Onderdompelen in kleur

Blog Deense zomer Onderdompelen in kleur

Onderste boven was zo ongeveer wel de juiste uitdrukking toen ik de nieuwe Colour Collection Upside Down van Pure & Original zag. De kleurencombinaties in deze collectie inspireerden mij zo erg, dat ik een nieuw kleurendoel 2020 voor mijn interieur formuleerde: geen enkele witte muur meer en ook de plafonds doen hierin mee! Huize Deense zomer dompelt zich dit jaar van boven tot onder in kleur, te beginnen bij de keuken.

 

Blog Deense zomer Onderdompelen in kleur

Upside down metamorfose

Onze zwarte keuken deed tot nu toe niet echt mee in de kleuren van mijn interieur. Het was een zwart/wit geheel met hier en daar een beetje kleur door middel van accessoires. De perfecte ruimte voor mijn Upside Down project.

De keuken heeft een niveauverschil in het plafond. Waar een verlaagd plafond meestal voor een knus gevoel zorgt, viel dit bij ons mee of misschien juist wel tegen. De grote raampartijen, het witte plafond en de witte muren en vloer gaven de keuken een strak en modern uiterlijk. Deze sfeer vind je niet terug in de rest van ons interieur en dat zorgde voor een disbalans. Het was dus de hoogste tijd voor een Pure & Original Upside Down metamorfose met twee kleuren uit deze Colour Collection: Old Ocre en Polar Blue.

 

Blog Deense zomer Onderdompelen in kleur
Blog Deense zomer Onderdompelen in kleur
Blog Deense zomer Onderdompelen in kleur

De “before” foto’s. Zwart/wit met hier een daar een beetje kleur.

Twee werelden combineren

Ogenschijnlijk zijn het tegenstrijdige kleuren, het warme Old Ocre en het koele Polar blue. Het is alsof je twee werelden met elkaar combineert; Afrikaanse warmte met het koude Antarctica. Ik maakte eerst een moodboard van deze twee kleuren en zag hoe mooi deze kleuren elkaar complementeren.

 

Blog Deense zomer Onderdompelen in kleur

Afbeeldingen van Pinterest 

 

Mijn uitgangspunt was een zonnige en warme kleur op het plafond: altijd zomer in de keuken van huize Deense zomer! Ik koos hiervoor de kleur Old Ocre. Dat hierdoor het verlaagde plafond donkerder werd dan de muur, is misschien niet de eerste keuze van een interieurstylist. Een donker plafond kan een ruimte namelijk juist lager doen lijken. En toch ging ik ervoor! Ik houd nou eenmaal van buiten de lijntjes kleuren en ik wist dat ik ermee weg kwam door de lichtinval en de zuidelijke ligging van de keuken. Een ander doel was door het aanbrengen van kleur meer verbinding met de rest van het interieur te creëren. Meestal kies ik voor diepe kleuren, maar nu wilde ik experimenteren met een lichtere kleur; het werd Polar Blue.

 

Soorten verf

En dan terug naar mijn kleurdoelen voor dit jaar: geen enkele muur wit en de plafonds doen ook mee. Alle muren inclusief de deur in de keuken dompelde ik onder in de kleur Polar Blue. Ik gebruikte hiervoor twee soorten verf van Pure & Original: Traditional paint Egg Shell en Licetto. De eerste is een matte lak die ik aanbracht op de deur en het kozijn. Deze zaten al in de grondverf en hoefde ik van te voren alleen nog even licht te schuren en af te nemen. Daarna ging het verven bijna vanzelf, want dit is echt een hele fijne lak om mee te verven. Ik lakte de deur twee keer voor een goede dekking en bescherming.

 

Blog Deense zomer Onderdompelen in kleur

Het plan was om de muur in de afneembare muurverf Licetto te verven, om vervolgens op spathoogte nog een baan Traditional paint Egg Shell aan te brengen. Afneembare verf is in een keuken onmisbaar, zeker als de muren net als die van ons niet betegeld zijn. Nadat de muur ontdaan was van gaatjes, schuurden wij deze nog licht op om alle oneffenheden weg te halen. Dit zorgt tevens voor een goede hechting van de verf. Na de eerste laag Licetto muurverf, besloten we uiteindelijk de hele muur een laag Traditional paint Egg Shell te geven in plaats van alleen op spathoogte. Hierdoor is de gehele muur nu spatwaterdicht en heeft deze een hele lichte glans.

