Anders zoek je een hobby

Column Margiet Anders zoek je een hobby

Goh, en heb jij ook hobby’s?

Natuurlijk kan ik nu beginnen over dat ik altviool speel in het Almeers Orkest of dat ik 4x per week (meestal met tegenzin) mijn hardloop schoenen aantrek ten behoud van de beeldige bibs. Ik zou kunnen zeggen dat ik houd van lezen en taarten bakken, dat ik erg blij word van een spelletje spelen en dat ik best creatief uit de hoek kan komen met verf en papier. Ik zou nu gewoon normale hobby’s kunnen noemen zeg maar en ze zijn ook nog allemaal waar. 

Ik doe mijn mond open er een van te kiezen en voor ik het weet zeg ik: “Eh ja, ik heb een interieur account op instagram”. De vraagsteller is even stil. De wenkbrauwen gaan omhoog, de blik is ietwat verward en er volgt een verbaasd “oh”. En ik weet dat ik direct naar het “ietwat vreemd” lijstje ben verplaatst. Alweer. 

Toen ik drie jaar geleden mijn eerste interieur foto op instagram plaatste, had ik ook geen idee waar het naar uit zou groeien. Het was een soort opwelling. Het was een zoektocht naar gelijkgestemden. Ik had namelijk nieuwe eetkamer stoelen gekocht en vreemd genoeg werd mijn directe omgeving lang niet zo enthousiast van de beauty’s als ik. Sterker nog: na 1x “mooi” was het gesprek direct afgekapt. Vreemd, want ik had er rustig nog uren over door kunnen praten. Net als over de opwindende onrust die deze verandering in mij teweeg had gebracht. Want zoals jullie misschien zullen begrijpen brengt het kopen van nieuwe eetkamerstoelen een kettingreactie aan andere veranderingen teweeg. Daar is niets tegen te doen, het valt niet tegen te houden, dat is het leven van een interieur gekkie. 

Ik overweeg even de vraagsteller gerust te stellen door te zeggen dat ik heus heel normaal ben. Met normale hobby’s enzo. Dat ik heus niet regelmatig op de meest rare posities steeds dezelfde woning aan het fotograferen ben (al is dat wel zo). Dat ik heus niet elke maand wel iets in ons huis verander (als het niet vaker is). Dat ik heus niet op de meest vreemde plekken of momenten wordt overvallen door inspiratie waardoor het interieur-verander-virus direct weer de kop op steekt (een heel, heel hardnekkig virus). Maar ik bedenk me. Onbewogen kijk ik de vraagsteller aan en zeg ik: “Hoi, ik ben Margriet, ik steek veel te veel tijd in mijn Instagram account en ik ben er dol op!

Ik ben Margriet van @bijmargrietinhuis. Al 23 jaar samen met Elmar en moeder van Sverre (een bedaarde denker van 11) en Kalle (een spring in het veld van 9).

In het werkend leven de eigenaresse van onder andere de webshop Houtspel.nl en in mijn vrije tijd een aspirant hardloopster die 4x per week op pad gaat, een altviool speelster die ietwat vaker zou mogen studeren en een instagram verslaafde die ons Scandinavische interieur met een blauwe touch deelt met de rest van de wereld.

Reactie plaatsen

Reacties

Thera
2 jaar geleden

Super leuk Margriet!

Linda Bruinsma
2 jaar geleden

Zó leuk om te lezen, Margriet! Verheug me nu al op je volgende column!

Andrea de Groot
2 jaar geleden

Wat een leuke blog!! 😁

Sylvia Wortel
2 jaar geleden

Wat ‘n superleuke column! En heel raar dat ik haar nog niet volgde....nu dus wel..! Zo leuk geschreven.

Henk (BinneByHinne)
2 jaar geleden

Hartstikke leuk stukje! Ik ben ook dol op je schrijfstijl Margriet en natuurlijk dol op jouw interieur! Liefs, Henk

Danny
2 jaar geleden

Heel leuk om te lezen Margriet 💙

MadeByEstas
2 jaar geleden

Zo leuk geschreven. Vind je schrijfstijl altijd heerlijk om te lezen en je huis is een plaatje!

Tanja Davids
2 jaar geleden

Superleuk dat je dit doet: je schrijft ook zo leuk !

Ruby
2 jaar geleden

Te leuk Margriet, wat schrijf jij lekker

Varia_lifestyle
2 jaar geleden

Wat een leuk stukje zeg! Ik herken het wel dat mensen vragend kijken wanneer ik mijn insta hobby noem haha. Groetjes Jolanda

Cocky
2 jaar geleden

Leuke blog! En leuk om te lezen dat er meer zijn met het interieur verander virus ;)

Evelyne... Vleugje Eef
2 jaar geleden

Geweldig geschreven

Marjolein Overbeek
2 jaar geleden

“Hooooi Margriet!!!!!”

Leuk blog 😃

Meta Verhoeven
2 jaar geleden

Super leuk geschreven en zo herkenbaar hihi