Waarom betegelen als je ook kunt verven: de verrassende voordelen van de afwasbare muurverf van MissPompadour!

Gepubliceerd op 8 september 2023 om 05:55
Afwasbare muurverf voor de keuken

Als je net als ik liefhebber bent van opvallend kleurgebruik in mijn interieur, ben je bij Studio Deense Zomer aan het juiste adres. Als je mijn Instagramaccount volgt, weet je dat kleur voor mij niet alleen een keuze is, maar een levensstijl. Kleur vind je in mijn gehele interieur, ook op de muren en de plafonds in de keuken en sinds kort ook in onze waskamer. Waarom zou je daar je muren eigenlijk betegelen als je ook kunt verven? 

Onlangs kregen wij een nieuwe vloer en de kleuren op de muren en plafonds waren geen goede match. De muren en het plafond in de bijkeuken waren zelfs nog wit. Daarom gaf ik beide ruimtes een complete kleur make-over met de afwasbare muurverf van MissPompadour. Een super snel en groots resultaat! 

Ben jij ook klaar voor een kleurrijke upgrade van bijvoorbeeld jouw keuken of bijkeuken? Laat je dan inspireren door deze blog!

 

Leestijd: 10 minuten

De afwasbare muurverf van MissPompadour biedt hetzelfde ademend vermogen als normale muurverf. Daarom kan vocht worden uitgewisseld tussen de lucht in de kamer en de muren zonder de vochtigheidsomstandigheden binnenshuis negatief te beïnvloeden.”

Afwasbare muurverf voor de keuken

Keuken voor de make-over

Afwasbare muurverf voor de keuken

Keuken na de MissPompadour make-over

Waarom betegelen als je jouw keukenmuur ook kunt verven?

Heb je ooit nagedacht over het verven van de spatwanden in jouw keuken en/of bijkeuken in plaats van ze te betegelen? Tegelen lijkt misschien de beste remedie tegen waterspatten en ander vuil. Wat als ik je vertel dat je met geverfde gladde muren daar veel beter tegen bestand bent? 

Met de afwasbare verf van MissPompadour hoef je namelijk geen compromissen te sluiten tussen stijl en functionaliteit. Deze verf biedt namelijk de perfecte balans tussen een creatief kleurenpalet en praktische duurzaamheid.

Tip: heb je nu al wel tegels op de muur? En ben je daar op uitgekeken, maar zie je het niet zitten om ze te verwijderen? Ook dan ben je bij MissPompadour aan het juiste adres. Je vindt in het assortiment van MissPompadour namelijk ook speciale verf voor op tegels. Hiermee geef ook jij heel eenvoudig jouw keuken een upgrade. Check hiervoor de website en/of neem via de website contact op met de klantenservice voor advies. 

Afwasbare muurverf voor keuken

Bijkeuken voor de make-over

Afwasbare muurverf voor keuken

Bijkeuken na de MissPompadour make-over

“Bij MissPompadour kies je uit meer dan 90 verschillende kleuren. Alle kleuren zijn verkrijgbaar in zowel muurverf als lak!”

Afwasbare muurverf voor de keuken

Op de muur afwasbare muurverf in de kleur Oranje met kastanje

Afwasbare muurverf voor de keuken

Op de deur, het kozijn en de plinten de Eggshell lak in de kleur Oranje met Kastanje

De magie van afwasbare verf voor je keukenmuur

Betegel je spatwanden in de keuken is wat mij betreft een achterhaald advies. Toen wij onze woning kochten, voorzagen we alle wanden van stucwerk. De wanden in de keuken en bijkeuken lieten we behangklaar maken. Dat wil zeggen, stucwerk zonder korrel dus volledig glad. Deze ruimtes, net als onze toiletten en een groot deel van de badkamer, zijn nooit betegeld. Ik heb daar geen moment spijt van gehad. Ik ben echt fan van het schoonmaak gemak van geverfde muren. Het is daarbij wel belangrijk dat je de juiste afwasbare muurverf gebruikt. 

MissPompadour's afwasbare muurverf is verkrijgbaar in een brede reeks levendige kleuren die perfect passen in ieder interieur. Van de diepe paarse tint met een vleugje blauwe bosbes en het levendige oranje met kastanjeaccenten die ik gebruikte tot aan verschillende tinten wit, roze, blauw, groen – de mogelijkheden zijn eindeloos en volledig aanpasbaar aan jouw smaak.

“De kleurenkaarten van MissPompadour zijn op A6 formaat en kleurecht. Hiermee kun je thuis in alle rust bekijken hoe de kleuren uitvallen op jouw muren (afhankelijk van de lichtinval) en puzzelen met verschillende kleurencombinaties.”

