Keukenpraat met Instagrammer @annemarie.vernay

Gepubliceerd op 11 september 2019 om 11:28

Nederlandse Annemarie (49), van Instagramaccount @annemarie.vernay, woont inmiddels alweer 28 jaar in Frankrijk. Wonen en werken in Frankrijk was haar grote droom. Na het afronden van haar opleiding werd Annemarie’s droom werkelijkheid. Ze ging als au pair naar Genève en was hierdoor dichtbij haar vakantieliefde André (48). Annemarie en André trouwden en kregen samen drie dochters, Chloé (19), Noa (17) en Jade (12). Het hele gezin verhuisde vijf jaar geleden naar een woning aan het meer van Annecy. Annemarie is huisvrouw met een enorme passie voor interieur. In deze Keukenpraat vertelt ze jou dan ook graag meer over haar de achtergond van en het reilen en zeilen in haar keuken.

 

“Onze keuken is stoer en industrieel met oude details”

 

Annemarie haar keuken bevindt zich in een ruime vrijstaande woning uit de jaren ’50. “Het is een heerlijk huis met een prachtig uitzicht”, aldus Annemarie. Voordat het gezin erin trok werd eerst het hele huis gestript inclusief de keuken. “Onze keuken is stoer en industrieel met oude details die je ook in de rest van het huis terug vindt. De keuken is niet echt groot, maar wel functioneel.” Behalve de metalen trolley en houten desserttafel staat er ook een zelfgemaakte ladenkast naast de koelkast. Annemarie: “De lades vond ik op een brocantemarkt, waarna een vriend deze kast ervan maakte.”

[lees verder onder de foto's]

 

 

De ramenwand tussen de keuken en de woonkamer vindt Annemarie het mooiste aan haar keuken. “Het is een enorme eyecatcher en het is fijn dat je hierdoor vanuit de keuken verbinding hebt met de woonkamer en vice versa. Vooral als bezoek blijft eten. Overigens is André dan altijd de kok dus hij profiteert daar het vaakst van.” Op de vraag wat ze minder mooi vindt aan haar keuken heeft ze eigenlijk geen antwoord: “Misschien dat hij aan de kleine kant is, maar verder ben ik er gewoon heel blij mee!”

 

“Ik heb niks met koken, maar weet wel wat ik lekker vind.”

 

Annemarie is zelf geen keukenprinses: “Mijn man en onze dochter Noa houden allebei enorm van koken. Ik heb er niks mee, maar ik weet wel wat ik lekker vind. Één van mijn favoriete gerechten is ‘fondue Savoyarde’, oftewel kaasfondue. André maakt dit als de beste en ik vind het vooral ook gezellig om dit samen met vrienden te eten.” Hollandse pot staat overigens nooit op tafel in huize Annemarie.

 

 

“Mijn droomkeuken is zo'n mooie grote open keuken met een kookeiland”, aldus Annemarie. “Prachtig vind ik dat, maar qua ruimte kan dat hier helaas niet.” Theeleut Annemarie heeft nog wel een keukenwens: “Een Quooker lijkt me echt super. Als ik er eentje zou hebben dan zou ik de hele dag groene thee drinken.”

Annemarie houdt van opruimen (opgeruimd huis=opgeruimd hoofd), maar op de één of andere manier zie je dat in de lades met etenswaren en lekkernijen niet terug. “Misschien omdat ik niks met koken heb en je het toch niet ziet...”

[lees verder onder de foto's]

 

 

"Als je dat eenmaal gewend bent, wil je nooit meer anders!”

 

Haar gouden keukentip is duidelijk: een inductieplaat om te koken: “Zo handig in het gebruik en makkelijk om schoon te maken. Als je dat eenmaal gewend bent, wil je nooit meer anders!”

Ondanks dat Annemarie niet van koken houdt, zijn er best een aantal keukens waar ze een eitje wil bakken. “Er zijn zoveel mooie keukens, maar ik zou dat best wel willen doen in de keuken van @trijntje_visser  met die gezellige haard in het midden. Of de keuken in het huis van @just_mai_self____ met die gave bakstenen muur of bij @boerderij_1652. Zo prachtig die zwarte keuken in combinatie met die houten balken.”

[lees verder onder de foto's]

 

Wil je meer zien van Annemarie haar huis en keuken aan het meer van Annecy, dan ben je van harte welkom op haar Instagramaccount @annemarie.vernay.

Fotocredits: @annemarie.vernay tenzij anders staat vermeld.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.