Waar vond ik het bed van mijn dromen?

Het uitkiezen van een bed vind ik echt super moeilijk. Ik denk dat het ook te maken heeft met het feit dat ik er niet veel geld aan wil uitgeven. Zou dat misschien komen doordat je relatief weinig tijd in de slaapkamer doorbrengt? En als je er bent, dat je het grootste deel van de tijd je ogen dicht hebt..? Om een lang verhaal kort te maken, we hebben een nieuw bed. Een tweedehands bed. En ik ben nog nooit zo tevreden geweest met een bed. Ik vond namelijk mijn droombed op Marktplaats. In dit blog vertel ik je er alles over.

Marketplace

Ik scheef eerder eens een blog over het scoren van tweedehands interieurpareltjes. Een tip die ik gaf was Marketplace van Facebook en dat is ook waar het sprookje van het bed van mijn dromen begon. Als je er niet om zoekt dan vind je het en zo kwam ik op Marketplace een houten hoofdbord tegen met allemaal blanke latten. Precies wat ik voor ogen had om nog eens zelf te maken voor onze slaapkamer. Mijn eega opperde dat we daar zelf wel een bed bij konden maken. Dus op naar Groningen en hoppa het hoofdbord was binnen.

 

IKEA Mandal

Ik wist toen nog niet dat dit hoofdbord bij de slaapkamer serie Mandal van IKEA hoorde. Deze serie is overigens niet meer in Nederland verkrijgbaar. Ik kwam daar achter toen ik de zoekwoorden IKEA Mandal op internet en Marktplaats intoetste. Precies op het juiste moment popte op Marktplaats een advertentie op: IKEA Mandal bed met hoofdbord. Een tweede hoofdbord zagen we wel zitten, omdat je twee of meerdere boven elkaar aan de muur kan hangen voor een nog toffer effect. Dus op naar Dalfsen, auto inladen en toen was onze slaapkamer make-over geboren.

 

EUR 85

Het nieuwe tweedehands bed bestaat dus uit twee hoofdborden (240 cm breed) en een bed van 160 x 202 cm (140 cm breed bestaat ook) met vier witte lades. Bij ieder hoofdbord zitten zes plankjes waarvan wij er in totaal vijf gebruikten. Je bepaalt zelf hoeveel plankjes je gebruikt en waar je de plankjes wilt ophangen. Ik betaalde in totaal EUR 185 voor het bed en de twee hoofdborden. Het oude bed verkocht ik voor EUR 100 dus voor EUR 85 realiseerden ik deze droom make-over.

 

Scandinavische look

De slaapkamer heeft nu een licht Scandinavische look met een vintage touch. Ik combineerde het bed van IKEA namelijk met mijn vintage Louis de Poortere vloerkleed. Ook een Marktplaats vondst. Op de plankjes kan ik eindeloos variëren met onder andere fijne kringloopschatten. De houten kapstok erboven hing daar al en maakten we zelf. Daar schreef ik al eens een DIY blog over. De kapstok is ook een ideaal styling element en ik hing er onder andere een mand met hangplant aan.

 

Voor slechts EUR 85 realiseerde ik dus lowbudget een slaapkamer make-over. Ik kan daar echt van genieten. Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vindt. Laat je het me weten?

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Mindy Schroor
9 maanden geleden

Het ziet er super uit Linda. Wat goed om twee hoofdbirden boven elkaar te hangen. Dat maakt van het bed een echt statement!
Liefs xx

Linda
9 maanden geleden

Dankjewel Mindy. Ben er super blij mee! Liefs!

Linda Bruinsma
9 maanden geleden

ZΓ³ mooi weer Lin! Heel goed bedacht en gevonden, het staat prachtig en het geeft, ook met het vloerkleed, een hele fijne sfeer.
Leuk dat je dit met ons deelt, heel inspirerend! X

Linda
9 maanden geleden

Dit zijn hele fijne woorden Lin! Dankjewel X

Thea
9 maanden geleden

Echt een pareltje gescoord!πŸ‘ŒπŸΌ En het staat prachtig! Ik hoop dat je net zo fijn slaapt als het bed er uit ziet!πŸ˜‰

Linda
9 maanden geleden

Dat is leuk om te horen Thea! Dankjewel! En het klopt, hij slaapt net zo fijn als dat hij eruit ziet πŸ˜ŠπŸ’€

Judith
9 maanden geleden

Echt heel mooi en wat gaaf dat je twee hoofdborden hebt gebruikt.

Linda
9 maanden geleden

Het moest zo zijn dat dit op mijn pad kwam. Dankjewel Judith!

Carine
9 maanden geleden

Wat gaaaaf!! Zo mooi geworden en dat voor die prijsπŸ˜„. Ik zie al dat ik eens wat vaker op Marktplaats moet snuffelen.

Linda
9 maanden geleden

Dankjewel Carine, en ja dat zou ik maar doen. Het is soms echt de moeite waard!

Andrea de Groot
9 maanden geleden

Wat een prachtige make over!! πŸ‘πŸ» Zo knap van jou πŸ’‹πŸ’‹

Linda
9 maanden geleden

Dat is zo lief van jou. Dankjewel Andrea 😘

Arianne
9 maanden geleden

Ziet er goed uit Linda, heel creatief.

Linda
9 maanden geleden

Super leuk om te horen Arianne. Dankjewel!

Wendy cuperus
9 maanden geleden

Wat super mooi gedaan weer Linda! Heeft een hele mooie sfeer zo!

Linda
9 maanden geleden

Dankjewel Wendy. Dat vind ik mooi om te horen!

Erna Smits
9 maanden geleden

Linda net je blog gelezen en las weer zo heerlijk weg.
Je hebt er een mooi gehéél van gemaakt en slim 2 hoofdboorden te gebruiken. Zo zie je maar met marktplaats vondsten kun je dus geluk hebben. Veel slaap plezier πŸ€©πŸ’€πŸ˜˜

Linda
9 maanden geleden

Dankjewel voor je mooie compliment Erna. En ja, hoe het dan soms loopt... van één hoofdbord, naar twee hoofdborden en een bed. X

reina
9 maanden geleden

Joh Lin, ik dacht jij hebt al die blanke latjes zelf zitten spijkeren maar hier kan je niet tegenop timmeren πŸ’–
Vind je slaapkamer echt prachtig geworden.
Liefs, Reina

Linda
9 maanden geleden

Haha Reina! Ik was bijna in staat om zoiets zelf te maken, maar ik heb het geduld van een koe... dan is dit toch een betere oplossing en voor het geld hoefde ik het niet te laten. X

Mariska
8 maanden geleden

Heel mooi! Ik ben ook benieuwd waar je beddengoed van is?

Linda
8 maanden geleden

Dankjewel Mariska. Het beddengoed is van H&M Home, dekbedovertrek is van gewassen linnen. Ik heb het al een tijdje.

Sytske
20 dagen geleden

Leuk! Dus toch niet echt super ingewikkeld :)