 

Het meest spannende van het project vond ik het verven van het plafond. Voor het eerst in mijn leven gaf ik een plafond een andere kleur dan wit! We gebruikten hiervoor de matte Classico verf van Pure & Original, in de kleur Old Ocre. Deze verf is uitermate geschikt voor plafonds. Op de witte basis brachten we, voor een goede dekking, twee lagen Classico aan.

 

Blog Deense zomer Onderdompelen in kleur
Blog Deense zomer Onderdompelen in kleur
Blog Deense zomer Onderdompelen in kleur
Blog Deense zomer Onderdompelen in kleur
Blog Deense zomer Onderdompelen in kleur

Kleur in je interieur

Ik vind het eindresultaat echt verbluffend mooi! Het minimalistische en strakke is gebleven, maar de keuken heeft zoveel meer sfeer en past nu beter in het grotere geheel. Daarnaast heeft deze ruimte door de kleuren weinig extra’s meer nodig, een enkele accessoire is genoeg.

Kies jij ook voor meer kleur in je interieur, dan kies je wat mij betreft voor de verf van Pure & Original. Ik werk al een tijd samen met dit prachtige bedrijf. In de verf zitten alleen natuurlijke kleurpigmenten en dat zie je; de kleuren zijn rijker en dieper dan traditionele verven gemaakt van synthetische kleurpigmenten. Als je eenmaal kennis maakt met de verfproducten van Pure & Original dan wil je nooit meer anders. Ik kijk nu al uit naar een volgend samenwerkingsproject en heb hiervoor al een ruimte op het oog…

 

Fotocredits: Deense zomer/Linda vd Wal

 

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Pure & Original.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Djolien
5 maanden geleden

Waaaaauw Linda! Ik vind het echt waanzinnig gaaf geworden! Zo gedurfd maar wat heeft het goed uitgepakt! X Djo

Mindy Schroor
5 maanden geleden

Wauw Lin, wat een geweldige make over!!! Je keuken was al mooi van zichzelf. Maar nu is ie echt prachtig. Heel goed gedaan.

Wendy
5 maanden geleden

Wat gedurfd om het plafond mee te nemen. Maar heel mooi!

Andrea de Groot
5 maanden geleden

Wauw!! Wat is het prachtig geworden! 😍 Love it Linda! Vooral de kleur Polar blue vind ik prachtig 😍 Echt tof gedaan! X

Nathalie
5 maanden geleden

Lin!! Oh wat is dit waanzinnig mooi geworden!! 😍
Deze kleurencombinatie is prachtig!
Wat ben jij hier goed in zeg! 👌🏻
Heel mooi! Fijne vrijdag! 😘

Dee
5 maanden geleden

Dat is nog eens een make-over. Fantastisch, echt heel mooi. X

Annelys
5 maanden geleden

Supergaaf Linda, ik houd ervan! Ook mooi dat je de deur meegeverfd hebt.

Carla
5 maanden geleden

jaaaa hoor waanzinnig tof geworden Linda !
Wat een lef en zooo mooie de kleur combi !
Xx Carla

Reina
5 maanden geleden

WoW Linda! Wat een beetje kleur wel niet kan doen. L💙VE IT! Mooie combinaties heb je gemaakt en het is echt eigen. Hou er van!
Ben benieuwd naar je volgende project.
Liefs, Reina

Judith
5 maanden geleden

Hé Linda, ik hou zo van kleur in huis en ik vind de muren prachtig, dat je de deur ook hebt meegesleurd geeft n prachtig effect!
Aan het plafond moet ik even wennen hoewel ik de kleur ook weer heel erg mooi vindt.
Gaaf project en ik snap je enthousiasme, wat schrijf je er heerlijk over ❤️

Marjolijn
5 maanden geleden

Waaauw Linda! Zo’n grote make-over had ik niet verwacht maar wat is het gaaf! Inderdaad meer in lijn met de rest van jullie huis. Ik vind de nieuwe lampjes ook erg leuk. Complimenten!!

