Een complete slaapkamer make-over met één kleur uit de Pure & Original collectie. Hoe doe je dat?

Gepubliceerd op 7 oktober 2021 om 12:00

Interieur make-overs, we houden er allemaal wel van. Ik kijk zelf graag naar voor en na foto’s en zie met enige regelmaat de tofste make-overs op social media voorbij komen. Vaak ook in combinatie met knappe DIY’s. Maar wat als je net als ik niet zo’n do-it-yourselver bent? Is een spectaculaire kamer make-over dan buiten handbereik? Als het aan mij ligt zeker niet. In deze blog laat ik je zien dat je met de kwast, verfroller en één kleur verf een indrukwekkende metamorfose kunt bereiken. 

Alles in één kleur

Een tijdje geleden schreef ik op mijn Instagramaccount @deense_zomer dat ik als ambassadeur van Pure & Original met een nieuwe verfklus zou starten en dat ik iets ging doen wat ik nog niet eerder had gedaan. In reactie daarop kwamen er verschillende suggesties, maar het goede antwoord zat er niet bij. Kennelijk komt het nog niet bij veel mensen op om zowel het plafond, als de muren, plinten en deur in dezelfde kleur te verven. Mijn inspiratie daarvoor vond ik op het Instagramaccount van Pure & Original. Ik zag daar een woonkamer volledig in de kleur Polar Blue en was verkocht. Polar Blue is één van de Selected by Deense Zomer kleuren dus dat kon geen toeval zijn. 

Ik had direct al een kamer op het oog voor dit bijzonder project: de slaapkamer van mijn tienerdochter. Van een jungle kamer wilde ze graag naar een stoerdere en chique kamer, het liefst met zwarte muren… Ietwat gespannen vertelde ik haar over mijn Polar Blue plannen. Het vergde enige overredingskracht om haar ervan te overtuigen dat licht blauw in combinatie met stoere en chique meubels en accessoires ook tot haar gewenste eindresultaat zouden leiden. Ze ging akkoord en samen kozen we voor een kleurenpalet met Polar Blue, wit, zwart, grijs en goud. Voor wat extra warmte voegde we daar als materiaal hout en velvet aan toe.

Voor en na

En dan nu het moment waar je vast op zat te wachten: de voor en de na foto’s. De voor foto’s nam ik na het deels ontmantelen van deze slaapkamer. Een groot deel van het meubilair werd namelijk hergebruikt in de slaapkamer van mijn jongste dochter. Deze kamer kreeg kort geleden ook een make-over en alle info daarover vind je hier. Afgelopen maanden hield ik thuis daarnaast een grote opruiming en verkocht veel spullen via Marktplaats. Van de opbrengst mocht mijn dochter een aantal nieuwe meubels en accessoires uitzoeken. Daardoor werd dit een low-budget metamorfose met een groots resultaat! 

Blog Studio Deense Zomer. Een complete slaapkamer make-over met één kleur uit de Pure & Original collectie. Hoe doe je dat?

Voor

Na

Blog Studio Deense Zomer. Een complete slaapkamer make-over met één kleur uit de Pure & Original collectie. Hoe doe je dat?

voor

na

voor

na

De combinatie van de kleur Polar Blue met grijs, zwart, wit en goud werkt heel goed. Ik voegde nog wat meer diversiteit in kleur toe door de verschillende prints op de gallerywall. Dezelfde kleurcombinatie voegde ik ook toe in de aankleding van de hoogslaper. Hiermee creëerde ik eenheid in het totaal beeld.

Eén kleur, verschillende verfsoorten

Eigenlijk is verven met één kleur de ultieme droom van mensen die niet zo bedreven zijn in verven. Het grootste voordeel is namelijk dat je niet precies hoeft af te zetten bij de randjes, zoals de overgang tussen muur en plafond. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen op deze manier kan verven dus geen excuus meer om het niet aan te durven. 

Plafond: Classico krijtverf

Muren: Licetto

Plinten: Traditional High Gloss lak

Plinten: Traditional High Gloss lak

Zelf wilde ik toch nog een klein beetje contrast in het geheel en ik gebruikte daarom drie verschillende verfsoorten. Op het plafond, dat ik twee keer verfde, zie je de Classico krijtverf met een fluweelpoederige en matte uitstraling. Op de muren smeerde ik eerst de WallPrim Pro in de kleur Polar Blue. Dit is een water verdunbare muurprimer voor binnen. Voor de tweede laag gebruikte ik Licetto, de afwasbare muurverf met een matte uitstraling. Tot slot gebruikte ik voor de plinten en de deur eerst de OmniPrim Pro in de kleur Polar Blue. Dat is een fijne primer voor binnen- en buitenlakken. Ik werkte de plinten en de deur af met de Traditional Paint High Gloss, een hoogglans lak. Deze zorgt voor een chique look. 

Tip: maak op pinterest een blog pinbord en pin de foto hiernaast rechtstreeks naar jouw pinterest. Zo vind je altijd met gemak je favoriete blogs terug!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Pure & Original. P&O is de expert op het gebied van luxe, ecologische en vegan verfsoorten. 

Reactie plaatsen

Reacties

Yvette
3 jaar geleden

Echt prachtig geworden Linda ♡

Andrea de Groot
3 jaar geleden

Echt prachtig geworden Linda!! 😍

Madeleine
3 jaar geleden

Wat mooi geworden 😍

Erna Smits
3 jaar geleden

Jij laat hier stap voor stap zien dat zo'n metamorfose voor iedereen toegankelijk is. Ook voor de niet zulke goede doehetzelvers.
Écht goed geslaagd deze metamorfose van de kamer van jullie oudste dochter, chapeau.