Hoe creëer je een duurzame en groene werkplek?

Half december schreef ik een blog over de metamorfose van de slaapkamer van mijn oudste dochter. Ik beloofde daarin een tweede blog over het creëren van een werkplek met een jungle look. Ook deze make-over is inmiddels klaar dus dit is deel twee van het tweeluik. Hierin laat ik je zien hoe je met behulp van de VertiPlants van Verti Copenhagen een duurzame en groene werkplek maakt. Het leuke is dat ik daarnaast twee Instagrammers blij mag maken met twee Vertiplants of vier VertiPlants mini naar keuze! Dus lees snel verder.

 

Duurzaam modulair systeem

Voor wie Verti Copenhagen nog niet kent, is een korte introductie wel op zijn plaats. Verti Copenhagen is een relatief jong Deens bedrijf dat in 2012 VertiPlants, een modulair wandpot systeem, op de markt bracht. VertiPlants is een duurzaam product en wordt gefabriceerd in Denemarken. Bij de productie gebruiken ze wind- en zonne-energie. Verti Copenhagen heeft als doel dat binnen twee jaar alle producten uit duurzaam materiaal bestaan.

Het Deense bedrijf begon in 2012 met Vertiplants, maar afgelopen jaar werd het modulaire systeem uitgebreid met allerlei andere producten die met elkaar te combineren zijn. Zo zijn er nu VertiHooks, VertiJewelry, VertiLight en VertiMirror. Alle varianten van het modulaire systeem vind je op de website van Verti Copenhagen.

 

Bureau van Underlayment
Ladeblok metaal van Ikea
VertiPlants Copenhagen

Jungle werkplek

Wie denkt aan een jungle vibe, denkt onder andere aan natuurlijke materialen en aan planten. Voor het creëren van een nieuwe werkplek voor mijn dochter Lara (9) stond voorop dat we deze zelf wilden maken. We gebruikten hiervoor een plaat van underlayment. De kleur van dit hout is warm en het heeft een stoer uiterlijk. Bovendien is het makkelijk te verwerken tot bijvoorbeeld een bureau. In de bouwmarkt lieten we de plaat in de benodigde afmetingen zagen, zodat we het thuis eigenlijk alleen nog maar als een bouwpakket in elkaar hoefden te zetten. Een blok met lades eronder en een stoere houten bureaustoel erbij, maakte de werkplek compleet. Maar dit alles maakt natuurlijk nog geen jungle werkplek. Hiervoor kwamen de VertiPlants mini van Verti Copenhagen in beeld.

 

Hoe creeer je een duurzame en groene werkplek?
Hoe creeer je een duurzame en groene werkplek?
Hoe creeer je een duurzame en groene werkplek?
Hoe creeer je een duurzame en groene werkplek?

Kleurrijke vogels

De Verti Plants mini is een wandpot met een afmeting van 15x15cm en is, naast in het zwart en wit, verkrijgbaar in verschillende kleuren. Lara koos zelf de kleuren van de acht mini’s en haar uitgangspunt hierbij waren de kleuren van de kleurrijke vogels die je in de jungle vindt. Ze koos daarom voor Light Green, Leaf Green, Orange en Traffic red.

Het leuke aan dit systeem vind ik, dat je zelf bepaalt hoe je ze ophangt. Je kunt een VertiPlant ophangen voor een tof accent aan de muur of je maakt met meerdere VertiPlants een vorm naar keuze. Je kunt ze tegen elkaar aan ophangen of je laat er ruimte tussen, zoals wij deden. En als je de kleurencombinatie wilt veranderen dan verplaats je de VertiPlants, door het ophangsysteem, heel eenvoudig van de ene plek naar de andere. Zo kun je eindeloos variëren en daarnaast eventueel nieuwe VertiPlants toevoegen. Bovendien kun je de VertiPlants ook vullen met bijvoorbeeld pennen en potloden in plaats van planten. Ze zijn dus niet alleen duurzaam, maar ook multifunctioneel.

 

Hoe creeer je een duurzame en groene werkplek?

Mini plantjes

En dan de finishing touch, want natuurlijk horen bij een jungle look plantjes in de VertiPlants mini. Ik kocht mini plantjes, in verschillende soorten en hoogtes. Vanwege de beperkte inhoud van de mini wandpot, deed ik de plantjes er zonder de plastic potjes in. Het is dan raadzaam om eerst een aantal hydrokorrels onderin de wandpot te doen, alvorens je het plantje met modder erin doet. Dit zorgt voor een betere hydratering en afwatering en voorkomt dat de plantjes uitdrogen of verdrinken. De kleuren van de VertiPlants mini en het groen van de planten spatten van de zwarte muur af! Hierdoor heeft Lara nu een hele fijne, groene en duurzame werkplek die creativiteit in de hand werkt.

 

Hoe creeer je een duurzame en groene werkplek?
Hoe creeer je een duurzame en groene werkplek?
Hoe creeer je een duurzame en groene werkplek?
Hoe creeer je een duurzame en groene werkplek?

Giveaway VertiPlants

Ben je nu geïnspireerd geraakt door deze blog en houd je net als ik ook van duurzaam en Deens design? Doe dan mee met mijn giveaway in samenwerking met Verti Copenhagen. Ga hiervoor naar mijn Instagramfeed. Volg @verticopenhagen en @deense_zomer en laat in een bericht onder de foto van vrijdag 10 januari weten welke kleur(en) je zou kiezen. Tag eventueel je Instagramvrienden (zij doorlopen dezelfde stappen om kans te maken). Ik mag twee deelnemende Instagrammers blij maken met ieder twee reguliere VertiPlants (30,1x30,1cm) of vier VertiPlants mini naar keuze. De giveaway sluit op woensdag 15 januari om 18.00 uur. Daarna maak ik via een eerlijke loting de winnaars bekend.

 

Fotocredits: Linda van der Wal

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Mindy Schroor
een jaar geleden

Wat is het een toffe werkplek geworden! En die kleuren spatten echt van de wand, heel mooi❤

Linda
een jaar geleden

Dankjewel Mindy. Lara is nu veel vaker in haar slaapkamer 😅. 💚

Andrea de Groot
een jaar geleden

Wat een vrolijk geheel Linda! ❤️

Linda
11 maanden geleden

Lekker kleurrijk hè? Helemaal Lara haar gewaagde keuze!

Nathalie
een jaar geleden

Wat een ontzettend leuk systeem is dit zeg! Ik had ze wel eens voorbij zien komen, maar na het lezen van je blog ben ik weer wat wijzer geworden. En wat is dit een mooie kleurencombi 👌🏻
Fijne dag! Lfs Nathalie

Linda
11 maanden geleden

Dat vind ik een heel mooi compliment. Dankjewel Nathalie!

Arianne
11 maanden geleden

Het is heel mooi geworden Linda, mooie kleuren tegen die donkere muur!

Linda
11 maanden geleden

Dankjewel Arianne. Leuk om te horen!