Huizenpraat met Instagrammer @mariannevetten

Gepubliceerd op 22 februari 2020 om 06:02

De opvolger van Keukenpraat heet Huizenpraat! Er zijn grote huizen en kleine huizen, vrijstaande huizen en rijtjeswoningen, boerderijwoningen, nieuwbouwhuizen, huurhuizen, koopwoningen en ga zo maar door. Achter elke voordeur woont iemand met zijn of haar eigen verhaal en woonstijl. Ook in deze nieuwe blogrubriek van Deense zomer maak jij als lezer kennis met een Instagrammer en zijn of haar interieur. De aftrap van deze eerste Huizenpraat is in het dijkhuisje van Marianne van het Instagramaccount @mariannevetten. In wat voor huis groeide zij op en waar viel ze op toen ze haar dijkhuisje voor het eerst zag? Je leest het allemaal in deze spiksplinternieuwe blog!

 

TYPE HUIS : DIJKHUIS

BOUWJAAR : 1899 EN GEHEEL HERBOUWD IN 2007

KOOP OF HUURHUIS : KOOPHUIS

WOONPLAATS : ZUID BEIJERLAND

BEWONERS : MARIANNE EN REIN

WOONT HIER SINDS :  20 DECEMBER 2019

INSTAGRAM: @MARIANNEVETTEN

 

Ouderlijk huis

Ik groeide op in een gezellig buurtje in Dordrecht met mijn ouders, drie broers en inwonende oma. We woonden op een bovenverdieping wat best krap was, want er waren maar drie slaapkamers. Ik deelde daarom een slaapkamer met mijn oma. Ik herinner me nog dat we het heel modern hadden ingericht met bijvoorbeeld een wandrek van Tomado, wat je nu ook weer ziet in hedendaagse interieurs. Ook hadden we mooie meubels van modern eiken, zoals stoelen met stoffen zittingen en houten pootjes.

Mijn moeder hield ervan om in haar huis bezig te zijn. Ze veranderde ook heel graag dus dat heb ik denk van haar. We hadden namelijk twee woonkamers, de voor- en de dagkamer en als zij dan weer eens zo’n verander bui had gooide ze de hele boel om. Als mijn vader dan ’s avonds van zijn werk thuis kwam, riep hij al vanaf onderaan de trap in welke kamer hij vandaag moest zijn.

Ik herinner me nog goed dat op de schoorsteenmuur een Indonesisch wandkleed hing en dat er zwartje olifantjes op de schouw stonden. Ik heb dan nog steeds hele mooie herinneringen aan mijn ouderlijk huis.

 

Huistype

Een huis valt bij mij in de smaak als ik er op slag verliefd op ben, maar het moet natuurlijk wel aan bepaalde eisen voldoen. Zo vind ik de keuken en de woonkamer erg belangrijk, want dat zijn de ruimtes waar je veel verblijft.

We waren eigenlijk niet echt op zoek naar een ander huis, maar het verlangen van mijn man om weer een huis met een tuintje te hebben was toch wel erg groot. In een impuls belde we een makelaar met de vraag of hij eens wilde komen kijken om ons appartement in Zwijndrecht in de verkoop te zetten. Nou, dat hebben we geweten, want binnen twee dagen was het verkocht! Dus toen stonden we voor het blok; waar moesten we heen?

In principe wilden we terug naar onze geboortestad Dordrecht, maar daar was op dat moment bijna geen aanbod. Toen we nog volop zoekende waren, belde onze schoondochter dat in haar woonplaats, Zuid Beijerland, een heel leuk dijkhuisje te koop stond. We zijn direct gaan kijken natuurlijk, gelijk verliefd en ook de tuin was helemaal ons ding. Vervolgens deden we een bieding en binnen vier dagen waren we de trotse eigenaren van een schattig dijkhuisje.

Ik vind het belangrijk dat een huis eigenlijk aan al onze eisen voldoet en als het ware als een jas om ons heen voelt. Onze zoon en schoondochter wonen dus bij ons op de dijk en we waren al langer verliefd op hun dijkhuis. Toen dit voorbij kwam was het niet meer zo moeilijk om de knoop door te hakken. Na de sleuteloverdracht namen we gelijk alles onderhanden, behalve de badkamer. Deze ruimte pakken we over een tijdje aan.  We gaan eerst dit voorjaar de buitenkant van het huis verven, wit met zwarte buitenkozijnen.

