De beste 3 tips van Instagrammer @ourlifeatno5

Gepubliceerd op 23 maart 2022 om 20:00
Blog de beste drie gratis tips voor Instagram

Je leest nu de tweede aflevering van mijn nieuwste blog serie met de naam, "De beste 3 tips van". In deze blogs leer je iedere keer een Instagrammer kennen en deelt hij of zij daarnaast drie toffe tips met je die jou kunnen helpen bij je Instagramaccount. 

In deze aflevering maak je kennis met Sylvie van het Instagramaccount @ourlifeatno5. Sylvie is inmiddels al een aantal jaren actief op dit platform. Met inmiddels 33.000 volgers mag je haar wel een professioneel Instragrammer noemen. Ze heeft hierdoor veel ervaring op het gebied van interieur, styling en fotografie en deelt in deze blog haar tips met je. 

Over mijn huis

Wij wonen alweer ruim 11 jaar in ons fijne huis. Het is een een vrijstaande splitlevel woning uit het jaar 1980. Destijds stond er niet veel te koop in ons kleine, plattelandse dorpje dus echt veel keus hadden we niet. Echter, toen ik tijdens de bezichtiging binnenkwam, viel mij de open constructie op van het dak. In combinatie met splitlevel was dat instantly een crush. Ik kreeg er een vakantiegevoel van. 

Wat mij daarnaast enorm aantrok was de openheid van het huis. De verschillende ruimtes zijn verbonden door trapjes en dit geeft een speels effect. We moesten overigens wel door een aantal zaken heen kijken. Al het houtwerk, de muren en de deuren waren donkerbruin en ik houd juist van licht!  Een verbouwingsklus van maanden volgde en net voor kerst konden we verhuizen. 

Blog de beste drie gratis tips voor Instagram
Blog de beste drie gratis tips voor Instagram

Over mij

Naast moeder van drie, heb ik nog een parttime baan bij Defensie. Vijf dagen in de week werk ik daar in de ochtend. De kids zijn druk met school dus dat geeft mij in de middag tijd.  Die besteed ik dan vaak aan mijn interieur en instagram. Ik houd ervan om te freubelen, creatief bezig te zijn en te schuiven met accessoires in huis. Mijn kids worden daar wel eens crazy van!  Verder vinden ze het overigens wel cool dat ik zoveel volgers op mijn Instagramaccount @ourlifeatno5 heb. 

Ik ben gek op kussentjes, kaarsjes en ik houd natuurlijk van schuiven en veranderen. Toch probeer ik vast te houden aan een lichte basis; witte muren en een licht eiken pvc vloer. Onze tafels zijn ook van licht eiken, maar in combi met zwarte details zoals de kasten geeft het wel een stoere touch en die industriële look. Omdat we nogal veel muren en daardoor rechte lijnen in huis hebben, probeer ik dat te verzachten door bijvoorbeeld een kleed te gebruiken, te kiezen voor een stoffen bank en stoelen en door rondingen te gebruiken. Dat geeft ook meteen een speels effect aan mijn interieur. Met mijn planten heb ik een haat-liefdeverhouding. Soms zie je ze hier in huis en soms gebruik ik alleen een aantal takken. 

Blog de beste drie gratis tips voor Instagram
Blog de beste drie gratis tips voor Instagram
Blog de beste drie gratis tips voor Instagram

Over Instagram

Een paar jaar geleden startte ik mijn Instagram account om te kijken wat mijn kinderen daar zoal deden. Ik plaatste zomaar een foto van ons dakterras en die had meteen best wel wat bekijks. Ik hield een weddenschap met mijn zoon wie de eerste 100 volgers zou hebben. Volgens mij heb ik die weddenschap verloren, maar toen ging het balletje wel rollen. De wereld achter Instagram heb ik wel echt zelf moeten ontdekken. Ik had nog nooit van algoritme gehoord en had totaal geen idee hoe het allemaal werkte. Inmiddels post ik bijna dagelijks (tegenwoordig probeer ik wat te doseren) en heb ik veel toffe samenwerkingen. Mijn foto’s maak ik gewoon met mijn iPhone. 

Mijn beste 3 tips

Tip: klik op de foto om te vergroten

Fotografie door: Sylvie @ourlifeatno5

Heb je de eerste aflevering van deze blog serie gemist, lees dan hier de aflevering met Rachelle van het Instagramaccount @huiswaarts terug!

Tip: maak op pinterest een pinbord voor jouw favoriete blogs en pin de foto hiernaast rechtstreeks naar jouw pinterest. Zo vind je altijd met gemak je favoriete blogs terug!

Reactie plaatsen

Reacties

Marjolein
2 jaar geleden

Wat leuk om te lezen dames! En wat heb je toch een prachtig huis Sylvie!

Sammie
2 jaar geleden

Leuke blog en fijne tips! Had niet gedacht dat het allemaal telefoon foto’s waren en ik volg Sylvie toch al een hele tijd :)

Floor Paternotte
2 jaar geleden

Leuk om te lezen! Ik volg je al vanaf het begin en dat blijf ik lekker doen, want je doet het super leuk ;)

X