Creëer een "eigen" interieur met kleur!

Gepubliceerd op 6 juli 2021 om 20:22
Studio Deense Zomer | Friesland

Vorig jaar beloofde ik mezelf om dit jaar definitief gedag te zeggen tegen de witte muren. Met een keuken van onder tot boven in kleur en twee gekleurde wanden in de woonkamer gecombineerd met witte muren voelde het niet kloppend. Voor mijn gevoel deden de witte muren afbreuk aan de gekleurde wanden. Ik ging op zoek naar nieuwe kleuren uit de bestaande collectie van Pure & Original die de huidige kleuren in ons interieur, Steel Blue, Polar Blue en Old Ocre, zouden versterken. Dat is gelukt en ons interieur voelt meer ons dan ooit tevoren! Ik geef je in deze blog graag tips hoe ook jij dat in jouw eigen interieur kunt creëren! Laat je inspireren.

Selected by Deense Zomer

Als je mij volgt op Instagram dan weet je dat ik al enige tijd samenwerk met het Nederlandse verfmerk Pure & Original. Sinds dit jaar mag ik mezelf trotse ambassadeur noemen en op dinsdag 6 juli werd zelfs een Selected by Deense Zomer lijn gelanceerd. 

 

Zoals ik al schreef wilde ik af van mijn witte muren en wilde ik daarnaast graag een tweede plafond verven. Sinds ik het plafond in onze keuken in de kleur Old Ocre verfde, wil ik eigenlijk alle plafonds onder handen nemen. Onze jaren ’70 woning leent zich daar ook uitstekend voor door de verspringingen in de plafonds en de doorgangen naar de verschillende ruimtes. 

 

Ik had daarnaast een kleurenwens en dat was roze. In een huishouding met drie meiden en één man kon deze kleur niet langer in ons interieur ontbreken. Met de kleurenkaart van Pure & Original ging ik vervolgens puzzelen met verschillende tinten roze. Ik combineerde op enig moment de kleur Soft Flamingo met de kleur Courtly Rose en wist al vrij snel dat ik deze laatste voor me zag op het plafond. Ook wist ik dat ik deze twee kleuren niet samen wilde in één ruimte dus zocht ik een andere kleurtint om het geheel compleet te maken. Ik had al twee tinten blauw, Steel Blue en Polar Blue, nu twee tinten roze erbij en een plafond in Old Ocre. Om rust te creëren en de verschillende ruimtes als het ware aan elkaar te verbinden koos ik daarom nog een geeltint: Provincial Gold. Hieronder wordt duidelijk hoe mooi deze zes verschillende kleuren toch één geheel vormen. 

Studio Deense Zomer | Friesland
Studio Deense Zomer | Friesland

Kleur maakt het verschil

Met onderstaande voor en na foto’s wil ik je vooral graag laten zien wat de kracht van kleur op muren en plafonds is. Met kleur maak je echt het verschil in je interieur. Beelden zeggen meer dan woorden dus laat ik onderstaande foto’s voor zich spreken. 

Studio Deense Zomer | Friesland

Voor

Studio Deense Zomer | Friesland

Na

Studio Deense Zomer | Friesland

Voor

Studio Deense Zomer | Friesland

na

Kleur je “eigen” interieur 

In mijn wereld van kleur zijn er geen regels. Kleur en kleurencombinaties kies je op gevoel. Dat maakt een interieur “eigen” en one of a kind. Als je het lastig vindt om je gevoel daarin te volgen, vraag dan advies aan een interieurontwerper. Wat mij altijd helpt is om te puzzelen met de verschillen kleuren van de kleurenkaart van Pure & Original. De duizenden kleuren die je in een bouwmarkt vindt zijn wat mij betreft alleen maar duizelingwekkend. Zoveel verschillende kleuren heb je ook niet nodig om tot mooie combinaties te komen. Daarnaast is het handig om proefpotjes aan te vragen van je favoriete kleuren en deze op een A3 te verven. Hang deze vervolgens op verschillende plekken in je woning om te ervaren wat de lichtinval met de kleur doet. Maak vervolgens jouw favoriete kleurencombinatie en kijk ook hoe deze kleuren je meubels en eventueel verschillende ruimtes versterken. En als je dan toch muren aan het verven ben, neem dan ook eens een plafond mee in je schilderavontuur. Ik weet zeker dat je daar geen spijt van krijgt!  

Studio Deense Zomer | Friesland
Studio Deense Zomer | Friesland
Studio Deense Zomer | Friesland
Studio Deense Zomer | Friesland
Studio Deense Zomer | Friesland
Studio Deense Zomer | Friesland

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Pure & Original.

Reactie plaatsen

Reacties

Esther Philips
3 jaar geleden

In één woord...... Prachtig.... Lieve Lin !!
Ik word altijd vrolijk van jouw foto's ♡
Heel mooi bij elkaar uitgezocht, je heeft er echt oog voor!!
Kus es x

Mindy schroor
3 jaar geleden

Het hele huis omarmd je nu, . Echt zo goed gedaan Linda!!
Liefs Mindy

Marjolijn
3 jaar geleden

Waaauw hier nog meer foto’s! Wat is het ontzettend mooi geworden Linda <3

Sylvia Wortel
3 jaar geleden

In een woord…wauwww!! Wat waanzinnig mooi geworden linda. Fantastisch kleurgebruik….je huis straalt zoveel warmte uit!

Liefs,
Sylvia