn creatieve kant al die jaren onder de oppervlakte was gebleven. Tijdens die periode kreeg ik energie van fotografie, het maken van content en het schrijven van blogs. Ik ontwikkelde me op al die gebieden door het volgen van diverse fotografie workshops. In mijn vorige baan deed ik al ruime ervaring op in het communicatievak. Het samenwerken met bedrijven en merken en het creatieve proces van content creatie en bloggen gaf energie. Steeds vaker kreeg ik waardering voor mijn fotografie en storytelling. Ik kwam erachter dat het leven niet lang genoeg is om te wachten op het goede moment om je dromen en passies na te jagen. 2021 werd dan ook het jaar van een ommezwaai, van in loondienst naar ZZP'er. Ik had het nog nooit gedaan, maar ik wist wel dat ik het kon! Dat was de start van Studio Deense Zomer.

Online marketing

Daarna kreeg ik de smaak van het ondernemen te pakken. Door mijn werk voor studio Deense Zomer kwam ik regelmatig in contact met vrouwelijke ondernemers die moeite hadden om van de kant te komen op het gebied van online marketing, fotografie en social media. Ik zag de behoefte aan laagdrempelige, persoonlijke en praktische begeleiding om van online marketing een tof creatief proces te maken in plaats van een last. Daarom startte ik kort geleden met mijn tweede bedrijf, Studio van de Walkant! Ben je vrouwelijke ondernemer, neem dan vooral een kijkje op mijn website om te ontdekken wat ik voor jou kan betekenen! 

Samenwerken?

Wil jij online je naamsbekendheid vergroten en daarvoor samenwerken met een ervaren en professionele content creator / influencer? Ik ga graag duurzame samenwerkingen aan met bedrijven en/of merken die passen bij mijn visie op wonen.