De voordelen van afwasbare muurverf

Afwasbare muurverf biedt wat mij betreft enorm veel voordelen ten opzichte van tegels. Hier komen ze:

  • Veelzijdigheid: afwasbare muurverf is verkrijgbaar in diverse kleuren en tinten, waardoor je jouw interieur gemakkelijk kunt aanpassen aan je persoonlijke stijl. Daarnaast verander je veel gemakkelijker van kleur dan van tegels.
  • Naadloos: in tegenstelling tot tegels, creëert muurverf een vloeiend oppervlak zonder storende voegen, waardoor je ruimte een naadloze en ruimtelijkere uitstraling krijgt.
  • Eenvoudig: het aanbrengen van afwasbare muurverf is gemakkelijk, waardoor je zelf snel een professioneel resultaat kunt behalen.
  • Ruimtelijk: het ontbreken van voegen en lijnen draagt bij aan een gevoel van ruimtelijkheid, waardoor zelfs kleinere ruimtes groter lijken.
  • Creativiteit: met afwasbare muurverf kun je gemakkelijk patronen, texturen en zelfs muurschilderingen creëren, waardoor bijvoorbeeld je keuken een unieke uitstraling krijgt.
  • Budgetvriendelijk: in vergelijking met tegels en de bijbehorende installatiekosten is het schilderen van muren met afwasbare verf goedkoper.
  • Schoonmaak gemak: afwasbare muurverf is speciaal ontworpen om gemakkelijk schoongemaakt te worden, waardoor je vlekken en spetters moeiteloos verwijderd.

MissPompadour's afwasbare verf is niet alleen mooi, maar ook functioneel op de lange termijn. Het droogt binnen 30 dagen volledig uit tot een afwasbare en veegvaste afwerking. Dat betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken over vlekken of spatten – gewoon schoonmaken en je muren zien er weer als nieuw uit!

“Met de code DEENSEZOMER10 ontvang je 10% korting op jouw bestelling bij MissPompadour!”

Afwasbare muurverf voor de keuken

Op de muur en het plafond afwasbare muurverf van MissPompadour in de kleur Oranje met kastanje en Paars met blauwe bosbes

Afwasbare muurverf voor de keuken

Op de muur en het plafond afwasbare muurverf van MissPompadour in de kleur Oranje met kastanje. Op het plafond afwasbare muurverf in de kleur Paars met blauwe bosbes

De beste verf om jouw keukenmuren tot leven te brengen 

Nu komt het spannende deel! Beginnen jouw handen ook al te jeuken bij het zien van mijn keuken- en waskamer make-over? Met MissPompadour's afwasbare muurverf geef ook jij jouw keuken en waskamer een frisse make-over zonder gedoe met tegels. 

Bezoek vandaag nog de webshop van MissPompadour! MissPompadour's afwasbare verf is beschikbaar in een breed scala aan kleuren (meer dan 90!). Daarnaast zijn alle kleuren verkrijgbaar in zowel muurverf als lak. Dit betekent dat je niet alleen je muren kunt transformeren, maar ook deuren en plinten kunt laten matchen met de muren voor een naadloze look.

Bij de make-over van onze keuken en waskamer gebruikte ik voor de muren en plafonds de afwasbare muurverf van MissPompadour. Voor de deur, het kozijn en de plinten gebruikte ik eerst de hechtprimer en daarna de Eggshell lak. De kleuren die ik gebruikte zijn Oranje met kastanje en Paars met blauwe bosbes.

Zeg maar dag tegen saaie spatwanden en hallo tegen een keuken vol kleur en stijl!

Afwasbare muurverf voor keuken

De afwasbare muurverf van MissPompadour

Afwasbare muurverf voor keuken

Deze MissPompadour producten gebruik je voor het lakken van je deuren, kozijnen en plinten

“Vergeet niet dat het wordt aanbevolen om de verf 30 dagen te laten drogen voordat je de afwasbaarheid volledig test!”

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met MissPompadour. Als trotse ambassadeur van dit Duitse verfmerk, mag ik je dit jaar inspireren met verschillende verfprojecten in ons interieur. Zag je de spectaculaire make-over van onze hal al?

Afwasbare muurverf voor de keuken

Tip: maak op pinterest een blog pinbord en pin de foto hiernaast rechtstreeks naar jouw pinterest. Zo vind je altijd met gemak je favoriete blogs terug!

Reactie plaatsen

Reacties

Kato van Hasselt
6 maanden geleden

Hoi!

Ik ben op zoek naar de tegels die je gebruikt hebt, in combinatie met de verf(kleuren). Kan jij mij vertellen waar ik de tegels kan vinden...?
Prachtig!

Met vriendelijke groet,
Kato van Hasselt

Linda
6 maanden geleden

Hoi Kato,

Op de vloer ligt een PVC vloer van Moduleo, uit de Moods collectie (Diamonds). Als je zoekt op mijn website op Moduleo vind je daar ook alle info over deze vloer.

Veel groeten,
Linda