De zoetgevooisde lokroep

De zoetgevooisde lokroep

Al kwamen de wolken uit de lucht vallen, al zou de dikke derrière in één nacht in een beeldige bibs transformeren, al zou haar haar plots gaan krullen. Kortom, al zou het onwaarschijnlijkste van het onwaarschijnlijkste gebeuren, in haar huis zou geen roze komen!

Met een felle blik keek ze haar gesprekspartner aan, haar voet stampte op de vloer. Alles werd uit de kast getrokken om haar mening over deze kleur uit de kleurenschijf, een kleur waar zij niets maar dan ook helemaal niets mee had, duidelijk te maken! 

 

Dat zij enkele jaren later besloot de lange wand in haar woonkamer lila (lila dames en heren, geen oud roze, al was er op de kleurenkaart weinig verschil te zien) te schilderen kwam dan ook enigszins als een verrassing. En dat zij ontzettend blij werd van deze kleur die de woonkamer zo’n prachtige warme uitstraling gaf wellicht nog wel meer. Maar zolang zij voor zichzelf kon blijven herhalen dat het lila was zat zij nog goed. 

 

Totaal geïnfluenced had zij, niet heel veel later, haar handen weten te leggen op een potje neon verf. Neon roze verf wel te verstaan. Dit keer was er geen ontkennen aan dat het roze zijn intrede had gedaan in haar huis maar het resultaat was zo verbluffend dat ze er niet te erg mee kon zitten. En ach, af en toe een kloddertje roze kon je nauwelijks meetellen toch?

Achteraf bleek dat er vanaf dat moment steeds meer roze haar huis in glipte. Roze accenten in haar blokjeswand, een roze kleurvlak op de muur, roze in haar vloerkleed. Roze, roze, roze. Natuurlijk wist zij nog wat zij die jaren ervoor zo ferm had geroepen, maar ze leek de zoetgevooisde lokroep van het roze niet te kunnen weerstaan. Een verschijnsel dat zij zowel intrigerend als beangstigend vond. Zij wist het voor zichzelf nog recht te praten met de gedachte dat het roze nog geen hoofdrol speelde in haar interieur. Eigenlijk hoefde je het dan niet mee te tellen zo redeneerde zij. 

 

En toen een dwaling die iedereen, inclusief haarzelf, op het verkeerde been zette. Het begon met het uitzoeken van een nieuw behang voor de eetkamer. Ze had slechts een paar eisen: het moest passen de bij de andere kleuren in huis en haar klok en tafeltjeskast moesten er goed op uitkomen. Klonk simpel, bleek lastig. Dapper klikte ze door alle opties tot ze een top 5 had uitgezocht. Een top 5 waar een roze variant bij zat, een variant waar ze geen nee tegen kon zeggen. Een roze variant die ze, onder andere op aanraden van haar Instagram volgers, besloot te bestellen.

Achteraf is ze enorm blij dat een hogere macht besloot in te grijpen. Met het bericht van het niet beschikbaar zijn van haar roze behang beging ze een ommezwaai die haar zoveel beter paste. Het roze werd vervangen voor haar eerste en grootste liefde: blauw. Haar eethoek transformeerde in een droom ruimte die haar rust bracht en nog belangrijker. Die een perfecte tegenhanger was tegen de roze accenten in haar woning. Bekijk het resultaat hier!

De zoetgevooisde lokroep

Hallo, ik ben Margriet van @bijmargrietinhuis. Al 25 jaar samen met Elmar en moeder van Sverre (een bedaarde denker van 13) en Kalle (een spring in het veld van 10). In het werkend leven de eigenaresse van onder andere de webshop Houtspel.nl en in mijn vrije tijd een freubelaarster, een altviool speelster die ietwat vaker zou mogen studeren en een Instagram verslaafde die ons kleurrijke Scandinavische interieur met een blauwe touch deelt met de rest van de wereld.

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.