Hoe stijl je een basic badkamer

Hoe stijl je een basic badkamer

Een hele lange tijd geleden vroeg ik via mijn Instagram stories aan de volgers van mijn feed wat ze graag nog willen weten over mij of willen zien van mijn huis. Op de laatste vraag werd heel vaak de badkamer genoemd. En die nieuwsgierigheid snap ik ook wel aangezien onze badkamer sporadisch op mijn Instagramaccount Deense zomer voorbij komt. Dat heeft gelukkig niet te maken met schaamte voor mijn badkamer, maar is meer een beetje luiheid. Ik zie de badkamer als een gebruiksruimte en minder een ruimte waarin ik het leuk vind om te stylen of te varieren. Gezien de vraag van de Instagrammers leek het me een leuke uitdaging om eens anders naar mijn badkamer te kijken en deze 'Instaproof' te maken. In deze blog dus een kijkje in de badkamer van Deense zomer. Ik laat je tevens zien hoe je vrij eenvoudig met relatief weinig spullen een fijne sfeer in een basic badkamer maakt.

Hoe stijl je een basic badkamer
Hoe stijl je een basic badkamer
Hoe stijl je een basic badkamer

Wij kochten onze jaren '70 woning in de zomer van 2017 en deze was toen nog voorzien van twee kleine retro blauwe badkamers. Net als in de kamers van de rest van het huis, sloopten we deze badkamers om er uiteindelijk een grote van te maken. Op de overloop maakten wij het tweede toilet, zodat we deze weg konden laten in de badkamer. Dat ervaren we nu toch wel als een enorme luxe.

Na enorm veel badkamers gepind te hebben op Pinterest en vele hoofdbrekers over hoe we de ruimte wilden indelen, werd het uiteindelijk een neutrale badkamer die van alle gemakken is voorzien. Onze badkamerwensen voor een ruime inloopdouche, een dubbele wastafel en vloerverwarming kwamen uit! Naast neutraal kozen we ook voor een praktische badkamer. In onze vorige badkamer, die veel kleiner was, hadden we geen ruimte voor bijvoorbeeld schone handdoeken. Deze lagen in een apart rek dat we in de badkamer hadden gezet. Daarom kozen we nu voor een wastafelmeubel met lades en dus veel opbergruimte. Daarnaast wilde ik graag een wastafel waarop ik genoeg ruimte had voor bijvoorbeeld de electrische tandenbortels. Alhoewel je die nu niet op de foto's ziet, hebben wij die natuurlijk ook gewoon standaard op de wastafel staan. Hierboven zie je een aantal foto's van hoe de badkamer er kaal zonder styling uitziet. Op mijn Instagramfeed onder hoogtepunten plaatste ik een filmpje met alle informatie over de materialen die we gebruikten.

Hoe stijl je een basic badkamer
Hoe stijl je een basic badkamer

Aangezien de badkamer zonder styling er een beetje klinisch uitziet (wel makkelijk als je 'm moet schoonmaken) en ik zonder budget de badkamer wilde aankleden, gebruikte ik accessoires uit andere ruimtes in mijn huis. Een aantal items staan nu wel standaard in de badkamer, zoals het bamboe traprek voor onze natte handdoeken, de rieten wasmand en het houten bankje. Als plantenfanaat staan er ook standaard planten in onze badkamer, maar ik voegde voor deze foto's nog wat extra groen toe. Wat ik zelf heel goed vind werken in een lichte basic ruimte met veel wit en hout, is het toevoegen van zwarte accessoires. Zoals de spiegel met zwarte rand en de zwarte vazen. Dat geeft meteen meer pit en daar houd ik van!

Hoe stijl je een basic badkamer
Hoe stijl je een basic badkamer
Hoe stijl je een basic badkamer

In vergelijking tot de rest van mijn interieur is mijn badkamer qua kleurgebruik heel basic en verander ik ook sporadisch iets. Zoals ik mijn blog al begon, de badkamer is voor mij een praktische ruimte die wij 's ochtends en 's avonds relatief kort gebruiken. Ik ben wel benieuwd hoe jij tegen jouw badkamer aankijkt. Spendeer jij daar veel tijd en steek jij er energie in om deze gezellig te maken?

Mocht je vragen hebben over mijn badkamer, stel ze dan gerust in een reactie onder deze blog! Ik dank je voor het lezen!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Mindy_schroor
een jaar geleden

Leuk om je badkamer eens uitgelicht te zien Linda! Onze badkamer is nog steeds een vreselijke ruimte die naast lelijk ook super onpraktisch is. We zijn nog druk aan het sparen om hier verandering in te brengen. Ondanks dat wij ook niet heel veel tijd doorbrengen in de badkamer zou ik er graag een praktische ruimte van maken die aansluit bij de rest van het huis en waar ik blij van wordt zodra ik de deur open trek 😁

Linda
een jaar geleden

Haha Mindy, nu maak je me wel heel nieuwsgierig... de badkamer is net als de keuken één van de grootste uitgaven van onze verbouwing tot nu toe. Alles op z’n tijd. Hier wacht nog een zolderverdieping op een verbouwing.

Andrea de Groot
een jaar geleden

Heerlijk zo’n grote badkamer! Wij hebben ons ‘hok’ 2 jaar geleden verbouwd en al ben ik erg tevreden met het resultaat mis ik wel soms een bad! Maar goed de stortdouche is ook heerlijk 😊

Linda
een jaar geleden

Jij hebt een prachtig hok Andrea ;).

Barbara
een jaar geleden

Wauw wat mooi zeg !!!!

Linda
een jaar geleden

Lief Barbara. Dankjewel!

Finette
een jaar geleden

Wat super leuk gedaan Linda, ziet er heel goed uit! Toen wij net de badkamer af hadden poste ik daar snel een plaatje van, die kreeg meer likes dan de gestylde plaatjes die ik daarna postte... dus soms begrijp ik het echt niet. Ik vind het wel leuk om het gewoon gezellig te hebben in de badkamer en af en toe een bijzondere styling te doen voor een IG plaatje, maar dat is het dan wel hoor ;-) ik ga dan alleen twijfelen aan m’n stylingskunsten hahahah! Maar dit ziet er bij jou super uit zo, mooi gedaan. Liefs Finette

Linda
een jaar geleden

Dankjewel Finette. Het belangrijkste is natuurlijk dat je zelf blij bent met je badkamer. Ik had veel wilde plannen met die van ons, maar ik kreeg mijn eega daar uiteindelijk niet in mee...en tja, ik had al zoveel dingen kunnen doordrukken ;) dus dit werd een compromis. ;)

Marjan (vindustrial_interior)
een jaar geleden

Leuk deze styling blog. Mijn badkamer is klein en ik kan helaas geen (echte) planten kwijt omdat er geen daglicht is. Ga ook maar eens kijken of ik het toch een beetje kan stylen

Linda
een jaar geleden

Fijn dat ik je hiermee een beetje heb kunnen inspireren Marjan. Misschien bij het tuincentrum informeren naar planten die geschikt zijn voor een badkamer zonder zonlicht?