De beste 3 tips van Instagrammer @huiswaarts

Gepubliceerd op 14 januari 2022 om 00:00
Blog Studio Deense Zomer | De beste 3 tips van Instagrammer Rachelle @huiswaarts

De beste wensen voor het nieuwe jaar kan ik qua bloggen niet beter beginnen met een blog over de beste 3 tips van Instagrammer Rachelle van @huiswaarts. Dit is tevens de start van een nieuwe blog serie met de naam "De beste 3 tips van". In deze blogs leer je iedere keer een Instagrammer kennen en deelt hij of zij daarnaast drie toffe tips met je die jou kunnen helpen bij je Instagramaccount. 

Zoals gezegd, trap ik deze serie af met Rachelle van het Instagramaccount @huiswaarts. Deze bezige bij heeft twee banen, eentje in het onderwijs en eentje in de interieurbranche. Daarnaast knapt ze eigenhandig haar huis op en deelt ze prachtige foto's op haar Instagramaccount. Tot slot geeft ze jou drie mooie tips over Instagram, styling en fotografie, Kortom, een blog die je niet wilt missen!

Over mijn huis

Na het beëindigen van mijn relatie keerde ik terug naar mijn vroegere woonplaats. Ik woon nu een dik jaar in een rijtjeswoning uit 1989. Sinds deze zomer heb ik er een huisgenoot bij, ik adopteerde golden retriever Foss. Samen vinden we het prima wonen hier!

Omdat ik het me niet kon veroorloven om een klushuis te kopen, ging ik op zoek naar een koophuis met een badkamer en keuken die in de basis oké waren. Als ik er mijn eigen draai aan kon geven zonder bakken met geld uit te geven, was ik al blij. 

Op de bovenverdieping en de zolder liggen nieuwe laminaatvloeren en er is heel veel geschilderd en behangen. Ook de voortuin en de achtertuin ondergingen inmiddels een metamorfose. De keuken en de badkamer paste ik zelf in stappen aan. Zo kreeg de keuken de grootste make-over: een beton cire keukenblad, bovenkastjes zijn vervangen door een barnwoord plank, de afzuigkap en de oven zijn gewrapt en er zitten nieuwe greepjes op. Momenteel ben ik heel de overloop aan het aanpakken. Alles gaat hier in fasen, dus ik verveel me nooit!

Blog Studio Deense Zomer | De beste 3 tips van Instagrammer Rachelle @huiswaarts
Blog Studio Deense Zomer | De beste 3 tips van Instagrammer Rachelle @huiswaarts

Over mij 

Toen ik in Havo 4 een keuze moest maken voor een vervolgopleiding brak de paniek uit. Wat moest ik in godsnaam kiezen? Ik was altijd al een creatief typje en ging kijken bij verschillende opleidingen, zoals grafische vormgeving, edelsmid, creatieve vakscholen en zelfs de kunstacademie. Ik was in die tijd nog niet zo wereldwijs. Ik was sociaal en spontaan, maar vond toen heel veel dingen nog spannend. Veel scholen vielen al af vanwege de afstand. Op kamers gaan, zag ik toen echt nog niet zitten. Ik koos voor safe en ging uiteindelijk naar de PABO. Aangezien mijn complete familie aan moeders kant in het onderwijs zat, leek me dat een veilige keus met meer kans op een baan. 

Zo gezegd zo gedaan en inmiddels sta ik al bijna 18 jaar voor de klas. Tot een paar jaar terug miste ik echt de creatieve kant van mezelf en deze heb ik inmiddels teruggevonden in mijn liefde voor interieur die ik onder andere deel op mijn blog en mijn instagramaccount. Daarnaast ben ik een opleiding gaan volgen tot interieurstylist en geef ik sinds kort ook interieuradvies. Het is een drukke combi en er gaat veel tijd in zitten, maar ik haal er ook ontzettend veel energie uit. 

Blog Studio Deense Zomer | De beste 3 tips van Instagrammer Rachelle @huiswaarts
Blog Studio Deense Zomer | De beste 3 tips van Instagrammer Rachelle @huiswaarts
Blog Studio Deense Zomer | De beste 3 tips van Instagrammer Rachelle @huiswaarts

Over Instagram

Ik heb, eerlijk gezegd, een beetje een haat/liefde verhouding met instagram. Ik vind het een heel leuk kanaal om foto’s en andere content op te delen, maar ik vind het jammer dat Instagram uiteindelijk zelf bepaald wie jouw content ziet. Soms doe je heel veel moeite voor bijvoorbeeld een samenwerking en heb je alles uit de kast getrokken en toch wordt je foto nauwelijks gezien. Daar baal ik wel eens van.

Daar tegenover staat wel dat ik ontzettend veel leuke contacten heb via Instagram, zowel online als offline:  ik ontmoet mede-Instagrammers op events en spreek ook wel eens gezellig af. Ik ga dit jaar zelfs op vakantie met een vriendin die ik door Instagram ken. Dat maakt dit platform wel weer erg leuk.

Grappig detail: ik ben ooit met Instagram gestart, onder andere omdat ik een opgeruimder huis wilde. Ik ben eigenlijk een enorme sloddervos haha. Het heeft al wel een beetje geholpen hoor. Ook wilde ik kijken of er mensen waren die mijn interieur konden waarderen. Zou dat niet het geval zijn dan was de interieurwereld niks voor mij en moest ik iets anders gaan zoeken waar ik mijn creatieve kant in kwijt kon. Gelukkig kreeg ik leuke respons van mensen. Mijn eerste foto plaatste ik op 1 november 2017 en ik vind het nog steeds erg leuk om een inspiratiebron voor anderen te zijn en zelf nieuwe ideeën op te doen. 

Het allerliefst fotografeer ik met mijn camera: een Sony a6000. Ik ben gek op foto’s maken en schiet op een verre reis met gemak een paar duizend foto’s. Voor het gemak pak ik ook vaak mijn iPhone 11pro. 

Mijn beste 3 tips 

Tip: klik op de foto om te vergroten

Fotografie door: Rachelle @huiswaarts

Blog Studio Deense Zomer | De beste 3 tips van Instagrammer Rachelle @huiswaarts

Tip: maak op pinterest een pinbord voor jouw favoriete blogs en pin de foto hiernaast rechtstreeks naar jouw pinterest. Zo vind je altijd met gemak je blogs terug!

Wil je meer instagrammers leren kennen, lees dan ook de blogs uit mijn eerdere blog reeksen "Huizenpraat" en "keukenpraat!

Reactie plaatsen

Reacties

Rachelle
3 jaar geleden

Ziet er top uit Linda! Leuk dat je me hiervoor gevraagd hebt☺️

Rikje
3 jaar geleden

Hi Rachelle,

Leukkkkk om dit te lezen, ik volg jou zowel als linda met heel veel plezier!! Ga vooral zo door beiden!!

Liefs Rikje
Huren_met_sfeer

Erna
3 jaar geleden

Wat een inspirerende en creatieve vrouw is Rachelle, met handige tips.
Heb de blog weer met veel plezier gelezen, dankjulliewel Linda en Rachelle
Liefs Erna