Welke eetkamerstoel past in een Scandinavisch interieur?

Het Scandinavische interieur blijft een populaire woonstijl en dat snap ik heel goed! Na een heerlijke zomervakantie in Denemarken kwam ik vol interieurinspiratie terug. Inclusief een stapel verse Deense woonbladen, want dat is inmiddels een goede traditie. Ondanks dat ik geen Deens kan lezen, geven deze magazines een mooi kijkje in de Scandinavische interieurtrends. Een woontrend die nooit uit Scandinavische huizen zal verdwijnen is het gebruik van natuurlijke houtsoorten. Een eenvoudige manier om het Scandinavische gevoel aan tafel te krijgen, is door te kiezen voor houten eetkamerstoelen. Dat een houten eetkamerstoel zowel comfortabel als mooi kan zijn, laat ik je in deze blog zien. Maak kennis met de Y5 van Hans K!

Scandinavische eetkamer

Wil je een Scandinavische eetkamer realiseren dan is dat niet heel ingewikkeld: gebruik natuurlijke houtsoorten! Een Scandinavisch interieur kenmerkt zich door eenvoud, functionaliteit en hout. Met deze drie elementen in je achterhoofd creëer ook jij die Scandinavische sfeer. Bij natuurlijke houtsoorten kun je denken aan eiken en essen, maar ook aan grenen en bamboe. In veel Scandinavische huizen vind je in de eetkamer niet alleen een houten eettafel, maar ook houten stoelen. Dat klinkt misschien niet direct heel aangenaam, maar als je investeert in kwalitatief goede eetkamerstoelen zul je aangenaam verrast worden.

Scandinavische eetkamerstoel

Als je op zoek bent naar een eetkamerstoel met een bijzonder en opvallend design en een fijne zit, dan weet ik zeker dat de Y5 van het Zweedse Hans K een goeie match voor jou is.  De Y5 is een ontwerp van Sami Kallio die zich liet inspireren door de grote meesters. Als je goed kijkt dan zie je vijf omgekeerde Y’s in de rugleuning. Dit is een heel mooi voorbeeld van een Scandinavische eetkamerstoel, gemaakt van natuurlijke houtsoorten. Hij is verkrijgbaar in blond en zwart massief essen, wit berken en geolied massief eiken. Ik vind de Y5 een opvallende verschijning, maar de eetstoel ademt ook de Scandinavische sfeer van eenvoud. Bovendien heeft deze houten stoel een hele goede zit en dat is fijn als je van lang tafelen houdt.

Ingrid Verbeek van Haga Interiors is agent van Hans K en haalde de Y5 naar Nederland. Ik voelde haar aan de tand over het ingenieuze ontwerp van deze prachtige houten eetkamerstoel.

 

Hoe zou jij de Y5 omschrijven?

"Jaren geleden werd ik op slag verliefd op de Y5 stoel van Hans K. Destijds woonde ik in Stockholm en bracht ik een bezoek aan mijn favoriete beurs, de Stockholm Furniture Fair. De Y5 stoel viel met zijn grafische vorm direct op. De iconische Y5 is te herkennen aan de 5 omgekeerde Y's waarmee designer Sami Kallio een knipoog maakt naar de grote meesters. Nog steeds, jaren later, vind ik persoonlijk de Y5 stoel één van de meest bijzondere en vernieuwende ontwerpen. Ik verwacht dat we deze stoel steeds meer gaan zien op Instagram en in Nederlandse interieurs. Een leuk nieuwtje. Onlangs is de Y5 ook als lounge chair uitgebracht. Een echte eyecatcher voor ieder interieur."

 

In welke type interieurs mag volgens jou de Y5 niet ontbreken?

"De Y5 stoel is als een kameleon. Hij past perfect in een ingetogen Japandi interieur, een stoere industriële setting en zoals bij jou, Linda, in een kleurrijk interieur."

 

Waarom vind je de Y5 zo goed passen in het interieur van Deense Zomer?

"Jij hebt de Y5 in twee kleuren staan: in geolied eiken en in zwart essenhout. De Y5 in geolied eiken zorgt voor warmte en laat zien dat deze echt perfect combineert met alle kleuren in jullie kleurrijke interieur. De Y5 in zwart essenhout zorgt daarentegen weer voor een stoere touch. Het is prachtig om te zien hoe alle verschillende stoelen uit de Hans K collectie zo goed passen bij Deense Zomer. Het is een heel uitnodigend en gezellig geheel."

Houten eetkamerstoelen combineren

Wil je gaan voor maximale eenvoud kies dan voor één type eetkamerstoel, bijvoorbeeld de Y5, in hetzelfde materiaal. Ben je op zoek naar iets meer speelsheid combineer dan de Y5 met andere houten eetkamerstoelen en/of varieer in kleur en materiaal. Ik deed beide zoals je ziet. In onze Scandinavische eetkamer staan twee Y5’s, in zwart massief essen en in geolied massief eiken. Ik combineer deze met twee andere houten eetkamerstoelen van Hans K, de Colibri. In een eerdere blog schreef ik al over dit gave ontwerp. Wat je ook kiest, met een houten eetkamerstoel zit je altijd goed in een Scandinavisch interieur!

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Hans K en Haga Interiors.

Tip: maak op pinterest een pinbord voor jouw favoriete blogs en pin de foto hiernaast rechtstreeks naar jouw pinterest. Zo vind je altijd met gemak je favoriete blogs terug!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.