Het Marktplaats avontuur

Column Margriet Het Marktplaats avontuur

Hij was onverbiddelijk. Een nieuwe stoel erin betekende eerst een andere stoel eruit. Met een gezicht dat stond op onweer en een onwillig gehoor dat slechts zacht in de verte de opsomming van redenen waarnam (vollopende bedrijfsruimte, leeglopende bankrekening, en andere bijzaken) opende zij haar marktplaats app.

Zij had haar zaterdag heel anders voorgesteld. In haar hoofd zou ze vandaag haar masterplan “verander de woonkamer” afronden. De afgelopen weken was ze non stop in de weer geweest, zij het de helft van de tijd enkel in haar hoofd met het maken van plannen. Toch hadden ook haar handen zeker niet stil gezeten. Er was een nieuwe salontafel gemaakt van resthout die beter uitpakte dan zij ooit had kunnen hopen. Met behulp van spuitbussen en kwasten hadden er diverse accessoires een make-over gekregen, zodat zij nu in haar nieuwe plan paste. Dus tot zover was de relatie met haar portemonnee totaal niet onder druk komen te staan.

Oké, oké, er waren enkele nieuwe accessoires aangeschaft. En ja, natuurlijk ook het snoepje van de salontafel waar het hele plan mee was begonnen. Maar toch, in het grote geheel genomen, had zij zich tot nu toe behoorlijk inhouden. Eigenlijk zou zij daar juist mee beloond moeten worden met die nieuwe stoel redeneerde zij. In plaats daarvan zette zij braaf het ene product na het andere product (die vollopende bedrijfsruimte kon zij helaas niet helemaal ontkennen) op marktplaats, mopper, mopper, mopper. 

 

De uren verstreken, de lijst met advertenties werd langer en langer en haar humeur herstelde zich wonderwel. Moe geschreven besloot ze nog 1 ding online te gooien: de glazen hanglamp die bij de keukentafel had gehangen. Zoals dat gaat bij het plaatsen van een advertentie, scande ze eerst even de andere advertenties voor een gemiddelde prijs toen zij hem plots zag. Hij was sierlijk maar stoer, vol met potentie, niet te ver uit de buurt en bovenal: gratis. Zonder na te denken reageerde ze vol enthousiasme en niet meer dan 5 minuten later stond er een afspraak om hem de dag erna af te halen. 

 

Helemaal in haar nopjes verwittigde ze de huisgenoten. Die leken iets minder enthousiast. Zeker toen bleek dat ze zich weer door marktplaats in de luren had laten leggen en hij zich (dankzij het IJsselmeer) op iets meer dan een uur rijden bevond (of ze wel wist wat dat kostte aan stroom in de auto). Maar, niets kon haar stemming nog naar beneden krijgen. Hij was namelijk van haar, gratis! 

 

Een week later hangt hij, na een upcycling ronde, als stralend middelpunt aan het plafond in de zithoek. In het oorspronkelijke masterplan woonkamer was hij niet opgenomen, maar nu hij hing vroeg ze zich af waarom ze hier niet mee begonnen was. Zelfs de huisgenoten vinden het een verbetering (en dat wil wat zeggen). Een tevreden gevoel bekruipt haar. Het is echt bijna perfect, er mist slechts 1 ding … die nieuwe stoel. 

Column Margriet Het Marktplaats avontuur

Hallo, ik ben Margriet van @bijmargrietinhuis. Al 25 jaar samen met Elmar en moeder van Sverre (een bedaarde denker van 13) en Kalle (een spring in het veld van 10). In het werkend leven de eigenaresse van onder andere de webshop Houtspel.nl en in mijn vrije tijd een freubelaarster, een altviool speelster die ietwat vaker zou mogen studeren en een Instagram verslaafde die ons kleurrijke Scandinavische interieur met een blauwe touch deelt met de rest van de wereld.

Reactie plaatsen

Reacties

Jacqueline Schilperoort
9 maanden geleden

Haha, je hebt toch maar mooi een prachtige lamp in huis nu😍

Ellen Stas
8 maanden geleden

Heerlijke column weer!