Interieurlover of interieurloser?

Column Magriet voor Studio Deense Zomer

Uitgeslapen open ik mijn ogen en kijk ik ons vakantie onderkomen rond. Lichtstralen vallen op de stijlvolle meubels en precies goed uitgekozen muurverf. De belofte van een nieuwe zonovergoten dag is voelbaar op mijn huid en op de achtergrond hoor ik de zee ruizen en mijn huisgenoten het ontbijt voorbereiden. 

Ik hul mijn afgetrainde lijf in een bikini en een korte broek en slenter naar de keuken waar ik wordt begroet door drie bruingebrande mannen die alvast bedenken wat we die dag gaan doen. Naast mijn prachtige keramieke bord vol lekkers ligt een interieurblad klaar en mijn voorstel om na de lunch een paar interieurwinkels aan te doen om ideeën op te doen voor thuis wordt met gejuich begroet. Ik kan niet anders dan vaststellen dat het een feest is om als interieurlover op vakantie te zijn.

Tegelijkertijd ergens in een ander universum word ik wakker van het geluid van regen op het tentdoek. Shit, ik had nog zo gehoopt dat de weerapp het bij het verkeerde eind zou hebben en we vandaag de tenten eens droog in zouden kunnen pakken. De camping is nog stil, waarschijnlijk zijn de andere kampeerders nog dik ingepakt in hun slaapzakken om de kou tegen te gaan, als ik mijn dikke derrière inpak in een lange broek en twee truien en op mijn slippers (want het is zomer) naar de wc klots. 

Bij terugkomst duik ik snel weer de tent in en tover ik 4 bijzonder onooglijke maar praktische plastic borden, 4 niet bij elkaar passende bekers en een paar van die typische kampeer sporken (je weet wel: zowel een lepel, als een vork als een mes in één) op uit een krat, terwijl ik aan het geluid uit de tenten naast me opmaak dat iedereen inmiddels ontwaakt is. 

Niet veel later zitten we met zijn vieren in een bonte verzameling kleding tegen de kou buiten te ontbijten terwijl we hardnekkig de lichte regen die op ons neerdaalt negeren. Enthousiast wordt de dag die voor ons ligt besproken: we proppen de spullen straks weer in de auto, rijden naar de volgende camping en stoppen onderweg voor een wandeling in de wilde natuur van het Noorse land waar wij ons op dit moment bevinden. Even plopt de gedachte in mijn hoofd dat we natuurlijk ook op zoek zouden kunnen gaan naar een woonwinkel om daarna al lachend mijn hoofd te schudden, want wie wil er nou rondhangen in een winkel als je ook lekker buiten kan zijn?

Ik kan niet anders dan vaststellen deze interieurlover op vakantie veranderd in een regelrechte interieurloser en weet je? Niets maakt me blijer!

Hallo ik ben Margriet van @bijmargrietinhuis. Al 23 jaar samen met Elmar en moeder van Sverre (een bedaarde denker van 12) en Kalle (een spring in het veld van 9). In het werkend leven de eigenaresse van onder andere de webshop Houtspel.nl en in mijn vrije tijd een aspirant hardloopster die 4x per week op pad gaat, een altviool speelster die ietwat vaker zou mogen studeren en een Instagram verslaafde die ons Scandinavische interieur met een blauwe touch deelt met de rest van de wereld.

Reactie plaatsen

Reacties

Andrea de Groot
2 jaar geleden

Hahaha! Heerlijk verhaal! 😁

Wil
2 jaar geleden

Hi hi voor beiden is wat te zeggen 🤭

Danny
2 jaar geleden

Geweldig stuk weer Margriet 😁👌🏼