Ik vind het groene en weidse rond ons huis heel mooi en de schaapjes lopen bijna in onze achtertuin. Onze favoriete plekjes in huis zijn de kamer en keuken. Dit zijn twee aparte ruimtes welke door middel van een trapje met elkaar verbonden zijn.

 

Huisstijl

Onze woonstijl vind ik design modern. We houden heel erg van zwart/wit en rust dus niet te veel accessoires. Ik verander liever steeds een beetje, dan lijkt het ook steeds weer een ander huis. Op ons wensenlijstje staat nog een nieuwe stoel en bank. Verder kan de slaapkamer ook nog wat muuraankleding gebruiken, maar alles op zijn tijd.

 

Huizenruil

Met wie ik wel eens zou willen ruilen?  Nou, dat is met @just_mai_self________. Ik vind haar huis zo bijzonder. Ik volgde haar op Instagram toen ze aan het verbouwen was en oh wat is er veel werk verzet en wat is het prachtig geworden. Ja, daar wil ik wel eens mee ruilen. Ook zou ik wel eens met @het_kerkhuisje willen ruilen. Dit is totaal iets anders dan ons interieur, maar ik vind hun spullen geweldig, alles ademt design uit.

 

Huizenpraat met Instagrammer @mariannevetten

Fotocredits: @just_mai_self_____

Huizenpraat met Instagrammer @mariannevetten

Fotocredits: @het_kerkhuisje

Verhuisplannen

Wij verhuisden in ons leven vijf keer waarvan de laatste drie huizen binnen zes jaar. De mooiste herinnering is toch wel ons 2 onder 1 kap herenhuis, dat was ons tweede eigen huis. Een prachtig huis, maar toen onze twee kids op zichzelf gingen wonen, werd het veel te groot.

Dat is tot nu toe wel ons mooiste huis, maar ons nieuwe dijkhuisje is voorlopig echt de laatste. Ik ben er nu wel even klaar mee, maar zeg nooit nooit.

Stel dat we ooit nog eens gaan verhuizen en we de jackpot winnen, dan wil ik een huis ingericht zoals Jan en Monique de Bouvrie. Daar droom ik al mijn hele leven van!

 

Fotocredits: @mariannevetten tenzij anders staat vermeld.

Reactie plaatsen

Reacties

Judith
4 jaar geleden

Wat mooi weer Linda, leuk om ook de geschiedenis van het huis zo mee te nemen in het blog πŸ‘

Linda
4 jaar geleden

Wat leuk om te horen Judith! En bedankt voor het lezen!

Carine Boersma
4 jaar geleden

Leuk om te lezen Linda! Een goede opvolger van Keukenpraat πŸ˜„.

Linda
4 jaar geleden

Heel goed om te horen Carine. Dankjewel voor het lezen van Huizenpraat!

Mirjam
4 jaar geleden

Super leuk dit Linda! Keukenpraat was al leuk, maar dit gaat nog een stapje verder πŸ–€

Linda
4 jaar geleden

Wat leuk gezegd! Dit is de next level hè? Andere vragen dus een heel ander gesprek. Dankjewel!

Sannd
4 jaar geleden

Wat superleuk Linda! En prachtig huis Marianne, zowel binnen als buiten!

Linda
4 jaar geleden

Dat vind ik heel fijn om te horen! Dankjewel.

Yvette
4 jaar geleden

Lieve Linda,

Wat een G.E.W.E.L.D.I.G.E opvolger van keukenpraat en wat leuk gedaan door Marianne die oude foto's er bij. Leuk geschreven, mooi huisje. Heel erg leuk.


Liefs, Yvette

Linda
4 jaar geleden

Wauw lieve Yvette, wat een mooie reactie van jou! Ben ik blij mee dus dankjewel 😘

Homestylingdesign
4 jaar geleden

Wat leuk om Marianne als eerst in Huizenpraat te zien.
Volg haar al zolang..
Leuk hoe je ook de dingen van vroeger meeneemt in je blog, doe je goed!
Ben nu al benieuwd naar de volgende

Linda
4 jaar geleden

Wat een mooi compliment! Dankjewel! Voor mijn gevoel leren we de interieur Instagrammer op deze wijze echt kennen!

