Keukenpraat met Instagrammer @binnen_bygreta

Gepubliceerd op 4 oktober 2019 om 06:00
Keukenpraat blog met instagrammer @binnen_bygreta

Greta (45), van Instagramaccount @binnen_bygreta, woont samen met haar man, dochter Bente (17) en zoon Jens (14) in het Friese Franeker. Ze zijn de eerste bewoners van een nieuwbouwwoning in jaren ’30 stijl en wonen er sinds 2008. Greta werkt in deeltijd als Personal Shopper bij een grote herenmodezaak en doet daar ook de Visual Merchandising. Haar creativiteit komt zeer van pas bij het inrichten van de etalages en het creëren van inspirerende plaatjes voor social media. In een ver verleden had Greta een eigen bedrijf als interieurstylist en schreef ze daarnaast blogs. Handwerken, zoals haken en macramé, doet ze heel graag. Haar zelf gemaakt XXL macramé wallhanging vind je onder andere terug op haar Instagramaccount. Vandaag laten we het handwerken even voor wat het is, want ik ben vooral nieuwsgierig naar Greta haar keukenpraat.

Greta kocht in 2008 samen met haar man een nieuwbouwhuis: “Interieurstyling had in die tijd al mijn interesse en ik wist dan ook precies wat voor keuken ik wilde; een lichte keuken met een zwart granieten blad. Hij moest vooral stijlvol en tijdloos zijn.” Het stel kocht uiteindelijk vrijwel dezelfde keuken als in hun vorige huis, die daar toen net twee jaar in zat.

 

“We kozen nu voor een L-vormige keuken zonder eiland. Een keukeneiland was wel een wens, maar deze viel om budgettaire redenen van tafel.” Door de ruime achterkamer waar de keuken zich bevindt, bleef deze wens toch in het achterhoofd. Greta: “Maar ja, hoe konden we een eiland inpassen in de huidige keuken zonder dat je zou zien dat deze later geplaatst was?”

Keukenpraat blog met instagrammer @binnen_bygreta

Recent kreeg de keuken al een aantal aanpassingen zoals een prachtige oude houten wandplank en een inductiekookplaat. Het idee van het eiland bleef ondanks dat door hun hoofd spoken. Na veel wikken en wegen en jaren verder, hakte het stel dit voorjaar toch de knoop door. Ze tikten ergens een gratis kast op de kop en dit werd de basis van het eiland. “Aan weerszijden werd van mdf een blok gemaakt, waardoor een soort van muurtjes ontstonden. Het blad van Cesarstone bestelden we bij IKEA en heeft dezelfde kleur en structuur als in de rest van de keuken. Dit was eigenlijk de grootste uitgave van het nieuwe keukeneiland. Nu klopt onze achterkamer eindelijk en hebben we hopelijk nog lang plezier van deze keuken. Ondanks dat deze er al tien jaar inzit, is alles nog piekfijn in orde. Het voordeel van investeren in een kwalitatief goede keuken!”

Keukenpraat blog met instagrammer @binnen_bygreta
Keukenpraat blog met instagrammer @binnen_bygreta

Greta heeft sinds een aantal jaar een autoimuunziekte en moet daardoor erg letten op wat ze eet. De pakjes gingen de deur uit en nu maakt ze bijna alles zelf. “Mijn favoriete gerecht is pasta met zelfgemaakte pastasaus, dat eten we bijna iedere week wel een keer. Koken was niet echt mijn hobby, maar inmiddels heb ik er plezier in. Makkelijke recepten met niet al te veel ingrediënten zijn favoriet.”

Keukenpraat blog met instagrammer @binnen_bygreta
Keukenpraat blog met instagrammer @binnen_bygreta
Keukenpraat blog met instagrammer @binnen_bygreta

“Mijn keuken is stijlvol en tijdloos, maar vooral ook praktisch”, aldus Greta. “Ik houd van mooie dingen, maar als het niet praktisch is, komt het mijn keuken niet in.” Zo moest ooit een koffiemachine het veld ruimen voor een filterkoffiezetapparaat. “Die koffiemachine nam veel plaats in op het aanrecht en mijn man is de enige koffiedrinker in huis. Ook het schoonmaken was een flink karwei en stond niet in verhouding tot die paar kopjes koffie die er per week gezet mee werden.”

Keukenpraat blog met instagrammer @binnen_bygreta
Keukenpraat blog met instagrammer @binnen_bygreta
Keukenpraat blog met instagrammer @binnen_bygreta

Greta haar droomkeuken is wat strakker en minimalistischer. “Het liefst zou ik alles in een kastenwand verstoppen met een groot keukeneiland ervoor.” Ze droomt van een moderne schuurwoning waarbij de keuken centraal staat in het midden van het huis. “Zoals bijvoorbeeld bij @markeweg1A of de prachtige zwarte keuken van @trijntje__visser of die in de woonboerderij van @thuisbijpuurinterieuradvies.”

