Wat is de perfecte roze voor jouw interieur? En waar combineer je deze het beste mee?

Gepubliceerd op 11 september 2021 om 16:05

Hoeveel tinten roze zouden er bestaan? Als je de kleurenkaartjes in de bouwmarkt ziet dan zijn dat er enorm veel. Te veel naar mijn idee, want hoe kies je nu uit zo’n enorme keuze jouw perfecte roze? Denk jij aan het toevoegen van roze in jouw interieur en herken je het bovenstaande? Dan gaat dit artikel jou helpen. Ik vond namelijke de perfecte roze die toepasbaar is in verschillende ruimtes in je huis. Daarnaast laat ik je zien hoe ik deze tint combineerde met andere kleuren.

De perfecte roze

Ik heb maar één kleurenkaart in huis, die van Pure & Original (P&O). Natuurlijk ben ik door mijn P&O ambassadeurschap enigszins bevoordeeld, maar in mijn optiek vind je in deze kleurenkaart altijd de juiste kleur voor jouw verfproject. En op die specifieke kleurenkaart vond ik de perfecte roze: Soft Flamingo! 

De kleur roze is tegenwoordig al lang niet meer weg te denken in de interieur wereld. Aanvankelijk werd roze vooral gebruikt in mierzoete baby- en kinderkamers. Nu zie je deze kleur ook steeds meer terug in woonkamers, zo ook in de mijne.

Afgelopen zomer deed Soft Flamingo zijn intrede in huize Deense Zomer. Een lange muur in de woon-/eetkamer, inclusief de deur en de plinten, werden als het ware ondergedompeld in roze. Soft Flamingo doet zijn naam absoluut eer aan, want deze kleur straalt een poederzachte sfeer uit. En dat is precies wat je wilt in je woonkamer: poederzacht roze en geen mierzoet roze. Ik liet deze mengen in de afneembare matte muurverf Licetto en voor de deur en de plinten gebruikte ik de Traditional paint High Gloss. 

Kleuren combineren met roze

Wat ik zo bijzonder vind aan de kleur Soft Flamingo, is dat deze perfect combineert met de andere kleuren op de P&O kleurenkaart. Kijk eens op onderstaande linker foto hoe verrassend goed deze kleur samengaat met Old Ocre en Polar Blue. Op de andere foto (rechts) zie je de combinatie van Soft Flamingo met Provincial Gold. Dat beeld bracht mij op het idee om deze twee kleuren samen toe te passen in de slaapkamer van onze dochter Yfke (5). Hoe dat uitpakte ga ik je nu vertellen en laten zien!

Soft flaming, old ocre en polar blue

Soft flamingo, provincial gold en courtly rose

Soft Flamingo in de kinderkamer

Door het beeld van Soft Flamingo gecombineerd met Provincial Gold had ik enorm zin in een metamorfose van de slaapkamer van Yfke. Na een mislukte behangpoging was dit ook wel noodzakelijk. Onze jaren ’70 woning heeft geen hoge plafonds, maar toch koos ik voor het plafond, voor de donkerste kleur van de twee: Provincial Gold. Ook Yfke zag een gouden plafond wel zitten. Ik liet deze kleur op één muur doorlopen. De overige twee muren verfde ik in Soft Flamingo. In dit geval liet ik de plinten wit voor een speelser effect passend in een slaapkamer van een kleuter.

Beide kleuren doen het heel goed in combinatie met het bestaande zwarte kozijn en de zwarte radiator. Het eindresultaat is een slaapkamer waarin je als kind niet alleen wilt slapen, maar deze kleurencombinatie nodigt ook uit om daar heerlijk te fantaseren en te tekenen aan het bureau. 

Het bewijs is geleverd

Het bewijs is volgens mij geleverd! Soft Flamingo is de perfecte roze voor in jouw interieur. Vanwege de zachtheid van de kleur, het gemak waarmee deze kleur combineert met andere kleuren en de toepasbaarheid in verschillende ruimtes in je woning. Heb ik jou al overtuigd?

Tip: maak op pinterest een blog pinbord en pin de foto hiernaast rechtstreeks naar jouw pinterest. Zo vind je altijd met gemak je favoriete blogs terug!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Pure & Original. P&O is de expert op het gebied van luxe, ecologische en vegan verfsoorten. 

Reactie plaatsen

Reacties

Andrea de Groot
3 jaar geleden

Ik vind jou kleurencombinaties een van de allermooiste! Ook gaaf dat je plafonds mee verft! Dat durf ik nog niet maar ga ik binnenkort ook doen! 🙌🏻 dankjewel voor de inspo 🧡

BS
3 jaar geleden

Mooi hoor ! 💕