Zo kies je de juiste kleur voor jouw slaapkamer

Gepubliceerd op 1 januari 2024 om 08:00
Zo kies je de juiste kleur voor jouw slaapkamer

Ongemerkt breng je best veel tijd door in je slaapkamer. Oké, het grootste deel van de tijd heb je daar je ogen dicht. Maar is dat een goede reden om de slaapkamer saai wit te laten? Wist je dat kleur in je slaapkamer kan zorgen voor een extra goede nachtrust? In deze blog ontdek je mijn favoriete slaapkamer kleuren en help ik je de juiste kleuren en verf te kiezen. Ook zie je het eindresultaat van mijn slaapkamer make-over waarbij ik drie verschillende kleuren van het verfmerk MissPompadour gebruikte. Maak je maar klaar voor heel veel voor en na foto’s en inspiratie!

Kleurencombinaties maken

Vraag jij je wel eens af waarom je in de ene ruimte je rustiger en meer op je gemak voelt dan in een andere ruimte? Dat heeft alles te maken met de kracht van kleur. In de kleurenwereld maakt men onderscheid tussen warme en koele kleuren. Warme kleuren zijn, geel, oranje, rood en roodpaars. Koele kleuren zijn paars, blauw groen en geelgroen. 

 

Dat betekent niet dat koele kleuren per definitie zorgen voor kilheid in een ruimte. Of dat je warme kleuren beter niet combineert met koele tinten. Juist een mix zorgt voor meer spannende kleurencombinaties. Maar ook de combinatie van warm met warm of koel met koel maken mooie kleurencombinaties. 

 

Daarnaast heb je van elke kleur talloze nuances. Als je die in een ruimte combineert creëer je een mooi ton-sur-ton effect. 

Zo kies je de juiste kleur voor jouw slaapkamer

Deze blauw leent zich uitstekend voor een gallerwall

Zo kies je de juiste kleur voor jouw slaapkamer

Kleur komt tot leven als je het combineert met kleur

Welke kleur geeft rust in een slaapkamer

Kleuren hebben ook een associatie met een bepaald gevoel. Voor je slaapkamer kies je bij voorkeur een kleur die past bij de functie van deze ruimte. En waar denk je dan aan? Juist! Rust, kalmte en ontspanning. De volgende drie kleuren zijn daarom altijd een goede keuze voor je slaapkamer.

 

  • Groen is een rustgevende kleur en perfect als je jouw slaapkamer diepte, rust en evenwicht wilt geven. Groen combineert ook geweldig met Scandinavisch hout. Voor extra groen en zuivering van de lucht kies je daarnaast voor groene planten in je slaapkamer. Daarmee heb je alle ingrediënten voor een goede nachtrust!

 

  • Blauw wordt vaak geassocieerd met kalmte en verlaagd je bloeddruk en hartslag. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een blauwe slaapkamer gemiddeld langer slapen dan mensen in een andere kleur slaapkamer. Uitgerust wakker worden is een goede start van je dag!

 

  • Geel stimuleert het zenuwstelsel en dat zorgt voor ontspanning. Daarnaast zorgt geel voor een warme en knusse omgeving waarin je heerlijk in slaap valt.

Mijn favoriete kleuren voor de slaapkamer

Onze slaapkamer was lichtblauw en wit, een koele en saaie combinatie vond ik. Vanuit ons bed staarde ik naar een wit plafond en keek ik uit op een gele muur waar nog niet zo lang geleden mijn bureau stond. Al met al werd ik eerder onrustig dan kalm in onze slaapkamer, ondanks het gebruik van blauw en geel. Gecombineerd met wit werkt voor mij niet. Mijn motto: Kleur komt pas echt tot leven als je het combineert met kleur!

Zo kies je de juiste kleur voor jouw slaapkamer

Before

Zo kies je de juiste kleur voor jouw slaapkamer

After

Zo kies je de juiste kleur voor jouw slaapkamer

Before

Zo kies je de juiste kleur voor jouw slaapkamer

After

De hoogste tijd voor een kleuren make-over met de verf en kleuren van MissPompadour! De inspiratie voor de kleurencombinatie haalde ik dit keer uit mijn favoriete dekbedovertrek. Dat is ook mijn tip aan jou: vind je kleurencombinaties maken lastig, kijk dan de kunst af! Denk daarbij aan dekbedovertrekken of mooie kleurrijke prints en behang.

