De gouden tip voor Zweeds design houten eetkamerstoelen voor elk interieur

Zweeds design houten eetkamerstoelen voor ieder interterieur

Keuzestress, je kent het misschien wel. Hoe groter het aanbod, hoe lastiger het is om te kiezen. Dat geldt ook voor de keuzes die je maakt voor je interieur. Misschien neig je sneller om meubels te kiezen die het vaakst voorbij komen in de woonbladen en/of op social media. Natuurlijk is dat ook een goede keuze, maar ik ontdekte nog niet zo lang geleden een Zweeds design meubelmerk dat nog niet zo bekend is in Nederland. Als je op zoek bent naar uniek design houten eetkamerstoelen die je nog niet in elk interieur ziet, lees dan vooral verder. 

Zweeds design

Het Zweedse meubelmerk Hans K is nog relatief onbekend in Nederland. Ik ontdekte het merk zelf een tijd geleden toen ik in contact kwam met Ingrid Verbeek van Haga Interiors. Ingrid is gepassioneerd agent van Hans K en haar missie is om ons als Nederlanders kennis te laten maken met dit mooie Scandinavische meubelmerk. 

Haar passie sloeg over, want inmiddels heb ik verschillende houten eetkamerstoelen van Hans K in huis. Zweeds design in huize Deense Zomer blijkt een geweldige combinatie en ik weet zeker dat dit ook voor jouw interieur zal gelden. In een blog serie laat ik je de komende maanden kennis maken met de verschillende series van Hans K. 

Maak kennis met de Colibri

De Colibri serie is één van de series van Hans K. Deze serie is geïnspireerd op meubeldesign uit de jaren 50 en 60 wat tot uiting komt in de ergonomische vorm en functionaliteit. Deze serie bestaat uit stoelen, barkrukken en krukken. In huize Deense Zomer hebben we de stoel in twee verschillende uitvoeringen: in zwart eiken én in geolied eiken, beide met een zitting in gebonden leer in zwart. 

 

Wat ik zo opvallend vind aan de Colibri, is dat deze houten eetkamerstoel naast de uitstekende zit, er van alle kanten mooi uitziet. Voor-, zij-, of achteraanzicht, van alle kanten even knap. De prachtige ronding in de rugleuning getuigd van vakmanschap. De Colibri is een solide houten eetkamerstoel die aan de eettafel gegarandeerd voor een blikvanger zorgt. Vanwege het toffe design zet je met gemak een combinatie van meerdere Colibri stoelen op een ander prominente plek in je interieur. Zie jij jezelf al zitten met een kop koffie of thee en een woonmagazine?

 

Neem voor een totaal beeld van de Colibri collectie eens een kijkje op de website van Hans K. 

Wat zegt Ingrid over Hans K?

Uiteraard voelde ik Ingrid van Haga Interiors aan de tand over waar die passie voor Zweeds design en Hans K vandaan komt en waarom zij het merk naar Nederland haalde.

 

Ingrid: “Zelf heb ik een grote passie voor Nordic design. Met de jaren is dat alleen maar gegroeid. Mede omdat ik zelf jaren in Zweden heb gewoond. Daar maakte ik ook voor het eerst kennis met het bedrijf en de mensen van Hans K. Ik liep in 2016 over de Stockholm Furniture Fair en werd op slag verliefd op de Y5 stoel. Ik viel voor de details en de manier waarop de stoel is gemaakt. Ik kan echt genieten van een designstuk dat met passie, vakmanschap en oog voor detail is gemaakt. Plus ik houd ervan als iets uniek en vernieuwend is. Dat zijn de meubels van Hans K zeker.”

 

Ingrid raakt niet over Hans K uitgepraat: “Het leuke van de Hans K collectie is dat alle verschillende series goed met elkaar te combineren zijn. Natuurlijk kun je als consument een tafel én stoelen uit eenzelfde serie kiezen maar veel klanten kiezen ervoor om stoelen uit verschillende series te combineren. Zo krijg je een heel speels maar toch samenhangend geheel. Alle meubels worden vervaardigd uit massief hout. Door te spelen met de verschillende type stoelen, kleuren en materialen kun je er als consument een eigen twist aan geven. Zo is jouw interieur heel uniek.”

 

Inmiddels is de Hans K collectie in Nederland te koop. Via Haga Interiors zijn de meubels te bestellen. Ingrid hoopt dat dit jaar ook diverse retailers dit merk gaan verkopen. Aan Ingrid´s passie en inzet zal het niet liggen.

 

Ingrid: “Ik vind het leuk om ´nieuwe merken´ te ontdekken en mensen daarover te enthousiasmeren. Op dit moment zijn er al diverse interieurontwerpers die de collectie van Hans K verwerken in hun interieuradviezen. Naar verwachting worden dat er steeds meer. Daarnaast vind ik het erg leuk om met consumenten mee te denken. Inmiddels heb ik ook al consumenten mogen helpen met het uitzoeken van een nieuwe eettafel met stoelen. Dat is iedere keer weer een feestje!”

Tip: klik op de foto om deze te vergroten

Tip: maak op pinterest een pinbord voor jouw favoriete blogs en pin de foto hiernaast rechtstreeks naar jouw pinterest. Zo vind je altijd met gemak je favoriete blogs terug!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.