Keukenpraat met Instagrammer @stylezaken

Gepubliceerd op 3 januari 2020 om 06:07
Keukenpraat met Instagrammer @stylezaken

In de zomer van 2018 liep Jetske (41) van Instagramaccount @stylezaken online tegen de liefde van haar leven aan. Ze verhuisde daarna van Amsterdam naar Drenthe en is interieurstylist van beroep. In deze aflevering van Keukenpraat krijg je letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken van Jetske!

 

“Ik woonde heel fijn in mijn geheel verbouwde, witte appartement in Amsterdam toen daar die lange en mooie man uit Drenthe voorbij kwam! Ik zat op dat moment al een tijdje thuis met een burn-out en Pfeiffer en de periode waarin ik qua werk in een tweede-spoor traject terecht kwam, brak aan.” De vonk tussen Robin (47) en Jetske sloeg over en na een zorgvuldige afweging koos het stel samen voor wonen in Drenthe. Jetske: “Robin was meer gebonden aan Drenthe dan ik aan Amsterdam. Hij heeft een zoon Maurits (toen 17 en nu bijna 19) en is financieel planner, zanger en voetbaltrainer. Ik zou zowel in Amsterdam als in Drenthe een nieuwe start moeten maken. Jetske trok daarom in bij Robin: “Met een zwembad in de tuin was ik als snel om! Maurits woont bij zijn moeder, maar is regelmatig gezellig bij ons.”

Keukenpraat met Instagrammer @stylezaken
Keukenpraat met Instagrammer @stylezaken

Het huis was twaalf jaar oud en in landelijke stijl gebouwd en dat was niet Jetske haar stijl. Daarom kreeg de gehele woning een make-over. Zo kwam er een nieuwe vloer, werden de plafonds gestuct, werd de keuken vervangen en zelfs de lichtknoppen moesten eraan geloven. Jetske: ”De nieuwe zwarte keuken van Ikea met zwarte gietvloer zocht ik dus zelf uit en is daarom helemaal naar wens! Ik had inmiddels ervaring met het uitzoeken van een nieuwe keuken en wist precies wat ik graag wilde. Het enige dat vast stond, door de vele deuren in de keuken, was de indeling. Ik ben interieurstylist en daarom liet Robin mij graag de vrije hand. Maar hij, wellicht toch aangestoken door mij, ontwikkelde steeds meer smaak, zowel in het koken als in het interieur… We wilden ook graag iets stoerder dan in mijn witte woning in Amsterdam. En met twee favoriete kleuren, zwart en wit, bleef er nog maar een kleur over. Zo viel de keuze dus op een zwarte keuken.”

 

Keukenpraat met Instagrammer @stylezaken
Keukenpraat met Instagrammer @stylezaken

Jetske en Robin koken vijf dagen per week via “Hello Fresh”: “Een van de beste beslissingen ooit! Zeker met onze werkschema's. Bovendien hebben we altijd genoeg zodat ook Maurits kan aanschuiven wanneer hij onverwachts langs komt.”

“Onze keuken is strak, modern en tijdloos. Ik kan met accessoires makkelijk variëren en de sfeer aanpassen. Het is een heerlijke plek met uitzicht op de tuin. Ik zit dan ook graag aan de grote tafel met een stapel tijdschriften en kop thee! Dat is mijn fijnste plek in huis!”

Keukenpraat met Instagrammer @stylezaken
Keukenpraat met Instagrammer @stylezaken

Ondanks dat Jetske helemaal tevreden is met haar keuken droomt ze af en toe ook weg bij keukens van andere Instagrammers. “Mijn droomkeukens zijn die van @villka_hillka en @het_kerkhuisje. Ik vind het geweldig om daar binnen te kijken, vooral ook door de creativiteit en de locatie.”

Keukenpraat met Instagrammer @stylezaken
Keukenpraat met Instagrammer @stylezaken

Fotocredits: foto 1 @villka_hillka / foto 2 @het_kerkhuisje

 

Jetske vertelt dat na haar periode van burn-out zijn haar hoofd en lijf niet altijd meewerkt. “Wat dat betreft zijn mijn keukenlades zijn net als mijn hoofd: soms heel opgeruimd en soms niet. En dat vind ik nog wel eens moeilijk. Mijn hoofd en lichaam wil en kan niet meer wat het kon. Aan de ene kant is dat maar goed ook, anders zou ik weer oververmoeid raken. Jentien Keijzer, psycholoog, zegt het heel mooi ‘Vertrouw je burn-out maar, het weet waar het mee bezig is’, dus daar houd ik mij aan vast.”

