Huizenpraat met Instagrammer @livingbynathalie

Gepubliceerd op 23 mei 2020 om 06:47
Huizenpraat met Instagrammer @livingbynathalie

Deze Huizenpraat brengt je naar het hoge noorden, want in de provincie Groningen staat het vrijstaande huis van Nathalie, van het Instagramaccount @livingbynathalie. Haar interieur is kleurrijk, maar heeft een rustige basis. Haar huidige huis bevalt goed, maar is geen blijvertje. Waarom dat zo is en nog veel meer, lees je in deze aflevering van Huizenpraat!

 

TYPE HUIS: VRIJSTAANDE WONING

BOUWJAAR: 1977

KOOP- OF HUURHUIS: KOOPHUIS

WOONPLAATS: STADSKANAAL

BEWONERS: NATHALIE (40), BERNARD (44), HERO (14) EN HESSEL (9), LABRADOR JOEP, POES PIP EN ONZE RODE DONDER JAMES

WOONT HIER SINDS: 2001

INSTAGRAM: @LIVINGBYNATHALIE

Huizenpraat met Instagrammer @livingbynathalie

Ouderlijk huis

Ik ben de middelste van drie en heb een oudere en een jongere broer. We groeiden op in Stadskanaal en van mijn 6e tot mijn 10e woonden we op ‘Noord’. Zo zeggen ze dat hier. Ik herinner me dat we in een heel groot huis woonden. Ook de tuin was groot en had een moestuin, veel fruitbomen, struiken en een groot kippenhok. We keken uit op de landerijen en waren eigenlijk altijd buiten te vinden. Wat ik me vooral van dit huis herinner is de keuken. Zo’n te gekke groene jaren ’70 keuken… Ik weet ook nog dat ik de zitkuil met haard een heerlijke plek vond.

 

Ik was 10 toen we verhuisden naar het huis waar mijn ouders nu nog steeds wonen. Een hele fijne plek! De wijk waar we naartoe verhuisden, lag aan de andere kant van Stadskanaal, dus ik moest van basisschool veranderen. Aan dit huis heb ik warme herinneringen, want ik voelde mij als kind heel fijn in dit huis. De deur stond en staat nog steeds altijd voor iedereen open.

 

Ik weet eigenlijk niet zo goed meer of mijn ouders druk waren met interieur stuff, maar ik was daar zelf helemaal niet zo meebezig. Ik turnde heel veel en was later veel op de manege te vinden. Ik was een ondernemend type. Ik weet nog wel dat ik heel graag een zwart/witte slaapkamer wilde. Het werd zwart/wit gestreept behang met zwart/witte blokken op de vloer. Dat mijn vader dizzy werd tijdens het behangen, begrijp ik nu wel.

 

Huizenpraat met Instagrammer @livingbynathalie
Huizenpraat met Instagrammer @livingbynathalie
Huizenpraat met Instagrammer @livingbynathalie

Huistype 

Wat ik belangrijk aan een huis vind, is dat het karakter heeft. Ik houd van hoge plafonds en veel lichtinval. Een grote keuken met doorgang naar buiten is een woonwens van mij. Dit alles heeft ons huidige huis niet, maar we wonen hier wel heel fijn. Als ik opnieuw mijn eerste huis zou kopen, dan zou dat wel een ander huis zijn.

 

We hebben heerljk veel ruimte en ik ben blij dat onze jongens zo mogen opgroeien. De woonkamer en keuken zijn favoriet. Ik wil de hal en de bovenverdieping nog aanpakken.  Ik wil heel graag de voordeur aan de binnenzijde een toffe kleur geven, maar daar moet ik mijn lief nog even van overtuigen. Daarnaast wil ik boven graag een andere vloer en daar meer kleur aanbrengen. Alles is op deze verdieping nu helemaal wit, wel een beetje saai. Ik volg @banyanbridges en raak echt geïnspireerd door haar muurschilderingen! Zo tof! Maar goed,  stapje voor stapje…

 

Huizenpraat met Instagrammer @livingbynathalie
Huizenpraat met Instagrammer @livingbynathalie

Huisstijl 

Ik kocht dit huis in 2001 en Bernard kwam in 2003 bij mij wonen. Na de sleuteloverdracht pakte ik, destijds samen met mijn vader, direct de keuken aan. Niet een nieuwe keuken, maar we braken wel een muur eruit  om zo meer ruimte te creëren! Dat bleek een goede beslissing, want we hebben nu een hele fijne woonkeuken. Later pas kwam er een nieuwe keuken.

 

Mijn huisstijl? Ik geloof dat ik gewoon maar wat doe en vooral mijn hart volg. Wat ik leuk vind, doe ik en als het mislukt dan doe ik het opnieuw, maar dan anders. Zo simpel is het! Mijn liefde voor interieur onstond eigenlijk pas de laatste twee of drie jaar. Daarvoor was ik er eigenlijk niet zo mee bezig. Toen werd ik ook steeds actiever op Instagram en kan ik er nu zo onwijs blij van worden.

 

Huizenpraat met Instagrammer @livingbynathalie

Vorig jaar besloten we in huis het één en ander aan te pakken. We lieten over de hele beneden verdieping een visgraatvloer leggen en de badkamer werd opnieuw betegeld.  Bernard wrapte onze Ferrari rode keuken zwart. De basis was direct gelegd! Zoveel meer rust in huis en in mijn hoofd, waardoor ik juist heel veel zin had om er een fijn plekje voor mijn gezin van te maken. Maar geen kleur is geen optie, daar kwam ik al gauw achter. De verfkwast komt dan ook regelmatig tevoorschijn.

