Hoe geef je kleur aan je zwarte keuken?

In de zomer van 2017 kochten wij onze gedateerde jaren ’70 woning. Het was het begin van een grote gefaseerde verbouwing en het uitzoeken van een nieuwe keuken stond hoog op het verbouwingslijstje. Het werd een moderne zwarte keuken die een plaats in de nieuw gerealiseerde aanbouw kreeg. De vloer, het plafond en de muren bleven aanvankelijk wit en hierdoor had de keuken een monochroom uiterlijk. In 2020 veranderde dit toen ik het de hoogste tijd vond voor meer kleur in de keuken. Hierdoor sluit deze ruimte nu veel beter aan bij de rest van ons interieur. Via mijn Instagramaccount @deense_zomer krijg ik vaak vragen over onze keuken en de gebruikte kleuren. Het is dus de hoogste tijd dat ik al deze informatie voor jou verzamelde in een blog. Mochten er toch nog vragen onbeantwoord blijven, laat het me dan via de mail weten.

Duitse keuken

Mijn wensen voor de keuken waren veel werkruimte, strakke lijnen en veel bergruimte. Ook wilde ik graag een dun werkblad dat tegen een stootje kan en op inductie koken. Daarnaast leken mij twee ovens en een magnetron ideaal. Al deze wensen kwamen uit!

 

We kozen een keuken van het Duitse merk Nolte. Het werkblad is 4,50m lang en is van zwart keramiek. Dat is hittebestendig en krasvast dus ik zet met gemak hete pannen op het blad. Vanwege de lengte kon het blad helaas niet in één stuk geleverd. De naad zit naast de inductiekookplaat zodat je het bijna niet ziet. Eronder kwamen vijf keer twee lades van 90 cm breed. Het materiaal is laklaminaat in de kleur Soft black. 

 

Om de strakke lijnen van de lades niet te doorbreken kozen wij ervoor om alle apparatuur in een aparte wandkast te plaatsen, dus ook de vaatwasser. Onder de vaatwasser zit een lade waardoor de vaatwasser wat hoger is en dat is fijn met in- en uitruimen. Wel moeten we dus met de vieze vaat even het hoekje om, om de vaatwasser te vullen. Voor ons won in dit geval het esthetische aspect het van het praktische. 

 

Ik koos voor een oven en een combimagnetron zodat ik desgewenst twee ovens tegelijkertijd kan gebruiken. Dat geeft mij veel gemak net als de inductiekookplaat. Dat werkt echt super en ook het schoonmaken van de plaat is zo klaar. Voor de afzuiging kozen wij een plafondafzuigkap van Wave design. Wij hebben een verlaagd plafond en dat werkt perfect in combinatie met deze afzuiging. 

 

Alles bij elkaar ben ik heel blij met alle keuzes die we maakten. Als ik een minpunt moet noemen dan is het wel de bewerkelijkheid van het schoonhouden van de buitenzijde van de lades. Er zit bij ons geen speciale coating overheen (naar mijn weten is dat nu wel bestelbaar) waardoor vlekken lastig te verwijderen zijn en de laklaag hier en daar ook aangetast lijkt door het schoonmaken waardoor het vlekkerig blijft. 

Zwart met kleur

Zoals ik al schreef, kwam er in 2020 verandering in het monochrome kleurenpalet van onze keuken. In samenwerking met Pure & Original dompelde ik de keukenruimte geheel onder in kleur! Het plafond kreeg de kleur Old Ocre en de muren en deur de kleur Polar Blue. Aangezien wij geen tegels aan de wand hebben, koos ik voor de afneembare verfsoort Licetto. Eventuele spetters tijdens het koken veeg ik op die manier met gemak van de muur. Voor de deur gebruikte ik de Traditionele lak. 

Tip: pin de afbeelding hiernaast naar je Pinterest account zodat jij je favoriete blogs makkelijk kunt terug vinden!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.