Floor
5 maanden geleden

Wat prachtig is het geworden! echt hele gedurfde maar mooie keuzes heb je gemaakt! 😍

Karst
5 maanden geleden

Wat tof Linda! Heerlijk die kleur op het plafond, matcht helemaal met de sfeer in de rest bij je thuis!

Marianne
5 maanden geleden

Wow wat is het prachtig mooi geworden meis .. en dat plafond super..... Lijkt wel of de zon in je keuken schijnt .. het past allemaal zo mooi bij de rest van je huis .. 😊 Ga er lekker van genieten ... ❤️💋

Ethelmoed
5 maanden geleden

Wow wat een mooie make over. Bijzonder mooie kleuren combi. Echt een eye atcher.

Sylvia
5 maanden geleden

Zo he...dat is nog eens een geslaagde metamorfose!! Wat supermooi geworden. Geslaagde kleurencombinatie en wat n lef om het plafond in die kleur te doen! Top
Gr.Syl X

Yvette
5 maanden geleden

Oohh wow Lin prachtig ♡♡♡.
Die kleurencombinatie. Ik kom wel koken. Echt zo mooi.

Liefs van mij,
Yvet xxx

Sara
5 maanden geleden

Wat prachtig, en toch mooi strak gebleven. De combinatie met alles zo mooi!

Arianne
5 maanden geleden

Heel mooi Linda! Gedurfd maar is goed uitgepakt. Vooral polar blue is erg mooi bij de zwarte keuken, maar combinatie met de gele kleur is ook erg mooi.

Collette
5 maanden geleden

Wow Linda, ik sluit me zoals gebruikelijk weer aan bij de rest ;). In één woord SCHITTEREND! Ik bewonder je durf voor het okergele plafond maar het is echt heel tof! Geniet van het bijzondere resultaat!

Erna Smits
5 maanden geleden

Nou Linda dit is met recht een metamorfose 🧡 gewaagd dat plafond maar wat geeft dat een sfeertje 👌 en jullie keuken vormt zo een mooi geheel met de rest van jullie huis. Prachtig deze kleuren mix in combi met de strakke keuken 🖤

Mewelina
5 maanden geleden

In 1 woord : WAUWW!!!!
Gedurft met het plafond maar zó gaaffff!!!! 😍 X Mewelina

Karen Verhoeven
5 maanden geleden

Waaauuuuwwwwinda Linda!!! Wat is het ontzettend mooi geworden!!!! Chapeau voor de kleur keuzes. 👌🏼💙💛

Jellina
5 maanden geleden

Ohh oker geel is echt mijn lievelingskleur! Wat gaaf gedaan Linda echt ontzettend mooi! Love it 🧡💛🧡💛🧡💛🧡 Ik snap dat je super blij bent!
Liefs Jellina

Daniëlle
5 maanden geleden

Waanzinnig mooi geworden Linda!
Plaatje!💥
Lfs Daan (@bijdaantje)

Pâmela
5 maanden geleden

Wat een prachtig resultaat Linda! Hele mooie kleurencombi, past inderdaad beter bij jullie interieur. Ik ben fan!

Marijke
5 maanden geleden

Wow! Hoe gaaaf!!!!

Lies
5 maanden geleden

Ohhhh prachtig Linda! Dat plafond ook, wat een mooie combi van kleuren. Bravo!!

Janna Pyckevet
5 maanden geleden

Helemaal leuk maar ik moet je toch even corrigeren. Amber haar kamer in de Hottingastate heb jij blauw geverfd. Dus dit was een 2e keer ipv de 1e keer plafond verven in een andere kleur. :D

Vind deze kleur wel fantastisch.

Winkie
5 maanden geleden

Echt geweldig mooi geworden, Linda!!!