 

Ik struin graag bij kringloopwinkels en op marktplaats, dus ben zeker niet vies van een tweedehandsje. Mijn glazen salontafel, die ik scoorde op Marktplaats, maakt mij enorm gelukkig. Helemaal als ik dan hoor dat deze bijna 50 jaar bij de verkopers in de woonkamer stond! Aan de andere kant is iets nieuws natuurlijk ook leuk! Mijn citroenenvaas is zooooo gaaf! Daar trakteerde ik mezelf kortgeleden op.

 

Wat mijn man ervan vindt? Bernard is heel makkelijk en tot op zekere hoogte vindt hij alles prima. Ik wilde de muur graag roze verven, maar Bernard had zo geen zin in een roze muur! Dus verfde ik de Ivar kasten maar roze en ik ben nog steeds dol op die kleur! Onlangs verfden we de achterdeur en een deel van het plafond donkerrood. Ook zo blij mee!!

 

Huizenpraat met Instagrammer @livingbynathalie
Huizenpraat met Instagrammer @livingbynathalie
Huizenpraat met Instagrammer @livingbynathalie

Huizenruil

Uh, met hoeveel Instagrammers mag ik ruilen? Ik zou mijn ogen uit willen kijken in het huis van @theobert_pot, op de bank willen kruipen bij @sabrinavisual of even spieken in de kerk van @het_kerkhuisje. Zo heb ik nog wel een aantal huizen en interieurs die ik heel gaaf vind!

 

Fotocredits: @theobert_pot

Fotocredits: @sabrinavisual

Fotocredits: @het_kerkhuisje

Verhuisplannen

Tijdens mijn jeugd woonde ik in drie verschillende huizen. Nadat ik het huis uit ging, verhuisde ik direct naar ons huidige huis. Aan alle huizen heb ik fijne herinneringen.

 

We zijn nu al een jaar of vier op zoek naar onze droomplek, dit huis is dus zeker geen blijvertje. Het liefst zou ik iets heel bijzonders kopen, maar daar moet je net tegenaan lopen. Bijzondere objecten liggen hier niet voor het oprapen. Er komt vast een keer iets moois op ons pad. En de huizenmarkt is op dit moment een tikkeltje hysterisch.

 

Als de sky the limit zou zijn, dan wist ik het wel. Dan zou ik een kerk, een school, een loods of een grote oude schuur kopen! Daarin komen dan stalen deuren, een grote keuken, mooie vloeren en marmer! Alhoewel, dat laatste is nog wel een dingetje, want Bernard is niet heel dol op marmer. Komt tijd komt raad, we vinden uiteindelijk vast iets naar onze zin.

 

Fotocredits: @livingbynathalie

 

Reactie plaatsen

Reacties

Marianne
4 jaar geleden

Voor de 3 x weer een super leuke huizenpraat Linda...weer leuk om bij iemand met weer een ander interieur binnen te kijken..erg leuk🀍

Linda
4 jaar geleden

Wat fijn om te horen Marianne! Dankjewel 🌸

Nicole
4 jaar geleden

Was weer erg leuk om te lezen!

Linda
4 jaar geleden

Super leuk om te horen Nicole. Dankjewel πŸ™πŸ»

Reina
4 jaar geleden

Prachtige blog weer Linda. En dank dat we bij je mochten binnen kijken Nathalie!
Liefs, Reina

Linda
4 jaar geleden

Fijn dat je er weer bij was Reina! Dankjewel πŸŒΈπŸ’™

Mindy Schroor
4 jaar geleden

wat een leuke huizenpraat weer Linda! Een mooi huis met een paar hele toffe eyecatchers.

Linda
4 jaar geleden

Super leuk dat je β€˜m weer gelezen hebt Mindy! Dankjewel 🌸

Ellen
4 jaar geleden

Wat super leuk dit huizenpraat..... ga haar zo even opzoeken op insta!
Fijn weekend Linda....

Linda
4 jaar geleden

Dat is natuurlijk helemaal leuk Ellen! Bedankt 🌸

Marjolijn (@midcenturytoday)
4 jaar geleden

Wat een superleuke opvolger Linda! Bijzonder om te lezen hoe haar huis en liefde voor interieur zich heeft ontwikkeld.

Linda
4 jaar geleden

Allemaal toffe en inspirerende verhalen hebben jullie te vertellen! Dat wist ik niet toen ik dit concept bedacht πŸŒΈπŸ’“

Lies
4 jaar geleden

Onwijs leuk om te lezen een huis in mijn geboortestad, en wat een mooi huis. De lange hal Γ©n de citroenenvaasπŸ™ŒπŸΌπŸ‹πŸ˜‰ top gedaan weer Linda!

Linda
4 jaar geleden

Oh wat leuk Lies! En dankjewel voor je mooie woorden 😘!

Floor @washplate
4 jaar geleden

Wat een mooie blog en prachtig licht interieur!

Linda
4 jaar geleden

Super fijn om te horen Floor. Dankjewel!

Andrea de Groot
4 jaar geleden

Jaa! Prachtig huis en dito dame!! Erg leuk om te volgen! 🧑

Linda
4 jaar geleden

Ah dat is leuk om te horen Andrea. Bedankt πŸ’™

Erna Smits
4 jaar geleden

Hoi Linda,
Kwam tot de ontdekking dat ik je huizenpraat tot de helft had gelezen en toen waarschijnlijk afgeleid werd,
Dus nu uitgelezen, ook weer zo'n inspirerend account, die haar eigen stijl heeft. Ook weer leuk om te lezen.
Liefs Erna

Linda
4 jaar geleden

Super leuk om dit te lezen Erna! Dankjewel πŸ’™