Hoe kies je de juiste verfsoort voor jouw project?

Gepubliceerd op 26 augustus 2021 om 09:22

Fan van verven? Met kleur op muren en plafonds bereik je direct een groots effect. Maar hoe kies je nu de juiste soort verf? Ik verklap je mijn favorieten.

In mijn herinnering had je vroeger twee soorten verf: muurverf en lak. De keuze aan verfsoorten is tegenwoordig veel ruimer en dat maakt kiezen niet altijd even makkelijk. Studio Deense Zomer is ambassadeur van het Nederlandse verfmerk Pure & Original (P&O). Hierdoor vinkte ik inmiddels al verscheidene verfprojecten af. Ik ontwikkelde daardoor mijn persoonlijke verffavorietenlijstje die ik in dit artikel met je deel. Ik vertel je welke soort verf van P&O ik gebruik, voor welk project en waarom. Hopelijk maak ik hiermee jouw keuze voor een volgend verfproject  een stukje makkelijker. 

Muren

Bij Pure & Original kun je kiezen uit verschillende verfsoorten die geschikt zijn voor wanden. Allemaal zijn ze op waterbasis. Zo ken je misschien wel de Marrakech Walls betonlook en de tadelakt look. Daarnaast is er de Fresco Kalkverf, de Classico Krijtverf en mijn favoriet voor muren, de Licetto afwasbare muurverf. Licetto gebruik ik voor alle wanden, zowel in de keuken als in de woonkamer. Ondanks dat deze verfsoort krasvast, waterafstotend is en daardoor afwasbaar is, heeft deze een effen en matte finish. Het gemak van afwasbare muren verdient zich direct terug in een gezin met jonge kinderen en een hond! Alle P&O kleuren zijn verkrijgbaar in de Licetto muurverf.

Blog Studio Deense Zomer over verfsoorten

Licetto Provincial gold

Blog Studio Deense Zomer over verfsoorten

Licetto soft flamingo

Plafonds schilderen

Plafonds schilderen, of je ze nu net als ik in kleur verft of voor wit kiest, ik gebruik het liefst de Classico Krijtverf. Deze verf heeft een hele mooie kalkmatte finish en is daardoor een uitstekende keuze voor je plafonds. Ook de Classico is uiteraard verkrijgbaar in alle P&O kleuren.

Blog Studio Deense Zomer over verfsoorten

Classico Courtly rose

Blog Studio Deense Zomer over verfsoorten

Classico old ocre

Plinten en deuren verven

Plinten en deuren zijn in de meeste huizen wit. Ik verf ze persoonlijk graag mee met de kleur op de muur. Dit geeft een rustig beeld en creëert eenheid in het grote geheel. In onze keuken gebruikte ik op de deur en het deurkozijn de Traditional Paint Eggshell lakverf. Een slijtvaste effen en waterafstotende lak. De deur gaat hierdoor bijna helemaal op in de muur.

 

Kort geleden maakte ik kennis met een relatief nieuwe laksoort van P&O: de Traditional Paint High Gloss lakverf. Nieuwsgierig naar de effen hoogglans finish van deze lak, gebruikte ik de High Gloss op de plinten en de deur van de woonkamer voor meer contrast ten opzichte van de muren. Ik vind het resultaat verbluffend mooi! 

 

Uiteraard zijn beide laksoorten op waterbasis en verkrijgbaar en te mengen in alle P&O kleuren. Ze zijn geschikt voor zowel binnen als buiten. 

Blog Studio Deense Zomer over verfsoorten

traditional paint high gloss soft flamingo

Blog Studio Deense Zomer over verfsoorten

traditional paint high gloss provincial gold

Blog Studio Deense Zomer over verfsoorten

traditional paint eggshell polar blue

Blog Studio Deense Zomer over verfsoorten

traditional paint high gloss soft flamingo

Primer gebruiken

Bij Pure and Original vind je ook primers om het oppervlak klaar te maken voor het schilderen. Deze primers zijn verkrijgbaar in kleur waardoor je een perfecte basis hebt voor je verfproject. Voor onze gestucte muren gebruik ik de WallPrim Pro. Dit is een water verdunbare muurprimer voor binnen. De OmniPrim Pro is een universele primer voor binnen- en buitenlakken en deze gebruik ik als basis voor deuren, kozijnen en plinten. 

 

Ik weet inmiddels heel goed welke verfsoorten voor welk project het beste voor mij werken. Bij een volgend verfproject hoef ik me daarom alleen nog maar een kleurkeuze te maken, de verfsoortkeuze staat voor mij namelijk al vast.

 

Ik kijk uit naar een volgend verfproject en jij? 

Tip: maak op pinterest een blog pinbord en pin de foto hiernaast rechtstreeks naar jouw pinterest. Zo vind je altijd met gemak je favoriete blogs terug!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Pure & Original. P&O is de expert op het gebied van luxe, ecologische en vegan verfsoorten. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.