Als je de keukenlades van Greta haar keuken open trekt, vind je, zoals ze het zelf zegt, redelijk geordende lades. “Ik houd ervan dat alles op zijn plek ligt en dat er overzicht is. Gelukkig zorgen de kids en mijn man af en toe voor wat chaos, want er moet hier tenslotte ook geleefd worden.” Zoals Greta eerder al zei, houdt ze wel van esthetisch, in de zin van niet teveel spullen, maar het moet ook gezellig zijn. Dus maakt ze het gezellig met items die ze regelmatig gebruiken, maar ook te mooi zijn om te verstoppen. Daarbij hanteert ze voor zichzelf wel een let op: “Ik ben een verzamelaar, dus eigenlijk moet ik de regel invoeren iets erin, is iets eruit. Maar ik houd mezelf gelukkig steeds meer in de hand!”

Keukenpraat blog met instagrammer @binnen_bygreta
Keukenpraat blog met instagrammer @binnen_bygreta

Greta heeft twee keukentips voor je: “De eerste is dat je de keuken op de groei koopt. Je begint misschien met zijn tweeën, maar als je later een paar grote tieners hebt, zijn de koelkast en voorraadkast al snel te klein. Mijn tweede tip is een opruimtip: ruim minstens een keer per jaar al je keukenkastjes en -lades op en haal alles wat je nooit gebruikt eruit. Zo voorkom je dat je keuken dichtslibt met spullen en bovendien maak je iemand anders er misschien nog blij mee.”

 

Tot slot wil ik natuurlijk nog weten in welke Instagram keuken Greta een eitje zou willen bakken. Dat is in de keuken van @wonenbydjo: “Deze keuken is voor mij de perfecte mix van strak, modern en gezelligheid. En bovendien lijkt Djolien mij een hele gezellige meid.”

Wil je meer zien van Greta haar huis, keuken en handwerkcreaties, volg haar dan op haar Instagramaccount @binnen_bygreta.

 

Fotocredits: @binnen_bygreta tenzij anders staat vermeld.

Reactie plaatsen

Reacties

Carla
5 jaar geleden

Wat een leuke keukenpraat weer !
Zo tof opgelost met het eiland 😃
Vind het een super keuken en ook eens met de keuken van wonenbyDjo vinnik ook zo tof 🥰🥰
Genieten weer Lin !

Linda
5 jaar geleden

Wat fijn dat je ‘m weer gelezen hebt Carla. Dankjewel voor je mooie reactie. 😘

Greta
5 jaar geleden

Bedankt voor je leuke reactie. Leuk ook dat je keuken van wonenbydjo ook zo mooi vindt. Het blijft leuk om bij anderen binnen te kijken en inspiratie op te doen!

Andrea de Groot
5 jaar geleden

Leuke keukenpraat weer! Hier na7 jaar ook nog steeds blij met onze keuken al droom ik ook van een keukeneiland in een grote boerderij 😁

Greta
5 jaar geleden

Ja wie droomt daar niet van hè, je moet iets te wensen houden hè!

Linda
5 jaar geleden

Met jou prachtige brickwall kun jij gelukkig weer even vooruit denk ik Andrea 😍. Dankjewel voor het lezen. Altijd fijn!

Mindy_schroor
5 jaar geleden

Wat een leuke keukenpraat! Mooie keuken en een toffe oplossing voor het keukeneiland!! Die tip van het opruimen zal ik ook maar eens doen😅

Linda
5 jaar geleden

Haha, ja! Ik denk dat ik ‘m ook maar ga opvolgen Mindy. Dankjewel 😘

Greta
5 jaar geleden

Bedankt voor je leuke reactie en succes met opruimen van je keuken 😁

Erna Smits
5 jaar geleden

Ik heb weer genoten van je keukenpraat Linda je komt dan net iets meer te weten en wat een mooie keuken, slim de oplossing voor het eiland 👌 en Greta bedankt voor je tip over in elk geval 1x per jaar kastjes opruimen en koop een keuken die meegroeit met je gezin. Fijn weekend 🙌😘

Linda
5 jaar geleden

Zo leuk om te horen! Dat is mijn doel vooral ook, de Instagrammer beter leren kennen. Dankjewel Erna 😘

Greta
5 jaar geleden

Ja leuk die verhalen achter de keuken hè, het blijft leuk om elkaar te inspireren !

Jennshomestyle
5 jaar geleden

Hey Greta En Linda, wat een leuke keukenpraat weer!
Leuk geschreven en mooie inspirerende keuken!

Linda
5 jaar geleden

Wat een lieve reactie. Bedankt Jen 😘

Finette
5 jaar geleden

Super leuke keukenpraat, ik zou zo niet denken dat het eiland later geplaatst is. Leuk ook zo met de kleine fotootjes op het einde! Liefs Fien @fienhome

Linda
5 jaar geleden

Dank voor je leuke reactie Fien! Knap hè zo’n lowbudget keukeneiland. Er raakt vast iemand door geïnspireerd!

Greta
5 jaar geleden

Bedankt voor je leuke reactie! Het was echt mijn missie om een eilandvte maken wat echt bij de keuken hoort, leuk om van iemand anders te horen dat dat is gelukt!