Keukenpraat met Instagrammer @stylezaken
Keukenpraat met Instagrammer @stylezaken

En dan de gouden keukentip van Jetkse: “Hoisin saus! Past overal in, op of over! Vooral bij de Aziatische keuken, die is dan ook favoriet bij ons. Een Aziatische pannenkoek met Peking eend, bosui, komkommer en Hoisin saus is wat mij betreft het allerlekkerste!”

Tot slot zijn er twee keukens op Instagram waarin Jetske graag een eitje wil bakken: “In de keuken van @house.no.4 en in die van @klas.lokaal. Ik ben zeer onder de indruk van deze keukens, maar ook van de rest van het huis en interieur. Dus daar een eitje bakken zie ik wel zitten.”

 

Keukenpraat met Instagrammer @stylezaken
Keukenpraat met Instagrammer @stylezaken

Fotocredits: foto 1 @house.no.4 / foto 2 @klas.lokaal

 

Wil je meer van Jetske haar keuken en interieur zien, volg haar dan op haar Instagramaccount @stylezaken!

 

Nawoord

Tot slot... aan alle goeds komt een eind. Met veel plezier werkte ik het afgelopen jaar aan de Keukenpraat blogs. De eerste Keukenpraat was in mijn eigen keuken en publiceerde ik op 14 februari 2019, op mijn voormalige website.  Ik raakte eind 2018 burn-out en het schrijven van deze blogs hielp mij een wekelijks ritme te houden en gaf en geeft mij een zinvolle en creatieve bezigheid. Deze 22ste Keukenpraat blog is de laatste in deze serie. 

 

Ik ben beland in 2020, nog steeds burn-out, maar beschouw dit jaar als een nieuwe start naar beterschap. In dit jaar blijf ik werken aan mijn herstel en wil ik graag nieuwe creatieve blog ideeën uitwerken en uitvoeren. Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Ik wil bij deze alle deelnemers aan Keukenpraat uit de grond van mijn hart bedanken voor hun inzet en samenwerking. En uiteraard waardeer ik  jou, als (trouwe) lezer, ook enorm! Dankjewel!Het klinkt bijna als een afscheid, maar dat is het dus zeker niet! We maken er wat mij betreft met zijn allen op Instagram weer een prachtig inspirerend jaar van! Liefs Linda

 

 

Fotocredits: @stylezaken/Jetske tenzij anders staat vermeld.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Linda Bruinsma
5 jaar geleden

Met veel plezier heb ik niet alleen deze maar al je Keukenpraat gelezen. Bedankt daarvoor!
Ik kijk uit naar je nieuwe ideeën en/of blogs en hoop dat die bij zullen dragen aan een (voorspoedig) herstel.
Veel geluk & creativiteit in het nieuwe jaar, Lin! X

Linda
5 jaar geleden

Bedankt Lin! Het is tijd voor iets nieuws, nieuwe verhalen. Heb er zin in! X

Reina
5 jaar geleden

De laatste keukenpraat, en wat voor een! Dank Lieve Linda dat je ons afgelopen jaar een kijkje in prachtige keukens hebt gegeven. Ik ben benieuwd wat 2020 voor moois gaat brengen!
Heel veel liefs,
Reina

Linda
5 jaar geleden

Dankjewel Reina, jij was deelnemer en trouwe lezer! Ik hoop dat mijn nieuwe blogs ook weer bij je in de smaak vallen! Liefs!

Mindy Schroor
5 jaar geleden

Bedankt voor deze mooie serie keukenpraat lieve Lin. Wat heb je dat goed gedaan! Ik wens je een mooi jaar en ben benieuwd waar je ons mee gaat verrassen.
Liefs xx

Linda
5 jaar geleden

Dankjewel Mindy. Het was een toffe reeks om te maken. X

Marjolein
5 jaar geleden

Wat een prachtige laatste keukenpraat! Bedankt Linda. En inderdaad: op een nieuw inspirerend 2020!

Linda
5 jaar geleden

Dankjewel. Daar waar deuren sluiten, gaan andere open.