Sylvia (stylebysyl)
4 jaar geleden

Wat β€˜n leuke blog Linda! En een heel goeie opvolger van de Keukenpraatjes!! Leuk ook om van ouderlijk huis tot huidig (t)huis te lezen!
Lieve groetjes,
Sylvia

Linda
4 jaar geleden

Wat fijn om te horen Syl. Deze nieuwe insteek, geeft toch weer hele andere praatjes vind ik. Dankjewel!

Sis
4 jaar geleden

Hey Lin, wat ontzettend leuk dat je dit doet. Het is echt je ding! Prachtig huis van @mariannevetten ! Beetje info over iemands verleden is altijd leuk om te lezen! Verheug mij op de volgende praat!

Linda
4 jaar geleden

Dat heb je goed Sis. Ik vind het erg leuk om dit soort blogs te maken. Fijn dat je β€˜m gelezen hebt en dankjewel!

Mewelina
4 jaar geleden

Superleuke blog Linda! Ik volg Marianne ook en vind het verhaal achter haar voorgaande huizen en stijl erg leuk, hoe het ontstaat: een bepaalde stijl πŸ˜‰ succes met dit leuke blog huizenpraat . X Mewelina

Linda
4 jaar geleden

Wat een mooie complimenten lieve Mewelina! Dankjewel en tot de volgende Huizenpraat! X

Meira.athome
4 jaar geleden

Yeah, een waardige opvolger! Super leuk gedaan! 😘

Linda
4 jaar geleden

Super fijn om te horen! Dankjewel 😘

Sjoukje
4 jaar geleden

Weer geweldig om te lezen Linda. Ik heb niets met interieur maar ik volg je heel graag. Je kunt geweldig schrijven. Ons huis is niet geschikt voor deze rubriek. Wij hebben een "bijelkaar geraapt zootje" in huis waar we ons helemaal in thuis voelen. Wij kopen alles op gevoel. Meestal past het bijelkaar, anders is het jammer. 😁

Linda
4 jaar geleden

Wat een leuke reactie Sjoukje. Geweldig! Dankjewel voor het compliment en het lezen van mijn blog.

Mindy Schroor
4 jaar geleden

Wat een leuke nieuwe rubriek Lin!!
Hier gaan vast weer veel mooie huizen voorbij komen.

Linda
4 jaar geleden

Wat fijn dat je β€˜m gelezen hebt lieve Mindy. Dankjewel!

Wil
4 jaar geleden

Leuk Linda, jij hebt je roeping wel gevonden met schrijven. Leest lekker!

Linda
4 jaar geleden

Dat vind ik heel gaaf om te horen Wil. En dankjewel. En in deze ook credits voor Marianne, want die heeft het mij wel makkelijk gemaakt met haar eigen schrijftalent en mooie verhaal.

Katleen
4 jaar geleden

Heel leuk om te lezen Linda en zeker een mooie opvolger van Keukenpraat. Benieuwd naar meer; liefs Katleen

Linda
4 jaar geleden

Wat onwijs fijn om te horen Katleen! Dankjewel! Lfs.

Carla
4 jaar geleden

Wat een super leuke praat opvolger Linda !
Een mooie sfeer en ben net als Marianne ook fan van het huis van Maifa !😍😍
Genoten van deze storie ! 😘😘

Linda
4 jaar geleden

Wat fijn Carla! Dankjewel voor de mooie woorden! 😘😘

Wiepke
4 jaar geleden

De vraag over de huizenruil vind ik een mooie toevoeging - zo krijg je een extra portie inspiratie. Zwart/wit is namelijk niet echt mijn ding (al staat het wel heel mooi in dit dijkhuisje), maar blijkbaar kan Marianna een kleurrijk interieur ook waarderen en daardoor heb ik het kerkhuisje ontdekt :)

Linda
4 jaar geleden

Precies. Zoveel mensen zoveel smaken. Ondanks mijn eigen kleurrijke interieur kan ik hele lichte of bv monochrome interieurs zoals Marianne heeft waarderen. En fijn om te horen dat je uitkijkt naar de volgende 😘

Wiepke
4 jaar geleden

Hmmm, er ging iets niet helemaal goed. Ik wilde nog zeggen dat ik het een heel leuke nieuwe rubriek vind, en dat ik net als de anderen uitkijk naar de mooie huizen en verhalen die nog gaan volgen!

Janina Bueno
3 jaar geleden

Wat een gave blog! Linda wat heb je het toch prachtigπŸ–€

Janina Bueno
3 jaar geleden

Wat een gave blog! Marianne wat heb je het toch prachtigπŸ–€