Proost, en een ideevol 2023

Column Margriet voor Studio Deense Zomer

Als een pro viel ik 2023 binnen. Nog nooit was ik zo voorbereid op de jaarwisseling. Zelfs mijn fysieke gestel had inmiddels het meeste weg van een oliebol met twee pootjes. Ik zoende mijn familie, ik dronk glitterwijn, ik keek naar het vuurwerk en ik was er klaar, helemaal klaar voor. 

Het jaar 2022 kon als zeer succesvol in de boeken. Zowel privé als interieur technisch, vol hoogtepunten en gezelligheid die de moeilijke momenten (die wij uiteraard ook kennen) naar het positieve deden uitslaan. De oudste sloot zijn basisschool periode glansrijk af. Hij startte, als midden in een groeispurt zittende puber, op de middelbare waar hij direct zijn draai vond. De jongste maakte zijn droom om filmster te zijn waar en speelde dit jaar een majestueuze bijrol (lees: geen tekst en 1 minuut in beeld) in een korte film. Je kon ons niet trotser maken. We speelden spelletjes, maakten reisjes, we mopperden op elkaar, we lachten tot de tranen over onze wangen liepen maar bovenal genoten we van elkaar. 

Ook interieur en technisch zaten we niet stil. De houtwerkplaats (ook wel het midden van onze bedrijfsruimte, oftewel: zaagsel op alles wat je kan bedenken) was drukker dan ooit. Ik ontwierp nachtkastjes, Elmar bouwde ze. Ik ontwierp een tienerbed, Elmar bouwde het (zie je een patroon?). Ik bedacht dat er meer kleur moest komen in ons interieur en pakte zelf te kwast op (haha, had je niet gedacht hè?). Ik plakte mijn vingers aan elkaar vast toen ik bedacht een lamp te gaan maken van cadeaulint. Ik dacht “even snel” een behang te plakken en was drie weken aaneengesloten aan het klussen. Ik was meer dan ooit in de kringloop te vinden. Op zoek naar de geschikte producten voor mijn grootste project ooit dit jaar: de wandkast van tafeltjes. Maar vooral, mijn hoofd liep meer dan ooit over van ideeën en plannen. 

En vol met ideeën val ik ook dit nieuwe jaar binnen. Ideeën voor onze wc die momenteel nog bestaat uit de originele details van een beige loving jaren 90 woning. Ideeën voor de enige wand die in de vijf jaren dat wij hier wonen nog nooit is veranderd. Ideeën om nog meer kleur in ons interieur te brengen. Ideeën om misschien weer de schoolbanken in te duiken. Ideeën om nog vaker in de pen te duiken. Ideeën, ideeën, ideeën. 

Er is slechts één vlak waar de radars in mijn hoofd totaal stil bij vallen. Het weer tot leven wekken van mijn ietwat noodlijdende insta account. Een mens kan niet alles hebben in het leven, dat blijkt maar weer. Iemand wellicht een idee?

Ik ben Margriet van @bijmargrietinhuis. Al 24 jaar samen met Elmar en moeder van Sverre (een bedaarde denker van 12) en Kalle (een spring in het veld van 10). In het werkend leven de eigenaresse van onder andere de webshop Houtspel.nl en in mijn vrije tijd een aspirant hardloopster die 4x per week op pad gaat, een altviool speelster die ietwat vaker zou mogen studeren en een Instagram verslaafde die ons kleurrijke Scandinavische interieur met een blauwe touch deelt met de rest van de wereld.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.