Wendy
5 jaar geleden

Ik vond ze allemaal leuk om te lezen, deze laatste ook weer. Dat 2020 maar het jaar mag worden dat je weer herstelt en je weg vindt, creatieve ideeën stoppen nooit hè, liefs Wendy

Linda
5 jaar geleden

Dat vind ik fijn om te horen Wendy! En inderdaad, waar zouden we zijn zonder creativiteit! Liefs X

Wil
5 jaar geleden

Mooie keukenpraat weer Linda, de laatste maar er klmt vast weer een ander mooie ....praat uit he pen gevloeid 🤗 wens je een mooie opstap naar een fijn herstel, neem de tijd want hardlopers zijn doodlopers.

Linda
5 jaar geleden

Mooi gezegd Wil! Dankjewel.

Sjoukje
5 jaar geleden

Linda, ik ben geen keukenprinses (mijn keuken is wel mijn droomkeuken) maar toch heb ik genoten van je keukenpraat. Je burn-out moet je de tijd gunnen. Liefs Sjoukje

Linda
5 jaar geleden

Dankjewel Sjoukje! Leuk om te weten dat je deze blog las! Liefs!

Annelys
5 jaar geleden

Iedere keer heb ik met plezier Keukenpraat gelezen. Jouw burn out heeft zo ook een positieve kant gekregen. Ik ben benieuwd naar jou 2020 inspiratie. Ik wens je een creatief herstel!

Linda
5 jaar geleden

Dankjewel Annelys! Jouw Keukenpraat is de best gelezen ooit! En ja, de burn-out kost veel maar levert ook genoeg op.

Erna Smits
5 jaar geleden

Lieve Linda,
Ik heb met veel plezier je laatste keukenpraat gelezen, ik volgde Jetske al dus had hasr keuken al wel gezien maar toch leuk meer achtergrond te lezen.
Het waren voor mij echt heerlijke momentjes met koffie en keukenpraat 👌.
Ik wil je veel succes toewensen met wat je dan ook gaat doen.
En vergeet jezelf niet, lieve groet Erna 😘

Linda
5 jaar geleden

Wat een fijne en lieve reactie Erna! Dankjewel! Ik hoop dat ik je met de komende blogs dezelfde momenten ga bezorgen! Liefs!

Lies
5 jaar geleden

Mooi verhaal en foto’s en ook je nawoord top Linda! X Lies

Linda
5 jaar geleden

Fijn om te horen Lies! Dankjewel! X

Judith
5 jaar geleden

Wat jammer dat keukenpraat stopt, ik heb het altijd met veel plezier gevolgd. Dank daar voor.
Ik kijk uit naar nieuwe creatieve projecten van jou Linda. Ik wens je een fantastisch 2020, het jaar van herstel voor jou.

Linda
5 jaar geleden

Wat een fijn compliment van jou Judith! Dankjewel. Voor het lezen maar natuurlijk ook voor je deelname!

Hendrika
5 jaar geleden

Lieve Linda. Niet alleen de foto’s en de keukens waren mooi maar vooral de woorden waarbij alle persoonlijke overwegingen aan bod kwamen. Ik wens je mooie creatieve projecten toe in de toekomst waar je al je ideeën en hernieuwde energie in kwijt kunt! 😘

Linda
5 jaar geleden

Lieve Hendrika, heel blij met jouw woorden. Dat is exact waarom ik deze reeks maakte. Dankjewel! Liefs!

Marjan (vindustrial_interior)
5 jaar geleden

Was weet een hele fijne keukenpraat Linda. Moet ook een goed gevoel geven om zo’n serie af te sluiten en in 2020 weer met iets nieuws te beginnen. De spreekwoordelijke schone lei.

Linda
5 jaar geleden

Exact Marjan. Het geeft weer ruimte in mijn hoofd voor nieuwe ideeën. Dankjewel!

Andrea de Groot
5 jaar geleden

Plek voor nieuwe dingen! Lees je altijd met veel plezier Linda 🧡

Linda
5 jaar geleden

Zo is het Andrea! En dankjewel ♥️

Karen
5 jaar geleden

Dank je wel Linda voor alle leuke keukenpraat!! Groetjes Karen

Linda
5 jaar geleden

Graag gedaan Karen. Dankjewel voor het lezen! Liefs!