5 redenen om op zoek te gaan naar vintage design meubels van Artifort

Gepubliceerd op 12 mei 2022 om 05:07

Vintage design meubels geven je interieur eigenheid. Door vintage design te combineren met nieuwe meubels maak jij namelijk je eigen unieke interieurmix. Belangrijk is dat je op zoek gaat naar kwalitatieve tweedehands meubels zodat je er zelf nog jaren lang plezier van hebt. Vintage meubels van het Dutch design merk Artifort zijn daar bij uitstek zeer geschikt voor. In deze blog geef ik je daarom 5 redenen om op zoek te gaan naar vintage design meubels van Artifort.

Wat is vintage design?

Vintage design meubels zijn items uit een ander tijdperk en hebben vaak een belangrijke en herkenbare waarde. Ik heb zelf een grote liefde voor meubels uit het mid-century modern tijdperk, een Amerikaanse ontwerpbeweging die populair was van ongeveer 1945 tot 1969. In mijn interieur vind je dan ook een mix van nieuwe interieur items met vintage design meubels uit dit tijdperk. Niet zo lang geleden vond ik twee vintage parels van Artifort en dat was de aanleiding voor deze blog.

Welke vintage design meubels van Artifort ik vond

Als brand ambassadeur van Artifort ging ik kort geleden op zoek naar vintage design meubels van dit merk. Ik had na mijn bezoek aan de Artifort showroom in Schijndel, waar ik eerder een blog over schreef, namelijk een missie. Ik was namelijk helemaal verliefd geworden op de mid-century bank van ontwerper Kho Liang Ie: de C683, een ontwerp uit 1968. De bank is met haar ingetogen eenvoud een tijdloze klassieker.

Kho Liang ie grondlegger Artifort DNA

Kho Liang Ie was een van de belangrijkste grondleggers van het Artifort DNA. Opgeleid tot binnenhuisarchitect en ontwerper aan de Rietveld Academie, werd Kho Liang Ie in 1958 aangesteld als esthetisch adviseur en ontwerper van Artifort. Door Kho Liang Ie introduceerde Artifort spraakmakende ontwerpen wat ervoor zorgde dat Artifort internationaal geliefd werd bij architecten en liefhebbers van design. 

Kort geleden had Artifort een interview met de zoon van Kho Liang Ie, Eng Bo Kho. Hij kreeg de originele C684 bank van zijn vader en moeder en liet deze herstofferen. Het interview met Eng Bo Kho lees je hier.

Het ingetogen design van de C683

Ik zocht en ik vond: een prachtige vintage set van het type C683, namelijk een 3-zitter en een 2,5 zitter. Dit is een tijdloze klassieker en is nog altijd onderdeel van de vaste Artifort collectie. Door de schuine hoek is deze bank een heerlijke relaxsofa. Ik vind het ingetogen design en de horizontale banen in het rug- en zitkussen ontzettend mooi.

De stof vertoont gebruikerssporen (de banken waren al eens opnieuw gestoffeerd dus kun je nagaan hoe oud ze al zijn) en op termijn zullen we deze vintage design banken daarom opnieuw laten herstofferen door de Artifort Shop*. De slijtage van de stof doet overigens niets af aan het fantastische zitcomfort. 

Mijn eerste vintage Artifort design meubels zijn dus een feit. Als ervaringsdeskundige geef ik je nu 5 redenen waarom ook jij op zoek gaat naar een vintage design meubel van Artifort. Van duurzaamheid tot waardevast, hier volgen 5 redenen om een vintage design meubel van Artifort te kopen.

1. Artifort staat voor duurzaam design

Bij Artifort nemen ze duurzaamheid heel serieus. De toekomstige generaties zijn ervan afhankelijk en dit vindt Artifort als familiebedrijf erg belangrijk. Dat gaat van energiezuinige productieprocessen tot een uitgebreid recyclingprogramma. Ook jij draagt een steentje bij aan duurzaam wonen als je jouw nieuwe aankopen combineert met bijvoorbeeld een vintage design item van Artifort. De combinatie van een nieuw Artifort meubel met een vintage exemplaar is uiteraard ook een hele toffe mix!

2. De levensduur van Artifort meubels

Duurzaamheid van meubels gaat naast duurzaam produceren ook over de levensduur van een product. Het meubilair van Artifort gaat dankzij de innovatieve en originele designs lang mee en is ook na tientallen jaren nog steeds gewild. Het wordt vaak doorgegeven van generatie op generatie. Ik hoop dat wij dat straks ook kunnen doen als onze dochters groter worden en op zichzelf gaan wonen. De vintage Artifort pareltjes die je vindt, zitten hierdoor vaak nog voortreffelijk. Het enige dat op de lange termijn slijt is de stof.

3. De mogelijkheid tot herstofferen

Juist vanwege die enorm lange levensduur van de Artifort meubels ontwikkelde het bedrijf het Artifort-herstofferingsprogramma. Na een herstoffering zit je favoriete vintage Artifort design bank of stoel weer als nieuw. Artifort biedt zelfs de mogelijkheid om heritage designs die niet meer in de collectie zitten te laten herstofferen. 

4. (Vintage) design meubels van Artifort zijn waardevast

Of je nou een nieuwe Artifort bank koopt of een vintage exemplaar, de meubels van Artifort zijn waardevast en daardoor altijd een goede investering. In combinatie met de lange levensduur zit je dus altijd goed.

5. Artifort meubels combineren goed

Welke interieurstijl je ook hebt, een (vintage) design meubel van Artifort past altijd. Het tijdloze design, de prachtige ontwerpen en de legio mogelijkheden aan stoffen en kleuren zorgen ervoor dat iedereen wel verliefd kan worden op een specifiek Artifort design meubel. Laat je inspireren in de Artifort showroom in Schijndel, de vele woonwinkels waar Artifort verkrijgbaar is of op de Artifort website. Ik viel als een blok voor de C683. Ik ben heel benieuwd welk Artifort meubel jouw hart steelt. 

*Artifort Shop is het officiële servicepunt van Artifort. Hier kun je terecht voor herstofferingen, maar ook voor accessoires, onderhoud en zelfs de Artifort outlet. Benieuwd naar de herstoffering mogelijkheden? Neem vooral een kijkje op https://artifortshop.com/herstofferen.

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Artifort.

Tip: maak op pinterest een pinbord voor jouw favoriete blogs en pin de foto hiernaast rechtstreeks naar jouw pinterest. Zo vind je altijd met gemak je favoriete blogs terug!

Reactie plaatsen

Reacties

Marjolijn @midcenturytoday
2 jaar geleden

Hi Linda, wat staan ze prachtig! Ben zelf ook helemaal gek op onze vintage Artifort fauteuil + voetenbankje. We hebben bij een gespecialiseerd bedrijf een onderhoudsset voor het leer gekocht en daarmee werden ze weer als nieuw.
Ik vind het echt heel bijzonder dat Artifort zich middels jou ook richt op vintage meubels, want daar is niet gelijk omzet mee te behalen maar het is wel veel beter voor de wereld en daarmee voor hun reputatie. Dus chapeau voor jullie!
Liefs Marjolijn