 

Twijfel je alsnog of heb je vragen over de producten dan staat het klantenservice team van MissPompadour voor je klaar. Aarzel dus niet om via de website contact met ze op te nemen!

Zo kies je de juiste kleur voor jouw slaapkamer

De latten komen prachtig uit op Groen met Modder

Zo kies je de juiste kleur voor jouw slaapkamer

Ik puzzelde met de MissPompadour kleurenkaartjes

Met behulp van de kleurkaarten box van MissPompadour puzzelde ik met kleur en kwam ik al snel op de combinatie groen, blauw en roze. Dit zijn mijn favoriete interieur kleuren. Nu hoefde ik alleen nog de best passende nuances erbij te zoeken en dat resulteerde in de volgende drie kleuren:

 

 

Als ik nu wakker word staar ik naar een prachtig roze plafond, heb ik uitzicht op een inkt blauwe muur en komt ons Scandinavische bed veel beter uit op de diepgroene wand.

Zo kies je de juiste kleur voor jouw slaapkamer

Waar alle kleuren samen komen

Zo kies je de juiste kleur voor jouw slaapkamer

Dit deed de truc

Verf kiezen voor je project

Hoe kies je nu de juiste verf uit al die verschillende soorten verf die op de markt zijn? MissPompadour maakt het je makkelijk, want voor elk type ondergrond is er verf.

 

Ik ben zelf enorm fan van van de afwasbare muurverf van MissPompadour. Deze gebruik ik standaard op alle muren. Muren zijn kwetsbaar, je zet er meubels tegenaan of je loopt er langs. Deze verf kan tegen een stootje. 

 

Voor je plafond is de duurzame eco-muurverf van MissPompadour heel geschikt. Deze is matter dan de afwasbare muurverf en geeft daardoor een mooi mat en poederachtig effect op het plafond.

 

Standaard verven wij de plinten, deuren en deurkozijnen mee in de kleur van de muur. Als onderlaag beveel ik je graag de MissPompadour hechtprimer en stainblock aan. Dit is de perfecte ondergrond voor de lak. 

 

Voor het aflakken gebruikte ik de Eggshell lak van MissPompadour. Deze lak heeft een lichte glans en past perfect bij de afwasbare muurverf. 

 

Zowel de lakken als de muurverven zijn verkrijgbaar in alle MissPompadour kleuren. 

Zo kies je de juiste kleur voor jouw slaapkamer

Before

Zo kies je de juiste kleur voor jouw slaapkamer

After

Kortingscode verf MissPompadour

Als ambassadeur van MissPompadour mag ik je een kortingscode van 10% aanbieden op alle producten in de webshop van MissPompadour! Je gebruikt daarvoor de code: DEENSEZOMER10.

 

Heb je meerdere ruimtes in je huis die je wilt onderdompelen in kleur dan adviseer ik je van harte om eerst de kleurkaarten box van MissPompadour te bestellen. Dat maakt puzzelen met kleur heel eenvoudig. In de box zitten meer dan 90 kleurenkaartjes waarmee je de mooiste combinaties maakt. Ze zijn op A6 formaat en heel makkelijk in gebruik. Hang ze eenvoudig met schilderstape aan je muur en/of plafond om te beoordelen hoe de kleur uitpakt.

Als ambassadeur en fan van het eerste uur van MissPompadour blijf ik je inspireren op het gebied van kleur. In 2023 gaf ik onze hal een enorme MissPompadour metamorfose en ook de keuken mocht eraan geloven.

Deze kleurinspiratie blog kwam tot stand in samenwerking met MissPompadour.

Zo kies je de juiste kleur voor jouw slaapkamer

Tip: pin deze foto naar jouw Pinterest borden zodat je eenvoudig deze blog kunt terugvinden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.