Zo creëer je een Scandinavische slaapkamer

Hoe creeer je een scandinavische slaapkamer

De lente staat voor de deur dus dat is het perfecte moment om je interieur op te frissen met een lente look. Vaak doen we dat wel in onze woonruimtes, maar waarom zou je dit niet ook toepassen in je slaapkamer? Scandinavische interieurs passen goed bij het frisse lentegevoel. In deze blog laat ik je zien hoe je slaapkamer een nieuwe look kan geven: fris & Scandinavisch!

Hoe creeer je een scandinavische slaapkamer
Hoe creeer je een scandinavische slaapkamer

Wat is een Scandinavisch interieur?

In een Scandinavisch interieur vind je een combinatie van eenvoud, functionaliteit en warmte. Dit creëer je door het gebruik van wittinten, neutrale kleuren en natuurlijke houtsoorten. Een Scandinavisch interieur is vaak ook minimalistisch en heeft een ietwat cleane en sobere uitstraling. Kenmerkend zijn ook de strakke lijnen en weinig sierlijke details. Dat zie je terug in meubels en accessoires. 

 

Een mooi voorbeeld van deze stijl is ons bed met achterwand. Het is een Marktplaatsvondst, want het komt uit een serie, Mandal, die IKEA helaas niet meer in Nederland verkoopt. Het bed heeft vier lades en waardoor extra opbergruimte ontstaat. Ideaal voor de wat kleinere slaapkamers. De achterwand van latten zijn eigenlijk twee achterwanden van de Mandal serie die we boven elkaar hingen voor een nog toffer effect. Eigenlijk een hele eenvoudige IKEA hack. Ook de ladenkast is van IKEA, net als onze witte vloer. De basis van onze slaapkamer was hierdoor al Scandinavisch.

Hoe creeer je een scandinavische slaapkamer
Hoe creeer je een scandinavische slaapkamer

Welke kleuren bij een Scandinavisch interieur?

Bij een Scandinavisch interieur denk je al snel aan neutrale kleuren en tinten. Denk bijvoorbeeld aan wit, beige, licht grijs, pasteltinten en zachtroze. Ik zou daar eentje aan willen toevoegen: Scandinavisch blauw. Onze witte muur achter het bed kreeg de kleur Polar Blue van Pure & Original. Ik trok deze kleur door tot achter de ladekast. De grijsblauwe muur combineert prachtig met het hout van de latten van de achterwand. Het eindresultaat is precies de look die ik voor ogen had: fris & Scandinavisch. 

Hoe creeer je een scandinavische slaapkamer
Hoe creeer je een scandinavische slaapkamer

Hoe kan ik mijn Scandinavische slaapkamer het beste inrichten?

Voor een gemiddeld budget kun je bij IKEA heel goed terecht voor het creëren van een Scandinavische slaapkamer. Vergeet daarbij niet ook op Marktplaats te speuren als je wilt besparen en daarnaast een duurzaam interieur wilt creëren.

Richt de slaapkamer functioneel in door rekening te houden met voldoende opbergruimte voor je beddengoed en kleding. Kies een mooie stoel als eyecatcher waarop je gedragen kleding tijdelijk kunt neerleggen. In onze slaapkamer zette ik een prachtige Deens design stoel neer, de Wishbone chair van Hans J. Wegner. Ik koos een zwarte om nog wat meer pit te creëren in de totale look. Deze stoel is een redelijke investering, maar investeren in tijdloos design is altijd een goed idee. Tenminste, dat is mijn motto. 

Pas ook je beddengoed aan op de Scandinavische interieurstijl. Ik vond deze duurzame  dekbedovertrek online en hij is van Covers & Co. De kleuren komen perfect overeen met de kleur op de muur en de gordijnen. Een perfecte match!

Om de Scandinavische look compleet te maken, hang je nog een mooie poster in pasteltinten in een houten lijst aan de muur. Ik vond een toffe print en lijst bij de Posterstore. Zij hebben een groot assortiment aan betaalbare posters en lijsten.

 

Ik gebruikte de kleur Polar blue van Pure & Original ook nog in twee andere ruimtes in ons huis. Wil je weten welke? Kijk dan op mijn Pure & Original pagina voor nog veel meer kleurinspiratie!

 

Deze blog is niet gesponsord door genoemde bedrijven.  

Tip: maak op pinterest een pinbord voor jouw favoriete blogs en pin de foto hiernaast rechtstreeks naar jouw pinterest. Zo vind je altijd met gemak je blogs terug!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.