Drie tips voor snelle kerstdecoratie voor binnen

Drie tips voor snelle kerstdecoratie

De kerst staat voor de deur! Een gezellige tijd waarin we in huis aan de slag gaan met kerstdecoratie. Naast gezelligheid kan deze periode ook stress veroorzaken. Het is namelijk vaak ook erg druk door extra drukte thuis en op het werk. Naast het huis decoreren, wordt ook nagedacht over de kerstdecoratie op tafel. Om nog maar niet te spreken over het kerstmenu en de zoektocht naar kerstcadeau’s. Mijn motto is: hou het hoofd koel en het hart warm. In deze blog geef ik je drie tips voor snelle kerstdecoratie. Je huis is daardoor snel in kerstsfeer en je houdt meer tijd over voor alle andere to do’s. 

Tip 1: binnen 5 minuten kerstdecoratie in de boom

Dit is wel mijn favoriete tip, want bij kerstdecoratie gaat horen lichtjes! Wat je niet wil, is uren bezig zijn met het uit de knoop halen van kerstverlichting. En na de kerst wil je alle kerstdecoratie zo snel mogelijk weer opruimen. Wat je wel wil is deze kerstverlichting van Lumineo. Het is de 1-2 glow en Lumineo komt haar belofte van binnen 5 minuten lampjes in de boom na! In 2 stappen hang je de kerstverlichting snel in de boom! Daarnaast kost het je geen moeite om de lampjes evenredig te verdelen. Hierdoor verlicht jij jouw kerstboom mooi gelijkmatig. Na afloop haal je de verlichting eenvoudig en snel uit de boom. Het jaar daarop en de jaren daarna ervaar je hetzelfde gemak. Voor weinig geld snelle en sfeervolle kerstverlichting.

Tip 2: gebruik kerstdecoratie voor buiten, binnen

Er zijn mensen die enorm goed zijn in DIY kerstdecoratie. Op social media zie je de tofste DIY ideeën voorbij komen. Dat scheelt natuurlijk in het kopen van kant en klare kerstdecoratie. Wat minder handig is, is dat deze decoratie vaak maar een kerst meegaat. Ook is niet iedereen in de wieg gelegd voor dergelijke DIY decoratie of ontbreekt het je aan tijd. Een DIY kerstdecoratie die je vaak ziet is de kerstster voor aan de muur gemaakt van takken omwikkeld met lampjes. Ik vond een mooi en snel alternatief voor dit idee. Een metalen 3D kerstster met micro LED lampjes. Deze kerstster is eigenlijk voor buiten, maar kan natuurlijk ook binnen. Omdat ik de ster tegen de muur zet vouw ik ‘m niet uit naar 3D, maar laat ik ‘m plat. Zo heb je toffe en snelle kerstdecoratie voor aan de muur of op de grond tegen een muur.

Tip 3: kies kerstdecoratie die ook na de kerst kan

Streef niet te veel perfectie na tijdens de kerst en het decoreren van je huis. Het is uiteindelijk maar een korte periode in het jaar. Het is tevens een van de duurdere maanden in het jaar. Mijn tip is dan ook dat je investeert in een duurzame en mooie kerstdecoratie. Maak daarnaast gebruik van de woonaccessoires die je al hebt. Een mooie kandelaar kan bijvoorbeeld het hele jaar door. Stijl ‘m tijdens de kerst extra feestelijk met een paar mooie kaarsen in kerstsfeer. Decoreer verder met bijvoorbeeld een discobal. Deze zijn tegenwoordig zelfs als kerstbal verkrijgbaar. Met deze tip creëer je snel en duurzaam een gezellige kerstsfeer in huis.

Ik wens je veel decoratie plezier en een fijne kerst!

Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden. Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Tip: maak op pinterest een pinbord voor jouw favoriete blogs en pin de foto hiernaast rechtstreeks naar jouw pinterestbord. Zo vind je met gemak altijd je favoriete blogs terug!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.