Hoe creëer je low-budget een inspirerende thuiswerkplek?

Alhoewel de eettafel een prima plek was om aan thuis te werken (als niemand thuis is), had ik toch behoefte aan een eigen werkplek. Wat meespeelde was de aanschaf van een nieuwe desktop computer die je niet zo makkelijk onder de arm meeneemt. Een plek had ik al bedacht, een wand in onze slaapkamer. Mijn doel was zonder al te grote investeringen een inspirerende thuiswerkplek te creëren. Wat mij betreft is dat meer dan geslaagd! 

Beginnen met niks

Het project begon met niks. Oké, ik had een mooie witte muur in de slaapkamer beschikbaar. En ik had nog een wit bureaublad met zes aluminium kleurige poten op zolder liggen, drie en half jaar geleden meegenomen uit ons vorige huis. Wit en aluminium wekt bij mij niet direct warme en creatieve gevoelens op dus ik wist wat ik nodig had: kleur!

Ik heb inmiddels al best wat kleuren in mijn interieur en dan vooral op de beneden verdieping. Ik wilde nu experimenteren met kleur in de slaapkamer en daarbij de gebruikte kleuren op de benedenverdieping door trekken naar boven. Ik koos daarom voor een geel tint en een blauw tint. 

Hoe creeer je low-budget een inspirerende thuiswerkplek?

Anker Stuy

Ik wist uit ervaring dat ik voor kwalitatief goede verf en voor kleur bij Anker Stuy uit het Friese Terwispel aan het goede adres was. Ik bestelde via de webshop twee soorten verf in twee verschillende kleuren. 

Voor de plinten, het kozijn, de deur en het bureaublad gebruikte ik Ankolux Aqua PU Semi-Matt. Deze lakverf voor binnen geeft een prachtige zijdematte afwerking. Deze lakverf is watergedragen en is toepasbaar als primer en eindlaag op alle houtsoorten.

Op de muur kwam Triotex Superieur Muurverf, een watergedragen, hoogwaardige muurverf met een zeer goede dekking en makkelijk schoon te maken met kleurbehoud.

De kleuren die ik gebruikte zijn Mustard op muur en het houtwerk en Porcelain op het bureaublad.  De aluminium kleurige poten spoot ik met een spuitbus goud. En daarmee stond de basis voor mijn nieuwe thuiswerkplek.

Ik verfde de plinten, de deur en het kozijn in dezelfde kleur als de muur zodat het geheel rustig oogt doordat de muur als het ware, zonder onderbreking, doorloopt.

Gouden thuiswerkplek

Als de basis klaar is, dan begint het bij mij altijd te kriebelen, want dan weet ik dat het tijd is voor de styling. Ik had met mezelf afgesproken zo min mogelijk nieuwe accessoires te kopen en vooral te gaan shoppen in mijn eigen winkeltje op zolder… 

Ik wilde graag gouden accenten en groen op mijn werkplek dus spoot ik een bloempot en een lijst goud met dezelfde spuitbus die ik voor de poten gebruikte. Ik haalde stapels woonmagazines uit de woonkamer, het Zweedse ladenkastje uit de hal en gebruikte daarnaast nog een aantal accessoires uit mijn eigen collectie zoals de lamp, het wandkleed en de ladder. Het enige dat ik mezelf cadeau deed was een nieuwe plant in een goudkleurig pot. Als kers op de taart van deze toch wel gouden thuiswerkplek!

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Anker Stuy. Met de code FCC15 ontvang je in de webshop van Anker Stuy 15% korting in je winkelwagentje. Deze actie is geldig tot en met 28 februari 2021.